Alguersuari'nin En Büyük Endişesi Form Durumu

yazar:

kategori:

Formula 1’in en genç çaylağı olacak olan Jaime Alguersuari bu haftasonu yapılacak yarış için en büyük endişesinin form durumu olduğunu söylüyor.

70 turluk Budapeşte yarışı için genç pilot, “Yarış benim alışkın olduğumdan daha uzun olacak.” diyor ancak bunun dışında bir endişesinin bulunmadığını dile getiriyor.

“Birçok yönden Formula 1 zirvede yer alıyor ancak yine de bir yarış. Tıpkı diğerlerindeki gibi iki pedal ve direksiyon var. Benim için diğer pilotlarla aynı hıza kısa sürede ulaşmanın zor olacağını biliyorum ancak bu konuda sakinim ve takım benim üzerimde baskı uygulamıyor.

Sezon içi testlerin yasak olması nedeniyle Alguersuari’nin yeterli deneyimi elde edemeyeceği düşünülüyor ancak takım patronu Franz Tost, “Jaime Formula 1’de Sebastien Vettel’in 2006’da Türkiye’de BMW adına piste çıkarken sahip olduğu kadar deneyime sahip. Ayrıca Peter Sauber Kimi Raikkonen’e 2001 yılında şans verdiğinde Raikkonen’in daha az tecrübesi vardı. Jaime hazır, bundan kuşku duymuyorum. Red bull gelişim programındaki en deneyimli pilot o. Biz onun üzerinde bir Baskı uygulamıyoruz. Her geçen yarış yeni şeyler öğrenerek daha iyi olacak.” diye konuşuyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir