Haug'dan Lauda'ya Anlamlı Cevap

yazar:

kategori:

Norbert Haug, Almanya GP’de Lewis Hamilton’un yarışta çekilme talebine eleştirilerde bulunan Niki Lauda’ya cevap verdi.

Nurburgring’de son sırada devam ederken Hamilton, McLaren pit duvarına telsizden motoru ve vites kutusunu korumak için yarıştan çekilmeyi teklif etti ama kendisine sadece sürüşüne yoğunlaşmasını stratejiyi takıma bırakması söylendi.

Hamilton’un isteği ile ilgili Lauda şöyle demişti: “Bu cüreti göstermezdim. Bir pilot sadece sürmeli, çünkü bunun için kendisine para veriliyor”

Mercedes’in motorsporları sorumlusu Haug, Lauda’nın şampiyonaluğu kazanabileceği ama yoğun Fuji yağmurunda yarışmayı reddetiği 1976 Japonya GP’ye atıfta bulunarak Lauda’ya çattı.

Haug: “Cüret edemeyeceğini söyleyen birisi şunu unutmamalı: Pitlerin orada sürerken bir yarışı bırakmıştı”

“İnsanların bir şeylere sadece eleştiri yapmak için baktıkları hissi uyanıyor bende”


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    ilginç filan değil madem ki Lauda'nın söylediğine göre pilota para veriliyorsa sürecek o zaman sürecekti bu kadar basit

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Haug güzel bir cevap vermiş bana göre ,Lauda diyen değilmiydi sürücünün işi sadece sürmektir diye eeee ne oldu da o vakit Fuji de yarışı bıraktın demekki sen bazı şartları öne sürerek yarışı bırakabiliyorsan başkalarıda diğer şartları sunarak yarışı bırakmak isteyebilir ;
    Ben yaparsam olur mantığını herkes bıraksın fakat başka biri benim yaptığımı yaparsa olmaz vay be muhabbete bak ;bizim bir arkadaşın tabiriyle ''hizmetçi yaptı kaza ,hanım yaptı hata'' bunlar gerçektende artık insanların konuşmayı unuttuklarının göstergesi herkes herşeyi konuşuyor üstelik konuşurken ne arkasına bakıyor ne de sağına soluna ….

  3. İngilizcelerine bakmadan yazıyorum.
    Konuyu bu cümle özetliyor asli olarak "İnsanların bir şeylere sadece eleştiri yapmak için baktıkları hissi uyanıyor bende"
    Haug'un cevabını böyle değerlendirmek lazım. Önceki açıklaması doğru veya yanlıştır diye bakmadan önce bu Lauda'nın tarzına verilmiş bir cevap. Lauda son zamanlarda çok sık olmak üzere tarihte çokça görüleceği üzere saçma sapan şeyleri çok söyleyen bir insan ve onada lafı yapıştıran bir çok kişi oluyor. Sonuç olarak Lauda saçma konuşuyor. Muhatab olabilecek kişide konuşmak için gereksiz konuşuyorsun diyor. Marka fanatiği olmaya gerenk yok burda 🙂

  4. ayrıca burada lauda da hatalı ne bilim belki lewis yarış bitti benim için diye değilde cidden aracı korumayı amaçladığı için söyledi.. takımda muhtemelen testler artık olmadığı için test niteliğinde devam etmesini istedi..

  5. evet bizim ülkede zihniyet bu ya bir kerede evet bizimkiler cidden haksızmış de yani ne olucak ölücekmisin, bizim gözümüzde düşük biri mi olucaksın ya da o cümleyi kurdun kabullendin diye tüm mclaren takımı bizim gözümüzden düşmüş mü olucak? hayır her insan yanlış bir cümle kurabilir düşünmeden konuşabilir normaldir..

    Ne bilim geçen kers ile ilgili birşey vardı bende yaptım ferrariyi biraz öne çıkarmıştım zaten sinirliydim farklı birşeye muhabbet uzasaydı yanlış söylediğimi kabul edicektim ki bunu kabul etsem kimse bana salak yanlış şeyi savunmuş diye hor görmezdi gören kendi bilir o kendi saçmalığı.. bir kere de oturun karşı taraftan düşünmeye çalışın lütfen..
    ben niye gece gece patladım bilmiyorum ama sabah olmuş gerçi..

  6. Sizin gözünüzü öyle bir fanatiklik bürümüş ki şu saçma sapan demeçi bile sırf Mclaren takımındaki bir kişi diye savunuyorsunuz. Sizin mantıkla bakınca pilot degersiz adamın lafına bak o dönemde saglı şimdide araç dayanıklılıgı sence hangisi önemli ?! Pilot ölsün sizin umrunuzda degil o zaman ama araç saglam kalsın dimi. Biride gelmiş 2007 yarışıyla 1976 yarışını kıyaslıyor. Ya biraz mantıklı olun mantıklı. Daha ne denir ki kör gözle yaşayıp gidiyorsunuz.

  7. 2007 de ki aracın güvenlik koşullarıyla 1976'da ki aynı mı peki? şimdi 300 km hız ile duvara çarpsan azıcık beyin sarsıntısıyla kurtuluyosun, o yıllarda en ufak kaza bile tehlikeliydi, kaç kişi öldü araçların sağlamlığı arttırılana kadar… Evet pist koşullarını duymuşsun ama 70'lerin Formula 1 araçlarıyla 2007 de kini sağlamlık bakımından karşılaştırabiliyorsun, ilginç

  8. Ahmet  Keleş avatarı

    yok ya hiç duymamıştım pist koşulları diye birşey iyi oldu öğrendiğim. Nürburgring 2007 de kırmızı bayrak sallanana kadar kimse yarışı bıraktı mı?

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    şimdi sorun nedir? o zman pilot sağlığı öneliyse şimdi aracın dayanıklılığı önemli. hiçbir koşulda lauda düze çıkmıyor.önüna bak devam et.

  10. 1976'da yaşanan bir olayı 2009'da yaşanan bir olayla karşılaştırması saçma olmuş. Deniz arkadaşıma katılıyorum. Bir kere o zamanlar bu sporda ölüm var ve pilot sağlıgını düşünmelidir.

  11. Ahmet Keleş pist koşulları diye birşey duymadın mı? Benim duyduğum kadarıyla hava o kadar berbatmış ki, kaza yapmak işten bile değilmiş, adam öyle bir kaza yaptıktan sonra yarışa çıkabilmesi bile yeterince iyi, adamın yüzü falan heryeri yanmış insaf…

  12. :D:D seviyorum bu adamı cok güzel konuşmuş.

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    madem sağlıktan dolayıydı hiç çıkmasaydı yarışa neden çıktıktan sonra ayrılma gibi bir durum var

  14. Haug bel altından vurmuş, Lauda'nın o anda ne durumda olduğunu Deniz Gökhan arkadaşımız çok iyi özetlemiş, o yüzden Lauda'nın boş konuşan bi dediği ötekine tumayan biri olduğunu düşünsemde, bu tartışma sonrası Norbert Haug'u kınıyorum…

  15. Ahmet  Keleş avatarı

    olabilir o zaman adama kendi lafını yedirirler: Bir pilot sadece sürmeli, çünkü bunun için kendisine para veriliyor

  16. Bence Haugun verdiği örnek yanlış bir örnek olmuş çünki bu yarış Laudanın o büyük kazada vücudunun ve yüzünün yanmasından sonraki ilk yarış olmasının yanında kayıtlarda o gün yağmurun pisti göle çevirdiği söyleniyor ve Laudanın gözünde o yüzünün yandığı yarıştan sonra büyük bir problem olduğu ve görme güçlüğü çektiğide söylenir.Lauda psikolojik olarak o yarışa hazır olmadığı için belkide korktuğu çekindiği için 3 tur attıktan sonra yarıştan çekilmiş.Laudanın aldığı karar doğru veya yanlıştır bunu tartışmıyorum,zaten bu karar kendisine şampiyonluğu kaybettirmiş.Şimdi olsa belki bu yarış devam bile ettirilmezdi yarış kontrolü tarafından.Ama baştada dediğim gibi bu örnek bence yanlış olmuş.İnsanların seçimlerine özellikle sağlık işin içinde varsa saygı gösterilmeli…

  17. abi haug oturtmus lafı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir