Formula 1'den Kısa Kısa Haberler

yazar:

kategori:

Napi Gazdasag’ın haberine göre Hungaroring pistinin Formula 1’e ev sahipliği yapmasının ücreti 2008’e göre artış gösterdi.

Gazete pistin 2008’deki yarış için 12 milyon avro ödediğini iddia ederken bu sene ise bu ücretin 3.5 milyon avro civarında arttığını söyledi.

Habere göre hükümet ücret artışını sadece 2 hafta önce kabul etti ancak bu ücret artışına rağmen bu sene yarışa daha az katılım olması bekleniyor.

———-

Geçtiğimiz günlerde harcamaları kısıtlama kapmasında gelecek sene sezon içerisinde pilotlara verilen 8 motor sınırının 5’e düşürülmesi görüşleri ortaya çıkmıştı ancak bu kabul edilmeyecek gibi görünüyor.

Spekülasyona göre Ferrari, Renault, Toyota, BMW ve Mercedes motor sayısını 5’e çekmeyi böylece müşteri takımlarına 5 milyon avronun altında motor sağlayabileceklerini belirttiler.

Ancak gelecek sene tek bağımsız motor üreticisi olarak spora dönecek olan Cosworth, dayanıklılık endişesi nedeniyle bunu kabul etmiyor.

———–

Son yarışta Force India’nın yerel polisler ile sorun yaşamasının ardından bu sefer Williams takımı yasal bazı zorluklar ile karşılaştı.

Macaristan’da Williams adlı yerel bir giysi firmasının adını tescilletmesi nedeniyle Groove kökenli takım Macaristan’da kendi resmi ürünlerini dağıtamayacak.

Açıklamalara göre Williams Macaristan’a gelmeden önce bu sorunu çözmeye çalışmış ancak yerel firma çözüme yaklaşmamış.


Yorumlar

  1. Mercedes motoruna bişey olmaz.1 tanede versen dayanır.cosworth hava gazı kalır mercedesin yanında.ferrari motoru iyi ancak çok sağlam değil.renaultda öyle.Mercedes bu gidişle mclarenin hakimi olabilir.Üreticiler dışında sadece toro rosso ve redbull mercedes motoru kullanmıyor.gelecek sene redbullunda kullanacağı düşünülürse mercedes gücüne güç katacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir