Formula 1 Motorlarda Yeni Kurallara Hazırlanıyor!

Formula 1 dünyası 2017 sezonu için yeni motor kurallarına odaklanmış gibi görünüyor.

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada devrim gibi teknik değişikliklere hazır olduklarını söylemişti.

Renault da benzer bir değişikliğin çekici olduğunu ancak 2016 için geç kaldıklarını söyledi.

Yeni motor kuralları için öneriler ortaya çıkmaya başladı. McLaren ile bu sene spora giren Honda bile bu gelişmeye karşı çıkmıyor ve kendi teklifini sundu.

Auto Motor und Sport’a göre Ferrari standart KERS’li 2.2 litrelik çift turbo V8 ve 17000 devir çeviren motor önerisinde bulundu.

Ancak bazıları Ferrari ve Renault’nun bu değişikliklere Mercedes’in önde olması sebebiyle bu kadar istekli olduğunu söylüyor.

Toto Wolff “Tabi ki. Bu formül bir. Motor konusunda dahi olsa mücadeleyi kabul ediyoruz. Mantıklı olmanız lazım.”

“Tüm motor üreticileri mevcut yapıyı koruma konusunda isteklerini dile getirdi çünkü bunun dışında bir şey harcamaların çok fazla yükselmesine sebep olur.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1 Motorlarda Yeni Kurallara Hazırlanıyor!” için 13 yanıt

  1. Harcamalar konusunda Iflas eden Caterham,Mercedes kadar ağlamamıştır heralde.

  2. Turbo varken çığlık beklememek gerek. Vızıltı biraz daha artar o kadar. Atmosferikteki gibi mekanik sesi almak mümkün değil. Yanlışım varsa @M1CHAEL düzeltsin 🙂

    1. Ben bu tip haber itibari işlerden birsey çıkacağını sanmıyorum o yüzden boş
      Eski motorları hızlıca günü kurtarmayagetiremeyen konusamayan dahi adamlar yukardaki specleri getiremez.
      Turbonun ses kısıklığı cucuk motorlardan önce pek konusulmazdı 🙂 silindir volume basmayınca Turbo napsın….

  3. yeni kurallar mercedesi durdurabilecekmi acaba

  4. Neden hala turboda diretiyorlar anlamıyorum F1 hayranlarının çoğu o çığlık atan motorları geri istiyor.
    V8 turbo da yakıt akış kuralını kaldırsan bile boğuk ses gürültüsünden başka bir şey çıkmaz.
    Hız istiyorlarsa turbo değil V10 ları getirsinler.
    Bu böyle kararsız devam ettikçe dahada masraf çıkartacak en 10 yıllık adam akıllı motor kuralı getirsinler ilk 1-2 yıl geliştirme masraflarından sonra rayına oturur ama böyle yok V6 turboları deneyelim yok V8 turboları deneyelim iyice işin içine edecekler sonra ortada sonra takım kalmayacak.

    1. Günümüzde birçok yol otomobilinde turbo üniteler var. Keza 70’li 80’li yıllarda F1’de turbo motorlar vardı. Şu anda İndyCar’da bile turbo motorlar kullanılıyor. Turbo bu kadar yaygınken F1’de atmosferik motorların kullanılması saçmalık olur. Turbo doğru seçim. Ama 1.6 LT V6’lar yanlış seçim. En az 2.0 LT V8 Twin-Turbo olmalı diye düşünüyorum. Tasarruf diye diye F1’in içine edecekler. Çok tasarruf yapmak isteyenler kişisel araçları yerine toplu taşımayı kullansınlar. F1 motorlarını küçültüp, limitleme ile tasarruf falan yapılamaz.

      1. Yol otomobilleriyle F1 i karşılaştırmak yanlış olur. Ben Nissan gtr hayranıyımdır mesela sesi özeldir güzeldir fakat Formula 1 sesi dediğinde akla o meşhur çığlıklar gelir yani Turbonun Formula 1 de yeri olamaz olmamalı bana göre. Formula 1 her seriye benzemek zorunda değil aksine daha farklı ve özel olmalıdır orası motor sporlarının zirvesi denilen yer. İlla V10 lar olmak zorunda değil turboyla maksimum hızlara ulaştılar ya eğer hız istiyorlarsa V10 ları getirsinler dedim ama kesinlikle turbo motorlu araçlar olmamalı.
        Tasarruf konusunda kesinlikle katılıyorum daha önce bir çok kez yazdım Formula 1in yol araçları gibi benzin tasarrufu yapması dünyanın en ahmakça şeyi bu yarış kurallarına aykırı yarışta benzin tasarrufuna asla yer olmamalı ve bir pilota mücadele ederken ayağının gazdan çek benzin limitini aşıyorsun demek yarışçılık ruhunu öldüren bir şey bana göre. Sonra birde pilotlardan mücadele bekliyor bu kuralları koyan ahmaklar.
        Bu sene özellikle Rusya da Perez e 3 kez uyarı geldi Rosberg çok hızlı onla mücadele etme lastiklerini koru aynısını yanılmıyorsam massa içinde söylediler sonra yarış sonlarına doğru yakıtın yarışı bitiremeyebilir dikkatli ol gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum şimdi birisi çıkıpta buna yarış diyebilir mi? Gerçekten saçmalığın kurallarını iyice zorluyorlar.

  5. Bir yarış serisinde bu kadar sürekli ve bu kadar çok kural değişikliği o serinin izlenirliğini azaltır…
    F1’de her zırt pırt kural değişiyor bu kadar saçma iş olmaz..

  6. Toto sanki şu anki motorlar çok ucuzmuş gibi konuşmuş.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Motor kuralları istediği kadar değişsin Ferrari şunu kabul etmeli.Mercedes Ferrari den daha iyi motor yapıyor.

  8. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    2.2 v8 twin turbo ve 17000 devir ve kers, ferrari kendine göre bir motor istenmiş, ama kabul görürse taraftarları da tatmin eder ve belki mercedes sözünde durursa onu spordan dahi edebilir ama ben mercedesin gideceğine inanmıyorum şahsen. Ama eski günlere dönebilmek adına güzel olur bence ve ayrıca şu toto wolf un harcamalar hakkında verdiği demeçler sıktı artık, en çok parayı kendileri harcıyor daha harcamalar artmasın diyor, saçma.

    1. Yakit kurali degismezse twinturbo v8den de ses cikmaz

      1. +1. Yakıt akışı sınırı denilen aptalca kuralın kalkması lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir