Forghieri, Ferrari’nin Sorunları İçin Alonso’yu İşaret Etti

Efsane Ferrari tasarımcısı Maura Forghieri, Ferrari’nin son yıllarda yaşadığı sıkıntıların Fernando Alonso’dan kaynaklandığını söyledi.

1980 ve 1960’yı yıllarda Ferrari’nin tasarımcılığını yapan Mauro Forhieri takıma katıldığı 2010 yılından bu yana şampiyon olmayı başaramayan Fernando Alonso’nun başarısızlığı başka yerde aramaması gerektiğini söyledi.

İtalyan medyasına konuşan Forghieri “Arka arkaya üç veya dört sezondur araçta aynı sorunlar varsa, bu doğru yönde gitmiyorsunuz demektir ve sürücü hatası vardır”

“Alonso harika bir yarış sürücüsü. Ama iyi bir test sürücüsü değil”

“Her sene aracı tanıttığımızda aracın mükemmel olduğunu söyledi ancak bir kaç ay sonra şikayet etmeye başladı. Gerçek şampiyon takımı idare edebilendir.”

“Bir birkaç sezondur Ferrari’nin sorunu, başka bir Schumacher’e sahip olmamasıydı” dedi.


Yorumlar

“Forghieri, Ferrari’nin Sorunları İçin Alonso’yu İşaret Etti” için 57 yanıt

  1. Adam tam özetlemiş, Alonso leş gibi araçları sürmeyi seviyor. Dünya şampiyonluklarını da manevi babası Briatore ye borçlu. Sonra kazanınca ben kazandım, kaybedince de takım yüzünden..

  2. Yılardır demişimdir Ferrariyi Ferrari yapan , bu günkü o büyük marka değerinin olmasını ve insanların kırmızı dediklerinde aklına Ferrari gelmesinin nedeni Shumidir. Bu haber de bunun kanıtıdır.

    Ferrari yıllarca kolayca şampiyon olmaya alıştığı için bulan oluyor işte.

  3. sezon başı yarış kazanıp sezon sonunda podyuma dahi cıkamazsan tabiki eleştirir!!!

    2013 sezonunda Çin ve İspanya yarısını kazanmış aracı beğenmiyorummu diyecekti

    yada sezonun ikinci yarısı sıralama ilk üçe dahi giremeyen araca helal olsun arac süpermi diyecekti.!!!

    Ayrıca adam doğru söylüyor diyerek Alonso ya çakmaya çalışan Kimici arkadaslar aşağıdaki haberi sezon sonundada hatırlamak istersiniz umarım!!!

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/89574-raikkonen-ferrari-dogru-yonde-ilerliyor.html

  4. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    “Her sene aracı tanıttığımızda aracın mükemmel olduğunu söyledi ancak bir kaç ay sonra şikayet etmeye başladı. “

    1-Yalan söyleyecek hali yok.
    2-O bilmiyor siz biliyorsunuz.

  5. -Kaç tane schumacher senna prost niki var ki 🙂 adam napsın. Hata herkesi ilerilerle, birileriyle karşılaştırmak. En saçma bakış yeni şu, bu olacak mı lafları…..
    -Bugünün elektromekanik, pilot, test, yarış gerçeklikleri farklı.
    -Takım idaresini söylemek için bugünü beklemeye gerek yok renault, mclaren de gösterildi zaten bunlar onu da seviyorsan öyle sevip geçicen.
    -Başka birileriyle 2010 biraz daha farklı olabilirdi daha kötü de olabilirdi.
    -Sonrasına bireysel olarak kimsenin yapabileceği birşey yok aracı gayet iyi taşıdı, gündem de oldu.
    -Marka kendisi hakketti cezasını çekti inatla olmadığını yaşayarak gördüler mesele 2005-06 yılına ait inat edilen isim başka Fernando’nun burada kabahati yok. Sonuca ulaşamayan hayallerinin acısını paylaşmak lazım.
    – 3 ayrı takım 3 ayrı odaklanma, karar hatası.. renault singapur, mclaren öyle yada böyle 2007 sezonunun sonucu, ferrari massanın bitirilmesi…. daha düzgün düşüneceklerdi idarelerin hatası bize ne, başkasına ne..
    -müdür, lider, ileri yetenek hepsi ayrı şey. Karıştırmamak ona göre beklentiye girmek lazım.
    -sezar, firavun, kral, şah çoktur Halid, Hannibal, Herkül, Fatih, Tozkoparan isk. azdır doğan birşey bu.
    -Zirvenin Fernando niteliği, niceliğinde biriyle teşkil edilmesi F1’in bugününün ne kadar berbat ve geri olduğunu gösterir şahıslara takılmamak lazım.

  6. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ya bu ferrari ve eski çalışanları neden böyle ? Alonso’dan nefret eden birisi olarak söylüyorum 5 yıl boyunca sadece Alonso yüzünden mi öyle araçlar yapıldı. Tamam belki Alonso’nun geri bildirimlerine göre ayarlandı araçlar olabilir 1.pilottu sonuçta ama senin mühendislerinin hiç mu suçu yok verseydiniz adama göre araç.

    Ayrıca Alonso artık GİTTİ ! Alonso’cular Ferrari hakkında , Ferrari taraftarları Alonso hakkında yorum niye yapıyor anlamadım. Herkes kendi pilotuna takımına baksın.

  7. Merak ettiğim Ferrari’de başka pilot yokmuydu sezon başında Kimi, geçmiş sezonlarda Massa takıma gidip bu araç yetersiz şu açıdan gelişmeliyiz gibi birşeyler söylemiş mi söylememiş mi. Ferrari testlerde belli bir sınırda gidiyor ve kendisi için yeterli olacağını düşünüyor sezon başlıyor yetersiz olduğu anlaşılıyor öndekilere yaklaşabilmek için daha agresif hale geliyorlar busefer aracın bütün kusurları ortaya çıkıyor ve sonra gelecek sezona odaklanıyoruz diyor. Sorun Alonso’da değildi Ferrari deydi.

  8. çok doğru bir tespit. Alonso’nun yarıştığı takımlar genelde çok hızlı olmayan ama hep istikrarlı arabalar ürettiler.çünkü alonso’da hızlı olmayan ama istikrarlı olan bir pilot. Mclaren Honda’da ona yavaş ama istikrarlı bir araç verecektir.

    1. Onur Gentas avatarı

      Rosberg Power, Rosbergci ??:)

  9. Açıkçası bende bu herif gibi düşünüyordum geçen seneye kadar. Yani Ferrari bakarsananız hep aynı sorunlarla uğraşıyordu geçen seneye kadar.

    Ama geçen sene bunu doğru olmadığının kanıtıdır. Siz Ferrari olarak bir takoz üretirseniz adam ne yapsın. Daha önce bu konularda çok yazdım. Daha fazla konuşmaya gerek yok aslında. Sürücü araç üretmez.

    Son cümlede komik Shumi mi sizde üretiyordu aracı pehh. Shumi benim bildiğim pilottu. Sizin orda aracı yapacak daha iyi adamlar yokmu derler adama. Komik vallahi.

    Alonso nasıl araç ister tabiki de siz daha iyi bileceksiniz biz burda sadece yorumlarız olayı. Ama Alosno sizin ürettiğiniz boktan Ferrari leri diğer tüm Ferrari kullanıcılarından daha iyi kulandı mı ? Kullandı. Nokta.

    Demek ki sorun sizde. Öyle havlama bence boş yere. Adam yıllarca bir tarafını yırttı.

    Dünyanın en iyi pilotlarından birini en büyük rakibinize kaptırdınız tabi kolay değil. Masa başında müthiş bir başarısızlıktır bu. Özellikle de nedeni kazanmak için gitmekse vay halinize.

    Herkes biliyor Alonso nun nasıl araç kulladığını. Konuşmaya gerek yok.

    Şimdi siz uğraşın bakalım Alonso yok artık bir tarafını yırtacak adam yok. Kazanamıyorsam ağlarım yada kazanamıyorsam yatarım siz aracı üretin dedikleri adamlar la yarışıyorsunuz herkes biliyor.

    Tabi bu onların kötü pilot olduğunu değil , kazanmak için yırtınacak adamlar olamadığını vurgulamaya çalışıyorum. Yoksa iki dünya şampiyonu var takımınızda boru değil.

    Görecez bakalım bizde de var neler olacak.

    Shumi Mercedes e yarışmaya başlayınca neler olduysa şimdide olanlar normal karşılamak lazım. Bizde Alonso var Shumiden daha iyi liderlik yapacak filan demeçler gelmişti o zamanda. Normal yani bunlar.

  10. ferrari kötü araç falan yapmadı. redbull diğer takımların yetişemeyeceği kadar fazla iyiydi. 2009 2013 arası sadece ferrari değil tüm takımlar daha yavaştı. ne yani hamilton da mı kötü araç istedi mclaren o yüzden mi rb seviyesinde araç yapamadı? mercedes schumi rosberg var diye mi araçları kötü dizayn etti? hem de mercedes bir önceki senenin şampiyon aracıydı.

    genele vurulduğunda ferrari 2010 2013 arası 4 yılda rbden sonraki en iyi aracı yaptı.

    redbullun legal veya illegal aracıyla aşırı hızlı olmasının suçunu bile alonsoya atmış. akıl fikir lazım.

  11. Kılavuzu De La Rosa olanın… Sahi, Pedro şimdi yine Mclaren’e mi geçiyor?

  12. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Reyiz gençlikten atarlı yapacak bir şey yok 🙂 😀

  13. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari en son 2007 de pilotlar şampiyonasını 2008 de ise takımlar şampiyonasını güç bela kazandı hem de o araçla.O zaman diyelim ki pilotların hepsi kazmaydı.Alonso bazen hatalı geribildirim yada beklentisinde hata yapmış olabilir.Ama Ferrari zaten uzun zamnadır hem teknolojik hem yenilenen f1e ayak uyduruamadı.Yönetimsel sorunlar yaşadı.Teçhizatlarında sorunlar yaşadı.Taktiksel olarak ciddi hatalar yaptı.Şimdi en büyük rakiplerimiz hatta rakibimiz McLaren de en son 2008de kazanmış pilotlar şampiyonluğunu.O zaman o pilotlar da anlamıyor bu işten.Bana göre Alonso ve pek çok f1 adamına göre takımla bütünleşmesi iyi ve teknik açıdan iyi bir pilot.Takıma gelişim açısından katkı sağladığına inanılan bir pilot ama hataları olmuştur elbet.

  14. Biz her zaman dedik bunu, Alonso”nun kotu karakterli sadece kendisinin sürebileceği araçlar tasarlatmasi döndü dolaştı kendi kuyusunu kazdi.Bakıyorsun adamın takim arkadaşları aynı araçlar ile sürünüyor ki bundan birisi de Kimi Raikkonen, Alonso gayet rahat.Ama ne oldu Kimi gelince takim yavaş yavaş uyanmaya başladı nasıl araçlar yaptığı konusunda.

    Eric bilye ne dedi ‘bu sene özellikle sürülmesi kolay araç tasarladık sürücünün maksimumu alamadığı araç ne kadar hizlida olsa çöptür’ şeklinde bir açıklama geldi.Yıllardır sürülmesi zor domuz gibi araçlar tasarlayan Ferrari ne kadar hataliysa, Alonso”nun da bunda o kadar suçu vardır.

    Şöyle birsey var bütün takim sana çalışıyor diğer pilot senin için yarışıyor, sen temiz yerden kalk diye vites kutusu değiştiriliyor, yani takımda bu kadar önemli bir pozisyondasin ve aracın zor karakterinde ve gelişmeyen yapısında Alonso”nun hiçbir suçu yok oylemi 🙂 Bana göre büyük suç Alonso ve tayfasındaydi(monte ve dom)

    Neyse yol verildi en sonunda ve artık Ferrari dizginlerinden kurtuldu, Ferrari’nin sezon içinde nasıl geliştiğini herkes görecek.

    1. Senin bunu hep soylemen birsey degistirmiyor eren :))

      Sizin hayaller paris gercekler eminonu.

      1. Hayalimiz hiç paris olmadı, orman içinde bir çadır hep yetti bize. .

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          #OrmanfedaisiErdost
          #DomuzdostuErdost

          🙂

  15. Uzun zamandir birsey yazmiyordum da, buna dayanamadim. 40 yorumu gorunce aklima gelen ilk soz, 1 deli kuyuya tas atmis 40 akilli cikaramamis. Soylenilenden cok altina yapilan yorumlarla ilgili biseyler yazmak istedim. Alonso mukemmel bir pilot degil, kimse mukemmel degil, olamaz da. Ancak Alonso kotu pilot da degil, bunu yarislari izleyen herkes anlar. Alonso’ya sempati besledigim filan yoktur, adamin soyledikleri dogru da olabilir yanlis da. Ancak baska birisini seviyorsun diye, digerini yerden yere vurmanin anlami yok. Alonso atak yediginde cizgisini degistirerek, daha iyi cekis yakalayip kontra-atak yapabilen suanki gridde bulunan en iyi pilot, ayni sekilde atak yapacagi zaman da karsidakinin savunmasini cok iyi yonetebiliyor. Gecen sene bircok kez arac ustu kameradan bunu gordum. Yaris pilotluguna laf eden arkadaslar yigidi oldurun hakkini yemeyin.
    Diger yandan araci da Alonso mu gelistirsin diyorsunuz, o zaman kis testlerinde 1. gun aero sefi kullansin araci, 2.gun motor sefi, 3.gun baska bi sef kullansin kendi hatalarini gorsunler duzeltsinler. Pilot da sadece yarissin. Olabilir mi boyle birsey, geri bildirimle bu muhendisleri beslersin. Burada tartistigim Alonso’nun bildirimlerinin iyi olup olmadigi degildir, sizlerin bakis acinizin yanlisligini belirtiyorum.

  16. arif çelik avatarı

    Onun dönemibde aurodinami ve kers ers gibi önemli ayrıntılar yokmuş,fferrari kendşni yenileyemedi eski alışkanlıklardan vazgvazgeçemedi.pilototajla bir yere kadar

  17. alonso ve ferrari birbirine zaten uygun değildi bizler o zaman da söyledik. bu birliktelik bitecekti ve nitekim bitti. ferrari ve alonso bu birliktelik süresince başarısız olmuşlardır. ne alonso ne de ferrarı herhangi bir gelişim gösterememiş sonuç olarak kan değişikliğine gidilmiştir ki bence doğru yapılmıştır. konuyu da fazla uzatmaya gerek yok. öküz öldü ortaklık bozuldu bu kadar.

  18. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ferrari’nin sorunu yeni bir Schumacher’nin olmamasi degilde, Schumacher doneminde ki gibi bir ekibe sahip olmamasi olabilir mi ?

    Sorunun 2010’dan once basladigini gormemek icin kör olmak lazim.

    1. Esas sorun burada zaten. Schumi’de 2006’da Türkiye ve Macaristan’da takım yüzünden Alonso’ya karşı puan kaybetmişti. Her şey 2006’da başladı bence.

      Ama benim şahsi görüşüm Alonso’nun hiçbir zaman Schumacher kadar iyi olmadığı yönünde.

      1. +1 😀

  19. Önünüze Trulli geçsin de geçiyor musun geçemiyor musun belli olur. Monza da Hamilton un kaç tur takıldığı adamı Button Hamilton la beraber geçti. Şimdi Hamilton kötü pilot mu. Olmayınca olmuyor. Savunmayı güzel yaparlarsa kimse kimseyi geçemiyor. Bu F1 in kanında var. Şimdi bi Petrov u geçemedi diye adama kötü pilot muamelesi yapamazsınız. Ben McLaren taraftarıyım. Ferrari de olduğu dönemde adama helal olsun dedim. Her fırsatı değerlendirdi. Startlarda hep başarı. Takım arkadaşlarının hep önünde, 2 Kez dünya şampiyonu. (Sumili dönemde) ve siz bu adama kötü diyorsunuz. Kusura bakmayın da siz başka F1 mi izliyorsunuz. Bu açık açık mühendislik hatasıdır.

  20. “1980 ve 1960’yı yıllarda Ferrari’nin tasarımcılığını yapan Mauro Forhieri”

    Sene 2015

    Yorum yok.

  21. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Resmen s.çmış s.vamış….
    Kovulmasının net cevabı…

  22. bu MİCHAEL SCHUMACHER kolaymı başka yok.. yaşayan gelmiş geçmiş EFSANE

  23. Son cümlesi kesinlikle doğru.

    Gerisini alkollü iken söylemiş.

  24. işte beklediğim açıklama bu yıllardır aylardır .. 2010 yılında sen petrov,un arkasında 30 tur git suçlu ferrari olsun .. 2012 yılında vettel kaza yaptı ön kanat değişti iki kere sondan geldi şampiyon oldu sen ne yaptın hiç pist dışında tur atıp durdun yine suçlu ferrari
    adam sorarlar 40 puan geriden gelip vettel şampiyon oldu sen ne yaptın hiç
    hani sen hzlı bir pilottun ferrariden hızlı gidiyordun demekki masalmışşşş

  25. böyle bir yorum yapmak çok çok gereksiz ve aptalca olmus. Gerek yok böyle şeylere

  26. Alonso’ya bulaşmaması gerektiğini unutmuş heralde 🙂 Alonso tarafından da cevap gelir, uzun sürmez 🙂

  27. Ferrari Camiası olarak bu yorumu biz yapmamış olarak görüyorum 😀 Biz değiliz hayır hayır :DD:

  28. Baştan aşağı saçma. Bu vatandaşın mantığına göre o zaman iyi test pilotu bul kendine aracı geliştir, madem alonso da iyi yarış pilotu ver hızlı arabayı yarış kazansın. Bu kadarını düşünmeyen bir f1 takımı isen zaten bu işi bırak dimi.

  29. Bir birkaç sezondur Ferrari’nin sorunu, başka bir Schumacher’e sahip olmamasıydı

    Burası ilginç, Alonso yeni Şumi olarak gösteriliyordu halbuki.

  30. Tamamiyle saçmalamış, schumiyi de Mercedes de 3 yıl yarıştı neden aracı hızlandırmadı . Alonso Renault’ ayrıldıktan sonra takım birden yavaşladı. Aracı hızlandıran pilot değildir aero ve diğer teknik bölümlerdir. Öte yandan kimi mesela hiç araç gelişimine yardımcı olan bir pilot değil ancak Adam’ı suçlamak mantıklı mı. Yakında Alonsoyu tasarıma yardımcı olmadı diye de suçlayanilirler…:)

    1. mercedesin bu durumlara gelmesi kimin eseri sayın aradaşım rosberg.mi hamiltonmu
      yoksa schumi,mi bu mercedesi buralara hazırlayan MİCHAEL SCHUMACHER,dir atmayın sallamayın bilmiyorsanız öğrenin

      1. Evet bence de atmayalım sallamayalım 🙂
        Schumi Ferrari’ye ne zaman katıldı ve kaç yıl sonra ve hangi gelişmelerden sonra şampiyon oldu onları bir önce araştır Öğren. Çok daha geriye gitmeye gerek yok senin de hatırlayacağın ve bahsettiğin üzere Mercedes motor avantajıyla şampiyon oldu bunu tüm dünya söylüyor. Şimdi Çıkıpta Schumacher motoru da geliştirdi desen birşey diyemem 🙂

        1. sen önce MİCHAEL SCHUMACHER kim onu öğren sonra konuşalım

          1. Mühendis değil, araç tasarımcısı değil, performans şefi falan da değil. Geri bildirimleri çok iyi olan bir pilot. Bu geri bildirimleri sayesinde takıma çok katkı yaptı. Ama sen utanmasan Schumi yataktan kalktı 2014 aracını kendi elleriyle yaptı diyeceksin.

      2. 100 km illegal test olmasın

  31. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bunamıştır bu ya.

  32. İyi bir test pilotu olmayabilir, sizin de iyi bir takım olmadıgınız dahada ironik bir durum..
    5 sene idare ettı daha ne yapıcaktı onu anlamadım..

    5 senedir madem böyle bir sıkıntı vardı 5 sene ıcınde bunu Fernando nun yuzune neden söylemedın, patronlara neden soyleyemedın ? cesaretın yoktu cunkı, bunu soylesen Monte ya sana yol vericekti, yada Alonso’ya ki o donemde tum takım patronları dahil pilotların en ıyısı Alonso demesı ve sürekli takım arkadasını yenmesı senın ısıne gelmedı, kendı kendını kovduracagını anladın, boyle bir pilota aynı takımda ıken söz soyleyemeyecek kadar zavallıydın…

    Adam gitmiş, hepınıze tesekkur etmıs, bir tane takım calısanının karıyerıne zarar verecek kelam etmemıs, sen sımdı yerını saglamlastırmak adına yenı gelen yonetımın yaptıgı ıslerı yıkama yaglama kısmına gecmıssın, merak etme sezon sonu senın elıne verırler tesekkur belgesını.

  33. F-one-Driver avatarı

    Oooovv bu çok sert oldu, yanlız doğruluk payı olabilir mi derseniz bence olabilir, özellikle son sözü çok enteresan, her sene araca ilk bindiğinde mükemmel olmuş deyip sonradan şikayetlerle gelmesi durumu herkesin gözlemleyebileceği bişey değil, ama şunu da unutmamak lazım, alonsonun ferrari kariyeri aşırı baskın Redbull ve son olarak da yine aşırı baskın Mercedes dönemine denk geldi, Redbull yakalanabilirmiydi? Evet bazı seneler çok yaklaştılar, ama alonsonun araç geliştirme yönünün iyiliğinden hiçbir teknik şef bahsetmedi bugüne kadar, gerek renault olsun gerek de ferrari, ve nitekim olumsuz yorumlar da gelmeye başladı…

  34. Senin test pilotun zaten yok muydu? Veya diğer pilotun ne işe yarıyordu? O kadar puanı al ondan sonra adamlar sana posta koysun. Sen Vettel’ e iyi bir araç verme de gör bakalım. İyi pilotu, kötü pilotu.

    1. NesetAydın avatarı

      Aynısını yazacaktım..Senin diğer pilotun ne yapar, test pilotun ne yapar? Alonso bu araçlarla şampiyonluğa oynadı..2010’da Ferrari’nin taktik hatasıyla, 2012’de RedBull’a(kendi hatalarıda var 40 puan öndeydi sonuçta) kaybetti..Tarihin en kötü Ferrari araçlarından biriyle geçen sene podyuma çıktı..

      Alonso’ya iyi bir araç verememek Ferrari’nin suçu..Alonso’yu günah keçisi ilan etmiş..Yazık

    2. 2010 2012 aracı ne oluyor bırakın bu işleri kardeş
      petrovun peşinde trencilik oynasın alonso suçlu ferrari olsun
      2012 yılında son yarışta vettel iki kere sondan geldi şampiyon oldu senin alonson bi hulkenberg kadar olamadı

      1. NesetAydın avatarı

        Kardeşim yarışı izlediysen Webber pite girince Ferrari hemen atlayıp Alonso’yu pite aldı..Vettel o sırada 1. gidiyordu..RedBull tamamen Vettel’i şampiyon yapmak istiyordu Mark Webber’i erken aldılar tabi bizim sazan Ferrari teknik ekibimiz hemen Alonso’yu çağırdı ve pit çıkışı Petrov’un arkasına takıldı geçememesi konusunda haklı olabilirsin ama bu rezalet bi teknip ekibimizin olduğu anlamına gelmez

        1. Onur Gentas avatarı

          Bende bunu anlamıyorum. Bir pilot uzun süre başka bir pilotun arkasında takılabilir. Bunu bir çok pilot yaşamıştır. Buna göre bir pilota iyi yada kötü pilot tanımlaması yapan birinin zaten bu sporla alakası falan yoktur.

          1. 2005 2006 hariç .. bu alonso nerede mclaren tekrer renault ve ferrari boşa geçen yıllar 2005 2006 yıllarındada nasıl şampiyon olduğunu anlatmaya gerek yok .. alonso sadece ispanyol bankası sayesinde yarışıyor bankanın adını söylemeye söylemeye gerek

            1. Türkçe dersinden kaldın herhalde. Karnen nasıldı? 🙂

          2. Çok doğru. 2006 Türkiye’de de Schumacher yarış boyunca Alonso’yu takip etmiş ama geçememişti. Şimdi Schumi kötü mü oluyor? Tabi ki hayır. 2001 Monaco idi sanırım Coulthard altındaki McLaren’e rağmen Arrows pilotu Bernoldi’yi geçememişti. Şimdi DC kötü bir pilot mu oluyor? Tabi ki hayır.

  35. vuuuuuuuuuu buralar karışacak bugün 😀

    1. ileri görüşlülük 🙂

      1. yok tecrübe diyelim 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir