McLaren, Rosberg'e Yaklaşıyor

yazar:

kategori:

2009 sezonu sonun Nico Roberg’in Williams’tan McLAren’e geçmesi yönündeki işaretler artıyor.

Mercedes motor sporları sorumlusu Norbert Haug, sezon sonundaki seçeneklerini gözden geçiren Nico Rosberg hakkında övgü dolu sözlerini pekiştirdi.

Haug, güçüş okun direksiyonuna bir vatandaşının geçmesini istediğini kabul etti ve McLaren’den şahıslar, takımın bu sezondan sonra da Heikki Kovalainen ile devam edip etmemesi konusunda kaçamak cevaplar veriyor.

SID haber ajansına konuşan Haug: “Kendimizi yarışlar ve şampiyonalar kazanana duruma getirmeliyiz. Eğer bunu bir Alman pilotla yapabilirsek daha iyi olur”

Alman teknik adam, Mercedes ile Alman bir pilotu aynı araçta buluşturmak için çaba sarfettiklerini de belirtti.

Haug: “Son 10 senede Michael Schumacher, Nico Rosberg ve Sebastian Vettel ile bunu denedik”

Bununla birlikte Rosberg, 2010 için serbest ve Haug, Formula 1’e ilk gelişinden bu yana Alman pilotun çok tecrübe kazandığını söyledi.

Haug, bir sonraki pilot dizilimi ile ilgili şu anda düşündüğünü ama bu konuda basına konuşmayı tercih etmediğini ilave etti.

Haug: “Belki de pilotlarımız aynı kalacak, belki de değişecek. Şu anda bunun için herhangi bir zaman baskısı yok. Önümüzdeki bir kaç ayda buna karar verilebilir”


Yorumlar

  1. 2000 yada 2001 Almanyada Barrichello 19 kalkıp arışı kazanmıştı. Sanırım 2001 idi.

  2. Grid pozisyonu olarak 15'in gerisinden başlayıp yarış kazanan çok az kişi var.(sanırım 5 ya da 6 pilot)
    Bunlara son katılan pilot Alonso'dur 2008 Singapur ile.

  3. Heidfeld mantıklı. İstikrarlı bir pilot ve ikinci pilot olmaya alışmış bir isim. Mclarenin ben aslında Heikkiyi göndermeyeceğini düşünüyorum çünkü onlara bir ikinci pilot gerekiyordu. Yani Lewis in yanına Rosberg i getirip Lewisi zor durumlara sokmasını istemeyeceklerdir mantıken. İlla Heikki gidecekse daha iyi bir ikinci pilot bulacaklardır 🙂

  4. Rosberg için geç kalınmış olabilir mi bu tartışma konusu fakat kendini gösterebilecek bir takımda olması gerekiyor.

  5. Yavuz Balcı avatarı

    Mc Laren karesi arkadaşım merak etme bende Mc Laren taraftarıyım.yok geçiş meçiş diyorsunda sende zahmet et aç 2005 suzukayı izle.şu ana kadar böyle yarış kazanan bir pilot varmı gridde onuda izle.abudik kubudik örnekler de verme.o yarış son 2 turundaki tüm yaşananlarıyla zaten istisna.

    ben McLarenciyim arkadaşım.pilot milot bende 2. plandadır.lewis gitse başka pilot gelse ki bu piqe bile olsa onu desteklerim.Kimi yarıştığı sürece de McLaren kazanamıyorsa o kazansın ki bu ferrari demek oluyor benim umrumda değil.
    Formula 1 izliyorsak önce bu sporun zevkini çıkarmalıyız ki beni şu ana kadar en fazla heyecanlandıran pilotta kimidir.lewis ondan sonra gelir.size göre bu elbette değişecektir.ayrıca rosberg gelse yanında şampiyon pilot olacak ve lewis rosbergten bu sene daha az pu an toplasa ve hiç şampiyon olamasada çok daha iyi bir pilot.tekrar ediyorum birisi gelecekse bu heidfeld olmalı.tabi illede alman diyorlarsa.

  6. Rosberg'in McLaren gibi bir takımda olması ve kendi güçlü sürüş stili birleşince takım için iyi olacağı kanısındayım..Fakat McLaren'in önünde önemli olabilecek iki durum var..Birincisi alonso-hamilton olayı gibi durum çıkması ihtimali(rosberg karakterli bir pilot olduğunu mclaren'de gösterirse ikinci pilot olmayı kabul etmez)ikincisi ise rosberg şuan için hamilton'dan daha iyi konumda ve sezon sonunda da bu durum bu şekilde devam ederse mclaren'in pilot sıralamasında hangi pilota öncelik vereceği ve sonrası açıkçası biraz karışık görünmekte..Herşeye rağmen rosberg sevdiğim bir pilot olduğu için McLaren'de başarılı olmasını isterim..Ancak takımın bir takım haklarını kısıtlayacağı yönünde şüphelerim yok değil..Saygılar.

  7. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    Ben yıllardır kimi dedim ama mclaren'den ayrıldığı için artık hiç bir ilgim kalmadı ama iyi bir pilot buna sözüm yok Hamilton'a gelince lütfen bunu okuyanlar almanya da 2. antrenman özetine baksın ve 10. dk ve sonrasına dikkat etsin orda bir kalşılaştırma var vettel hamilton bence burada red bull un arabasının şu an için daha iyi olduğunu da düşünürsek viraj alma stilinin hamilton da değişik ve güzel olduğunu görürüz…

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    arkadaşlar seyir zevki denilen birşey. mesela futbolda da Yattara denilen bir isim var ama diğer rakip taraftarları bile severek izliyor.
    F1 dede kim olursa olsun şov olmalı. Alonso nun da özellikle mclarendeyken agresif geçişleri vardı.çime çıkıp geçmeler vs. ama Hamilton bunu her zman yapıyor 2006 2007 2008 2009.

  9. Alonso şuan en iyi olabilir ama ben Hamiltonun sürüşünü daha çok begeniyorum.
    Şunuda eklemek lazım Kimininde şampiyon olmadan önce istekli ve agresif oldugunu unutmayalım hatta o zamanlar pistteki en agresif isimdi.

  10. ulaş bilir avatarı

    hamılton cok agresif bir pilot şuanda bu doğal alonsoda 2005 2006 böyleydi özellikle 2005te hamıltonun önünde uzun yıllar var hele bu sene kaybedeceği hiç bişi yok agresif olcak tabi saldı hamılton :))))

  11. ulaş bilir avatarı

    şuanda alonso en iisi kimse boşuna yormasn kendini :))))

  12. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Araç geçişi anlamında Hamilton' un Kimi' ye göre daha agresif ve istekli olduğunu kabul etmek lazım.Ayrıca Hamilton' un en çok geçiş yapan pilot olduğu F1' in resmi sitesinde bile belirtiliyor.

  13. Emir Çolak avatarı

    • Mc Laren² 2008 Spa'da nolmuş sorabilirmiyim =) evet bunun gibi çok video'su var malesef canada 2008 gibi, ayrıca Spa'da Kimi'nin lastiklerinin bittiğini bilmelisin yoksa görürdük, neyse bence Rosberg iyi bir tercih olur.

  14. Demet  Yeter avatarı

    Rosberg'in saçlarda dökülme ve açılmalar başlamış.

  15. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    arkadaşlar geçmişteki videolara bakarsak herkese malzeme bolca çıkar. bunun için gerginliklere vede çirkefliklere gerek yok.sonuçta adı geçen pilotlar zaten yeteneliler aşırı fanatiklik kimseye yarar sağlamaz…

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    site yönetiminin bazı provakatör arkadaşlar! için almış olduğu bi karar var mı?? burada güzel bi ortamda muhabbet ederken bazı ormancılar tarafından sohbetimizin baltalanmasını engelleyebilirler mi acaba?

  17. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    "iyi bir raikkonenin eline ne hamilton ne de alonso su dökemez."
    SADECE ÖRNEKTİR !!! 2008 spa – son 5 dk yı hatırlayacaksındır.Bunun gibi Hamiltonun çok videosu var.
    Kimisi bazen iyi olur kimisi her zaman …

  18. Yavuz Balcı avatarı

    güçlü bir ikili için mevcut pilotlardan zaten 3 tane alman var.sıralamanın başında bence heidfeld düşünülmeli.ne rosberg ne de sutil.heidfeld olmazsa da ha rosberg ha sutil farketmez.

  19. Yavuz Balcı avatarı

    sedat meraklanma hamilton kadar iyi olan iki pilot alonso ve kimi.o da olmayacağına göre bence sorun yok.açıkcası ben raikkoneni tercih ederim.iyi bir raikkonenin eline ne hamilton ne de alonso su dökemez.

  20. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    sutil

  21. sedat ahmet avatarı

    bu saatten sonra mclarene gelecek en az hamilton kadar iyi 1 pilot 2007 senesındekı gibi sıkıntıya sokacaktır mclareni,benim düşüncem bu…

  22. aldım ben cevabımı haugcum.. rosberg'in Lewisimle birlikte cok iyi işler çıkartacaklarına eminim…

  23. hakan alık avatarı

    sutili tercih ederim.geciş yapan hızlı pilotlar istiyotuz

  24. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    Rosberg'in takıma dahil olması harika olur.Fakat Nurettin'in de dediği gibi Sutil'in gelmesi sizce nasıl olur?Cavaplarınızı bekliyorum saygılar selamlar…

  25. mercedesin rosberge yaklaşması normal denilebilir ama rosberg gerçekten çok kaliteli bir pilot 2008 de mclarende göreceğimi umuyordum ama olmadı umarım 2010 da olur.heikki mclareni kaldıramıyor bence.rosberg bu sene çok iyi ve bence mclarende olmayı hakediyor.sutilde olabilir.

  26. Hamilton-Rosberg ikilisi iyi bir ikili olabilir bencede kovalainenden daha iyi olacağı kesin rosbergin hem mercedeste mutlu olur finlileride sever McLaren yarı fin yarı alman işte 😀

  27. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    bunu acıklamak için beklemelerinede gerek yok gibi…

  28. Kesinlikle isabetli bir tercih olur ve McLaren gücüne güç katar. Rosberg'in Hamilton ile olan dostluğunu düşünürsek bence uzun zamandan sonra en uyumlu ikiliye sahip olabilir McLaren. Umarım sözde kalmaz da gerçekleşir bu birliktelik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir