Eski Şampiyon Surtees'in Oğlu Kazada Yaşamını Yitirdi

yazar:

kategori:

1964 Formula 1 Dünya Şampiyonu John Surtees’in oğlu Henry Surtees Formula 2 serisinin Brands Hatch’deki ayağında geçirdiği kazanın ardından yaşamını yitirdi.

Kaza haftasonunun ikinci yarışında Westfield Bend çıkışında spin atan Jack Clarke’ın aracının lastiklerinin 18 yaşındaki Henry’nin başına denk gelmesiyle yaşandı. Olayın ardından bilincini yitiren Surtees’in aracı Sheene virajını dönemedi ve virajı düz geçip bariyerlere girdi.

Tıbbi ekibin acil mücadelesiyle araçtan çıkarılan Surtees ilk olarak pistin tıbbi merkezine götürüldü. Durumu stabil hale geldikten sonra da helikopterle Royal London Hastanesine kaldırıldı.

Ancak hastane sözcüsü bu akşam yaptığı açıklamada Surtees’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Surtees Formula Renault serisinden F2’ye geçiş yapmış ve bu haftasonu Brands Hathch’deki ilk yarışta üçüncü olarak ilk podyum finişine ulaşmış ve F2’de podyum kazanan ilk İngiliz olmuştu.

——-

Öte yandan Bulgaristan’da gerçekleştirilen ralliden de üzücü bir haber geldi.

Sestrimo etabında virajı alamayarak kayaya çarpan İtalyan ekibinden pilot Brian Lavio yaralanarak kurtulurken yardımcı pilot Flavio Guglemini hayatını kaybetti. Darbe nedeniyle tanınamaz hale gelen otomobilde bulunan yardımcı pilotun cesedinin çıkarılması için bir satten fazla çalışma yapıldığı söyleniyor.

Bulgaristan’da daha önce de 2007 yılında yapılan Sliven rallisinde Ukraynalı pilot Andriyi Aleksandrov kaza geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.


Yorumlar

  1. Emir Çolak avatarı

    O lastikler ağır olmalı ki bide öyle hızlı geçince etkisi daha büyük olur, çok üzücü ve talihsiz bi kaza.

  2. Pist gerçekten de güvenlik açısından yetersiz olabilir ama, bu kazanın bence de pistle bir ilgisi yok. yani o lastiğin gidip de onun kafasına çarpma olasılığı yüzde kaçtır ki? gerçekten çok yazık…

  3. Kazanın pistle bir alakası yok ki sonuçta fırlayan bir lastik kafasına çarpıyor.

  4. Brands Hatch gibi eski pistlerde böyle kazalar yaşanabilir. Her ne kadar eğlenceli ve geçişli pistler olsa da günümüz güvenlik kriterlerini sağlamak zor bu tür pistlerde. Zevksiz ve soğuk dediğimiz yeni nesil pistler oldukça güvenli en azından.

  5. cok cok yazik. allah rahmet eylesin. gencecik adammis be 🙁

  6. tom pryce 77 de böyle ölmüştü …
    başına yangın tüpü vurmuştuda

  7. Babası John Surtees ve annesi de haftasonu pistteymiş, çok kötü bir durum gerçekten..

  8. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Çok yetenekli bir pilottu izlediğim kadarıyla. Gerçekten çok üzüldüm. Face de formula 2 grubu kurduğum için f2 yle çok fazla ilgileniyordum haliyle acısı da gerçekten fazla oldu. En son kubica da yaşamıştım bu duyguyu. Umarım bu tür kazalar tekrarlanamaz. Aksi takdirde faha çok ölüm görürüz.

  9. motorsporları için acı bir gün yazık olmuş böyle bir genç yeteneğe 🙁

  10. O lastiklerin oyle kopup ucmamasi lazim, yani lastik yuzunden olmus, bariyere carptigindan degil, farkettinimiz mi bilmiyorum ama f1de de lastigin kopup ucmasi olayi artik cok daha *** goruluyor, eskiden govdeye bi sekilde bagli kalirlardi suspansiyon kirilsa bile, bu konuda yeni duzenlemeler getirilmeli, bunun icin bir f1 Pilotunun olmesine gerek kalmadan cozum bulunur umarim, mosley takimlarla guc savasi verecegine bunlarla ilgilenseydi keske

  11. kanalları çevirirken bu kazayı görmüştüm bu kadar kötü sonuç doğuracağını tahmin edmemiştim çok üzücü gerçekten:(((((((

  12. Allah rahmet eylesin yazık daha cok gençmiş.

  13. gerçek dende çok üzücü bir kaza allah rahmet eylesinn daha 18 yaşındaa

  14. çok üzücü bir kaza 🙁

  15. kemal suerdem avatarı
    kemal suerdem

    daha 18 yaşındaymış,nasıl da denk geldin o lastiğe ne kadar talihsizmişsin be dostum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir