Resmi: Alguersuari, Toro Rosso Koltuğunu Kaptı

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, Macaristan GP’de İspanyol Jaime Alguersuari’nin araçlarından biri ile yarışa katılacağını doğruladı.

19 yaşındaki genç pilot bu sayede spor tarihinde yarışlara katılan en genç isim olacak.

Alguersuari, Sebastien Boudais’in yerine geçecek ve Buemi ile takım arkadaşı olacak.

Alguersuari: “Red Bull’a, Formula 1’de yarışmak için bu büyük fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Yarışmaya başladığımdan bu yana bu benim için her zaman bir rüya olmuştu ve bir GP’de yer alma arzum gerçekleşecek, teşekkürler Red Bull”

“Çok zor bir meydan okuma ile yüz yüze olduğumuz farkındayım, çünkü Formula 1’e gelmek asla kolay değildir. Hele ki sezon ortasında Formula 1’e gelmek daha da güçtür, bunu test yapmaktan gerçekleştirmek gerçekten zor. Ama daha şimdiden, çaylak pilotları kollamakla ünlü olan takımdan büyük destek aldığımı hissediyorum.”

Takım patronu Franz Tost: “Red Bull’un Scuderia Toro Rosso için belirlenmiş amacı bu. Mümkün olduğunda kendi Genç Pilotlar Programı’nın ürünleri için bir koltuk sağlamak. Dolayısıyla programda en olgun pilot olması ile Alguersuari’yi seçtik”

“Önümüzdeki bir kaç ayda takım ve Jaime’nin büyük bir mücadele ile yüzleşeceğinin farkındayım, özellikle de test yasağı nedeniyle. Ama Red Bull daima yeni meydan okumalara hazırdır. En azından ilk 3 yarışında ondan pek bir şey beklemiyorum, bu sırada aracına, takıma ve Formula 1 ortamına alışacak.”


Yorumlar

  1. str buyuk bır kumar oynadı ama bakalım tutacakmı f1 aracıyla test bıle yapmamıs bırını koltga oturtmak yerıne gp2 den adam almak daha mantıklı ama STR pilot secmede basarılı bır takım vettel buemi belkı bu genc ıspanyolda iyi iş cıkarır umarım ıyı bır ıs cıkartablr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir