Wolff: Red Bull Vetel’i Özleyecek

yazar:

kategori:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Red Bull’un Sebastian Vettel’i özleyeceğine inanıyor.

Sebastian Vettel Red Bull’da elde ettiği 4 dünya şampiyonluğun ardından bu yıl takımdan ayrılarak Ferrari’ye geçmişti.

Toto Wolff’a göre 2010-2013 arasında hem takımlar hem de pilotlar şampiyonluğu yaşayan Red Bull, Vettel’i özleyecek.

Wolff “Eleştirilere rağmen o pilot olarak benim için en iyilerden birisi. Red Bull ve Sebastian bu iş birliğinden inanılmaz bir deneyim kazandı”

“Ricciardo büyük bir pilot olduğunu kanıtladı, Kvyat’ da büyük bir yetenek. Ancak yine de onların zaman ihtiyacı var. Onlar Sebastıan’ı özleyecektir” dedi.


Yorumlar

“Wolff: Red Bull Vetel’i Özleyecek” için 14 yanıt

  1. Kim ne derse desin..Rıccıardo 3 yarış kazandı dıye aynı kefeye konamaz…
    Rıccıardo HRT den ve Toro Rosso dan geldi…Yani daha az performansa sahıp araclardan…Redbull rıccı ıcın bırkaç tık yukarı atlayıp level atlamak gibi oldu ve uyum sagladı…

    Vettel ıse alıstıgı w8 motora ve rıccının uyumuna ayak saglayamadı ve gerıde kaldı…

    Ben ınanıyorum kı vettel redbull da kalsaydı bu sene rıccı yı ezerdı…

  2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Rebull niye özlesin daha iyisi ellerinde var zaten.

    1. Gerçekten Ricciardo’nun daha iyisi olduğunu düşünüyor musun?

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Daha iyi ve yarışlara daha çok zevk kattığınıda düşünüyorum .

        @buick

        1. 2014’te Vettel’i ciddi anlamda mağlup etti ama ben kesin bir şey söylemek için erken olduğunu düşünüyorum.

        2. Bir pilotu bir sezonda mağlup olduğu için bu kadar basite indirgemek ne kadar doğru? Unutmayalım ki 2014’ün başında griddeki diğer tüm pilotlarla aynı şampiyonluk sayısına sahipti. Bunların hepsini de araca bağlamak doğru olmaz. Riccardo iyi bir pilot olabilir ancak şampiyonluk yarışı psikolojisine girdiğinde ne tepki verecek kim biliyor? Bir Abu Dhabi 2010 yada Brezilya 2012’den şampiyonlukla ayrılmak ki özellikle de Brezilya 2012’de araç ciddi şekilde hasarlıyken her baba yiğidin harcı değildir. Özellikle 2013’teki aerodinamik olarak mükemmel olan bir araçtan test yapmadan o kadar downforce kaybına alışmak zaman alır. Bu sırada da zaten oldukça dengesiz bir araçtan gelen Riccardo da araca kendini daha iyi adapte etti. Bir çok kişiye göre Kimi’de 5 para etmez bir pilot ama yarışları gerçekten uzun zamandır izleyenler Kimi Raikkonen’in neler yapabileceğini iyi bilirler. İki şampiyon da aynı durumda aslında. Bakalım bu sezon neler olacak ya Kimi yada Vettel bir kez daha takım arkadaşına mağlup olacaklar ancak 2 şampiyon pilotla yarışıyorsanız bunlar kaçınılmazdır. Lewis bile Jenson’a mağlup oldu hani uçar kaçar dediğimiz Lewis…

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Sen olayı tamamen yanlış anlamışın kimse 2014 sezonuna bakıp yorum yapmıyor.
            Vettel’in taraftarların gözünde düşük gözükmesinin sebebi 4 sene boyunca Hızlı bir araçla şampiyon olması ve polden başlayıp finishi görmesi.

            Tabi ki kimse yavaş araçla şampiyon olamaz ama 2014 Almanya Hamilton örneği gibi geriye düşüp mükemmel ataklarla geçiş yapması önemli veya Yagmurlar’a aldırmadan sürmesi ,Takım arakadaşıyla Full mücadele etmesi gerekli.Bunlar taraftarların gözünde iz bırakır.

            Vettel’e gelirsek;
            -4 sene zorluyan takım arkadaşı yoktu.
            -Yarışlara bakarsak unutulmayacak efsane yapacak bir yarışı yok.
            -Newey’nin aracıyla şampiyon oldu.

            Kısaca benim için 4 veya 10 şampiyonlugun önemi yok Hamilton veya Alonso gibi kendini izletmesi önemli.

            1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
              Lewis-Hamilton(#TeamLH)
            2. Haklısın da Weber ile 2010’da gayet güzel çekişti. Daha sonra gelen egzoz beslemeli difüzöre ben Weber’in adapte olamadığını düşünüyorum şahsen. Ki pilotun aracın hakkı pole iken polü alması ve bunu galibiyete çevirmesinin neresi yanlış ben bunu anlayamıyorum. Geriden gelip geçişler de yaptı defalarca ancak şunu unutmayalım. Redbull aracıyla geçiş yapmak neredeyse imkansızdı. Araç çok hızlıydı ancak bir şekilde bir aksilik sonucunda geride kalırsa atak yapmak için gereken maksimum sürate ulaşamıyordu ve bu durumda pilot normalde atak yapmak için sarf ettiği efordan daha fazlasını sarf etmek durumunda kalıyordu. Weber ile Vettel arasında bile maksimum sürat farkı vardı e haliyle de atak durumlarında bile fark vardı. Ki her pilot kusursuz atak pilotu olacak diye birşey yok. Şimdi kaç kişi diyebilir Alonso tam bir sıralama kurdu diye? Vettel gerektiğinde Abu Dhabi’de atak yaptı mı? Evet. Bu durumda bunu da yapabilir. Formula 1’in bu kadar değiştiği bir sezondan sonra bence bırakalım da biraz duruma yabancı kalabilsin bence Seb 4 şampiyonluk ve 1 ikincilikle 2009’dan bu yana altındaki aracın hakkını verdi ve bu kadar hata yapma, zorlanma kredisi oluşturdu kariyerinde…
              @Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            3. Peki Hamilton 2014’te saf hızıyla mı şampiyon oldu? 2014 Mercedes, 2010-2013 arasındaki tüm Red Bulllardan daha baskın bir araç.Vettel şampiyon olunca araç sayesinde, Hamilton şampiyon olunca yeteneği sayesinde. Hamilton, 2008-2013 arasında sadece 2009 Macaristan ve 2008 İngiltere’de 4. Sıradan başlayıp yarış kazanmış. Üstelik 2. ve 3. sıradan başlayıp kazandığı yarışların bazılarında da 1. sıradaki pilot teknik sorunlar vb. nedenlerle yarış dışı kalmış.Vettel’in polü alması da mı kusur? Vettel 1. sıradan başlamasa bu kez de altındaki araçla pol alamıyor denilecekti. 2012 Brezilya efsane bir yarış değil midir? 2013’te Belçika’da Eau Rouge’de Hamilton’u geçmesi efsnae değil midir? Hamilton’un Alonso dışında zorlayıcı bir takım arkadaşı oldu mu? Hamilton’un 2008’de takım arkadaşı Kovalainen, 2014 Rosberg. Rosberg yerine Vettel veya Alonso olsaydı acaba ne olurdu?

        3. Mesela geçen sezon Silverstone’da Alonso-Vettel kapışması yerine Alonso – Ricciardo kapışması olsaydı daha mı zevkli olurdu?
          Daha iyi olduğunu söylemek için çok çok erken,
          Daha fazla zevk kattığını düşünmek için de öyle.

  3. Toto orjinal demecinde aşağıdaki cümleyi kurmuş.
    Çeviri biraz farklı gibi geldi 🙂
    As a driver, he’s one of best for me.

    1. “Red Bull and as a driver, despite the critics, for me he is one of the best.”

      Çevirdiğimiz kaynakta aynen böyle yazıyor. Eleştirilere rağmen benim için en iyilerden birisi diyor

      1. Düzeltme için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir