Coulthard: “McLaren 2015’te Galibiyeti Hedeflemeli”

yazar:

kategori:

McLaren’in eski pilotlarından David Coulthard, Honda ile yeni ortaklığa başlayacak olan eski takımının bu sene galibiyeti hedeflemesi gerektiğini düşünüyor.

McLaren takımı 2012’den beri yarış kazanamadı ve geçen seneyi takımlar klasmanında ancak 5. sırada tamamlayabildi.

Honda için konuşan Coulthard “Dünya şampiyonluğu kazanan motorlar üreten ve Indycar’da turbo teknolojisine sahip olan bir şirket olarak en kötü Renault ve Ferrari seviyesinde olmak zorundalar. Onlardan daha kötü olamazlar. Ve Renault’nun geçen sene bulunduğu yer 3 yarış kazanmaya yetecek kadar iyiydi.”

“Tabi ki 2015’te şampiyonluk adayı olma hayali kuramazlar ancak açık bir şekilde zorlanan Renault ile Red Bull 2. olabiliyorsa niçin onlar 2015’te galibiyet kazanamasınlar?”

“Bence hedefleri 2015’te sadece podyuma çıkmaya çalışmak değil yarış kazanmaya çalışmak olmalı. Mercedes muhtemelen yine baskın olacak ancak Red Bull, Ferrari ve diğer takımlar, ve McLaren-Honda o grubun içerisinde olmalı.” dedi.

McLaren’e dönen Alonso için Coulthard “Fernando hala en iyi sürücü olarak görülüyor. Bu saf aşktan ziyade mantık evliliği gibi oldu. Sevimli fotoğraflar sizi yanıltıyor mu? Ancak Alonso seri bir kazanan ve McLaren de öyle.”

“Jenson çok sağlam bir sürücü ve JB’nin orada olması doğru bir şey… Tüm bu malzemelerden ödül kazanan bir pasta çıkmıyorsa o zaman temelde bazı hatalar var demektir.” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: “McLaren 2015’te Galibiyeti Hedeflemeli”” için 2 yanıt

  1. Bu kadar Honda ve Alonso tatavasından sonra yarış kazanamazlarsa bu rezillik demek olur. Şampiyon olmalarını kimse beklemiyor henüz.

  2. Doğru konuşmuş Coulthard.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir