Rosberg Ferrari’nin Yarış Kazanabileceğine İnanmıyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Nico Rosberg, Ferrari’nin 2015 yılında galibiyet mücadelesi verebileceğine inanmıyor.

Kış testlerinin başlamasına sayılı günler kala Bild gazetesine konuşan Nico Rosberg “Oldukça iyimserim. Şampiyonluk için sadece Hamilton ile savaşacağıma inanıyorum” dedi.

Mercedes geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 2015’te Red Bull, Ferrari ve Williams’ın kendilerini zorlayabileceğini söylemişti.

Nico Rosberg Williams ve Red Bull’u kazanabilecekler listesine alırken Ferrari’yi bu liste dışında tutuyor.

Rosberg “Kibirli görünmek istemiyorum ancak 2014 sonuçlarına bakarsak Ferrari’nin mücadele etme şansına hayır diyorum ancak yine de kimse onları % 100 göz ardı edemez

“Sebastian birçok kez benim arka lambalarımı görecek!” dedi.


Yorumlar

“Rosberg Ferrari’nin Yarış Kazanabileceğine İnanmıyor” için 30 yanıt

  1. kazansada kazanamasada kalbimiz hep senle forza ferrari !!

  2. “Sebastian birçok kez benim arka lambalarımı görecek!”

    bu adam 1 numaralı vettel düşmanıdır Alonso bile bu rosbergden daha temiz kalplidir

    Ferrari büyüklüğünü göster pistleri titrek şu rosberg denilen adama gereken cevabı misliyle verelim

  3. Doğru söylüyor ne yazıkki, güncellenmiş 2014 aracı ile başlasalar bile eskiden Ferrari’nin yaptığı gibi yine ilk yarışları domine ederler.2015 de 2014’ün benzeri olması muhtemel.Kurallar buna fırsat vermiyor, gelişim serbest test sınırsız olsa o zaman işler değişir işte..

  4. Sayfayı kaplayan kocaman reklamlar can sıkıyor yönetim uyuma. Haberleri okuyamıyoruz

  5. buna sadece gülünür 😀 😀 😀 , İlk yarısa kadar kimse birsey iddaa edemez. Ferrari ile Mclareni diğer takımlarla bir tutmayın allah aşkına

  6. Kalp krizi geçirince böyle oluyor demek. Geçen sene de Red Bull için aynısını diyorlardı. Tamam RB ile Ferrari bir değil ama kazanma ihtimali az da olsa var.

  7. Öyle deme Ros.Ricciardo bile yarış kazandı.Hayat bu belli olmaz.

  8. Ahahaha kendi bütün sene Hamilton’ın arka lambalarını gördü, ne yapsın Vettel’e Ferrari’ye sarayım demiş. Bırakın takılsın.

  9. Yönetime önerim var. Haber eklerken başlık kullanmayın. Boş kalsın. Veya örneğin bu haber için Rosberg-Ferrari yazın.

    Malum sadece başlığı okuyup yorum yazanlar var, mecbur okusunlar. Yazık adamlara, rezil olmasınlar. 😉

  10. alonso veya hamilton olsa ferrari ne kadar kötü araç yaparsa yapsın kazanamazlar diyemezdim. bu ikili altlarına ne araç verirsen ver her zaman zafer adayıdır. ama rai ve vettel ikilisiyle kazanamazlar.

    vettel dediğin pilot kazandığı tüm yarışların 1’i hariç hepsini en iyi araçla kazandı. ve kazanamadığı çoğu yarışta da yine aracı en iyisiydi. bu sene de ferrari en iyi aracı yapamayacağına göre? ki redbull’dan da kötü bir araç yapacağı kesin. redbull’un 2014 şasisi ferrari’nin 2015 şasisinden daha iyi bile olabilir.

    neyse o 1 yarış ise monzada sıralamada büyük takımların hata yapmasıyla geldi. pistin monza olması sebebiyle de büyük bir araç dezavantajı yaşamadı. yani klasik 20 saniye önde bitirilen vettel yarışı oldu. kazandığı yarışların 90%ı gibi, 2.ye büyük bir fark atarak bitirdi ve bu da bir pilot için hiç iyi bir işaret değil. 10-20 saniye farkı pilotun açmadığı belli bir kere. ayrıca toro rosso o sene iyiydi zaten. aynı bmw’nin aracı gibi. iyi pilot olduğunda kendinden söz ettirecek araçlardı.

    raikkonen’in lotus’ta lastik koruduğu yarışları geçiyorum. 2009 spayı kazandı. evet kazanmak o kadar kolay değildi ama fisichella da 2. olmuştu 0.1 saniye geride onu da unutmamak lazım. bugünün araçlarını sürmek daha zor olduğundan, ve araç sürüşü zorlaştıkça pilotaj öne çıktığından rai’nin de kazanması zor.

    1. Bugünün F1 araçlarını sürmek daha zor diyerek güncel Formula 1’i takip etmedigin anlaşıldığı gibi Raikkonen’e bu güya zor araçları süremiyor pilotajı yetmiyor diyerek taraflı yorum yaptığın da çok belli oluyor. Eski araçların şimdiki araçlara göre sürüşünün çok daha kolay olduğu ve bunun düzeltilmesi gerektiği uzun zamandır tartışılan bir konudur. Bu sitede ve diğer F1 sitelerinde bununla ilgili birçok haber bulabilirsin

      1. demek ki F1’i hulkenberg veya allison’dan daha iyi biliyorsun. çünkü bu sene ikisi de birçok diğer pilot gibi araçları sürmenin daha zor olduğunu söyleyenlerden.

        araçların sürmenin zorluğu konusu biraz detaylı bir konudur. 17 yaşındakiler girmesin diye araçlar hızlandırılıyorsa bu fiziksel olarak araç sürüşünün zorlaşmasıdır. yani gelişmesini tam tamamlayamamış bir çocuğun kemik ve kas yapısının F1 aracının ürettiği G kuvvetlerine dayanamaması ve dolayısıyla sürememesi. bunun yetenekle değil, fiziksel yapıyla alakası var.

        esas sürüş anlamında ise bu araçlarla hızlı bir tur atmak eski araçlardan daha zor. işte burası yetenekle alakalı. ancak eski araçları bir yarış boyunca sürmek şuanki araçlardan daha yorucu. burası da fizikle.

        evet raikkonen’in bu araçlara pilotajı yetmiyor. raikkonen’e olacak araç yere yapışacak, nereye doğrultursan oraya gidecek. gaza sonuna kadar da bassan TC gerektiği kadar güç verecek.

    2. Royal efendiden masallar..ama hep aynı masal beyaw!

    3. vay ne alonsoymuş 5 yılda ferraride kazandığı yarış sayısı 11
      2010 2012 yılında altında redbulla aynı araca sahipti
      vay ne alansoymuş
      vayy ne hamilton 4 yıl ortadan kayboldu bu zaman zarfında
      bizmi bişe görmedik yoksa hamilton diye birimi yoktu ortalıklarda
      yoksa uçuyormuydu bu dört yılda

    4. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Yahu resmini değiştirmiş.. normal birisi yorum yazdı diye uzun olmasına rağmen sonuna kadar okudum nicki görünce pişman oldum arkadaş.

    5. Hamilton, 2013’te Macaristan’ı polden başlayıp kazanmış. 2012 Kanada’da 2., Macaristan’da 1.,İtalya’da 1., ABD’de 2.; 2011’de Çin’de 3.,Almanya’da 2.,Abu Dahbi’de 2., 2010’da Türkiye’de 2., Kanada’da 1., Belçika’da 2., 2009’da Singapur’da 1., 2008 Avustralya’da 1, Monaco’da 3.,Almanya’da 1., Çin’de 1. Sıradan yarışa başlamış ve kazanmış. 2008-2013 arasında sadece 2009 Macaristan ve 2008 İngiltere’de 4. Sıradan başlayıp yarış kazanmış. Üstelik 2. ve 3. sıradan başlayıp kazandığın yarışların bazılarında da 1. sıradaki pilot teknik sorunlar vb. nedenlerle yarış dışı kalmış. Vettel hep ilk 3 dışında başlayıp kazanamıyor diyorsunuz da Hamilton’un istatistikleri de ortada. Vettel kazanınca aracı sayesinde , Hamilton kazanınca yeteneği ile kazanıyor (!). Ha Hamilton en iyi sürücülerden biri. F1 takımım olsa almak istediğim pilotlardan biri olurdu. Ama Vettel’i de bu kadar hor görmemek lazım. İstatistikler ortada. Yavaş araçla Senna ve Schumahaer dışında hiçbir pilotun yarış kazanacağını sanmıyorum.

  11. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Ummadığın taş baş yarar derler büyükler. Sen gene de temkinli ol Rosbergciğim.

  12. Geçen seneki Ferrari tarihin en çirkin Ferrarisi olur heralde.Tipe bak , bu aracı kim çizdiyse F1 den Ömür boyu men etmeli FIA.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      muhaha 😀

    2. Bu sene hepsi kötüydü, bazıları biraz daha kötüydü. Takımların hiçbiri istediği kadar model satamaz bu sene. Kim ne yapsın böyle araçları 😀

      Nispeten düzgün görünen Red Bull ve Williams vardı.

  13. Haklı 2 sn farkı kapatmaları imkansız bu kadar kısa sürede

    Mercedesi zorlayabilecek tek ekip Red-bull REnault motoru biraz daha geliştirmeyi başarırsa özellikle downforce isteyen pistlerde galibiyete ortak olurlar.

    Onun haricinde çok extra durum olmazsa Hamilton-Rosberg arasında geçecek şampiyona

    1. Sen bisey bilmiyon ve anlamıyon bes belii

      1. Karnen nasıl

  14. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ferrari bile ‘Hedefimiz son seans’ diyorsa Rosberg dogru demiştir.

  15. kısaca hayal kurmayın demiş 2015sezonuda benle hamiltoncığımın demiş , dogruda demiş

  16. serkanmsr14 avatarı

    Gel de günaha girme. Gereksiz herif. Sen önce Hamilton’u geçmeyi başar ondan sonra konuş. Ferrari’den teklif gelse koşarak gidersin.

  17. Fotoğrafta manidar olmuş ama Alonso’nun şikanı kestiğini de unutmuyorum Macaristan Gp ne zaman aklıma gelse

    1. +1. Avantaj sağladı bence de. Ama lastikleri de bitikti o sırada.

  18. adam haklı.. f1 bir mühendislik işi ve burada fazla sürpriz olmaz…

  19. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    küstah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir