Palmer Ölümcül Kazanın Ardından Williams'ı Savundu

yazar:

kategori:

Formula 2’nin kurucusu olan ve yıkılmış bir durumda olan Jonathan Palmer, hafta sonu yaşanan ölümcül kazanın ardından aracın güvenliğindeki eksiklik nedeniyle suçlanan yapımcı Williams’ı suçladı.

18 yaşındaki Henry Surtees’in pazar günkü kazada yaşamını yitirdiği araç Williams’ın hazırlamış olduğu bir araç.

Formula 2’nin şu anki aracı 2005 Formula 1 araçları standartına göre hazırlandı ancak bazıları kopan lastikleri engelleyemediği gerekçesiyle üreticiyi suçladı.

Palmer “F1’de olduğu gibi tutucu kabloların kaza olacağını engellemesi yönünde garantisi yok.” dedi.

FIA da aracın tasarımında ve kaza testlerinde herhangi bir eksikliğin olmadığını söyledi.

Palmer “Tek koltuklu araçlarda kafanın ön blümü her zaman kaçınılmaz şekilde riske açıktı ancak çok azı bir  başka araçtan kopan bir şeye temas eder.” dedi.

Palmer ayrıca en son ölümcül kazayı yaşayan Williams’ın (Ayrton Senna – 1994) tekrar bu tür bir sorun yaşamasının ardından çok fazla üzgün olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. yaşını 18 demiyorlar mıydı ? 28 yanlış oldu galiba ama asıl önemli olan araç güvensizliği değil… orada son sürat duvara çarptı arabanın arkası dağıldı ama ön sağlamdı ki çarpmanın etkisi değil lastiğin çarpmasının etkisiyle bir beyin kanaması veya travma dediğimiz olayla birlikte sarsılmıştır yada tahminimce hastaneye ulaştığında çoktan bitkisel hayatta girmiştir… Hastanede ne kararlar alındı bilinmez artık o lastiğin fırlayıpta sana gelmeside demekki sıran gelmiş dedirtiyor insana milyonda bir olur böyle şeyler belkide cam koymak değilde kaskların güvenliğini arttırmak daha güvenli olur (Titanyum felan)

  2. Ya tamam iyi diyosunda serkan yangın anında aracı nasıl hızlı bir şekilde terkedecek pilotlar.Bide fırlatma kolduğu falan koysalar ve pilot kaza anında bir düğmeye basıp o süratle nereye gideceğini bilmeden fırlasın gitsin.O lastiğin kopması ve arkadan gelen araca çarpası tamamen tesadüf ve talihsiz bir kaza.

  3. Aslında Ön Bölüme Savaş Uçaklarındaki Gibi Bir cam Yapılsa Tüm Sorunlar ortadan Kalkar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir