Todt, Vatanen'i 'Saygılı' Olmaya Çağırdı

yazar:

kategori:

F1’in içindeki politik kriz çözüme yaklaşırken pist dışında dikkatler ekim ayında FIA başkanlığından çekilecek olan Max Mosley’in yerine kimin geleceğine çevrildi. Şu anda iki aday var: Mosley’in önerdiği mirasçı Jean Todt ve bağımsız aday Ari Vatanen, ikili arasındaki sözlü atışmalar üç ay önceden başladı.

57 yaşındaki Fin Vatanen, eski Ferrari patronu Todt’un seçim kampanyasının FIA tarafından finansal destek gördüğü iddiasında bulunmuştu; iddialara ise Todt’un sözcüsü ve FIA Kurumu sert çıktı.

63 yaşındaki Todt kendisi ile ilgili suçlamalar karşısında bütün adayları ” kampanyalarında saygılı davranmak” konusunda uyardı.

” Gelecekte herkes sorunlardan vazgeçmeyebilir ve bu demokratik sistemin bütünlüğüne saygı duyabilir.”

Ferrari savaşın ilk raundunda kendini olayların karşısında bulsa da Vatanen daha sonra yaptığı açıklamada İtalyan takımının Todt’un başkan olmasını istemeyeceğini söyledi.

” Ferrari’de Todt’un başkan olmasını istemiyorlar çünkü sporun güvenilirliğinin kaybolabileceğini düşünüyorlar.”

Bununla birlikte FOTA seçim konusunda herhangi bir taraf göstermezken, Vatanen’nin Todt’a karşı favori olduğuna inanıyor, Ferrari sözcüsü Luca Colajanni takımın tarafsız olduğunu ısrarla belirtti.

” Asla herhangi bir aday için açıklamada bulunmadık, takım olarak FIA’a başkanının seçilmesi konusunda doğrudan konunun içerisinde değiliz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir