Lauda: "Ölümcül Kazalar Hâlâ Mümkün"

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Henry Surtees’in Pazar günü Formula 2 serisinde hayatını kaybedişi, alınan güvenlik önlemlerine rağmen açık tekerli araçların yarışlarında bu tip olayların hâlâ olabileceği konusunu tekrar hatırlattığını söyledi.

Sport Bild’e konuşan Lauda: “Bunun gibi bir kaza her zaman olabilir, Formula 1’de de.”

Bazı haberlere göre de F2’nin düşük bütçeli doğası, yüksek hızla ilerlerlen lastiğin kafasına çarpması sonucu vefat eden Surtees’in ölümü ile bağdaştırılabilirdi.

Aslında bu serinin aracı Williams tarafından tasarlanmış ve bazı pistlerin güvenliği o kadar da yüksek olmamasına rağmen 2005’te Formula 1’in sahip olduğu güvenlik standartları ve testleri geçmişti.

Lauda: “Formula 1’deki güvenlik standartları çok yüksek, bundan şüphe yok. Ama buna aldanmamalıyız.”

Lauda’nın oğlu 28 yaşındaki Mathias Lauda ise, DTM serisinde Mercedes ile yarışıyor.

Niki Lauda: “Bir yarış pilotu ve bir baba olarak motor sporlarının tehlikeli olduğu benim için çok net”


Yorumlar

  1. Tehlikeli ve yapılamaz olduğu için her kez o noktalara gelemiyor. Ölümü göze alabilenler üst seviyede olanlar, farklı olabilenlerdir. Jet pilotluğu daha da ölümcül ama herkez yapmak istiyor en büyük hedef olabiliyor. Ölümcül sanatlar ve sanatçıları her zaman olur. İnsanlığın ekseriyeti onlara hayretler içinde bakar. Bazen yatakta hastalanarak ölmekten, yapılamazları yaparken, 300 km ile giderken ölmek daha iyidir. Genç yaşta ölmek tabi ayrı bir handikap, üzüntü ve kayıp.

  2. vallaha montreal 2007'den sonra kolay kolay öleceğini zannetmiyorum bir kazada herhangi bir pilotun ancak böyle talihsiz olaylarla olabilir onunda önüne geçmek zor gerçi sırası gelmişler içinde elden bir şey gelmezki

  3. Haklısın Rüştü.Belkide kedi oğlunun da başına böyle bir olayın gelebileceğinden olsa gerek bu açıklamada bulundu.

  4. ilk kez dogru bir laf etmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir