"Yakıt Yakma Bölümü Taraftarlara ve Pilotlara Küfürdü"

yazar:

kategori:

David Coulthard bu sene artık sıralamalarda olmayacak olan "yakıt yakma" bölümünü özlemeyeceğini söyledi ve bu turların seyircilere küfür niteliğinde olduğunu söyledi.

Sıralama formatında yapılan değişiklikler ile Q3 bölümü 15 dakikadan 10 dakikaya düşürüldü ve eskiden "yakıt yakma" diye anılan bölüm artık olmayacak.

Coulthard bu gelişmeden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Coulthard "Bana göre tamamen zamanı boşa harcamaydı ve pilotlar % 80 hızda araçları kullandıkları için hem taraftarlara hem de sürücülere küfür niteliğindeydi. Formula 1 araçları yarışlarda ve sıralamalarda son hızda gitmesi için üretildiler."

"Pilotların yakıtlarını yakmak için % 80 hız ile piste çıktığı sıralama formatı çevre dostu değil. Bu 10 dakikalık bölümde tamamiyle doğaya karbondioksit yayıyoruz." dedi.

BMW Sauber Teknik Direktörü Willy Rampf de sıralamalarda yapılan değişiklik ile önümüzdeki sene daha fazla pit stop stratejisi olabileceğini düşünüyor.

Rampf "Daha fazla pit stop eğilimi görebiliriz. Kurallara göre Q3’ten  sonra tekrar yakıt koyamayacağız bu yüzden Q3 için koyduğumuz yakıt yarışta mevcut olacak. Bu daha fazla pite ve Q3’te daha hafif araçlara neden olabilir." dedi.


Yorumlar

  1. Bu adamda herseye muhalif kardesim, TC sistemine gecilirken itiraz etmisti, sistem kalkarken yine itiraz etti, ne dedigini sasirdi iyice, Ralf gibi onada yol gorunuyor artik sanirim 🙂

  2. En iyisi 90lı yıllardaki sıralama turlarıydı ya hiç olmazsa basitti… 🙂

  3. Resmen saçmalık FİA içine etti formula 1'in Q3 bölümündeki herhangi bi aracın motoru patlammazsa iyi yoksa aklım almıyo yaw nasıl yapabilir byle bi saçmalığı FİA kuralları değiştirdikçe batırıyo iyice FİA.düşünün yani Q3 te diyelim 15 turluk yada daha fazla benzin aldın diyelim gerçekten çok gülünç motorlara allah kolaylık versin diyorum 😛 :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir