MotoGP: Dovisiozo Donington'da İlk Galibiyetini Kazandı

yazar:

kategori:

Repsol Honda sürücüsü Andrea Dovisiozo, MotoGP şampiyonasının Doningtonpark’ta yapılan Britanya ayağında damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başararak kariyerinin ilk birinciliğini kazandı.

Yarışa 5. sıradan başlayan Dovisiozo, oldukça değişken koşullara sahip Britanya’da yaşanan kazaları da iyi değerlendirerek ilk kez bir MotoGP yarışını ilk sırada tamamlamış oldu.

Tech3 Yamaha’nın Amerikalı sürücüsü Colin Edwards, yarışın son bölümünde Randy De Puniet ile girdiği mücadeleden galibiyet ile ayrılan isim oldu. Edwards yarışın bitmesine metreler kala de Puniet’i geçmesi ile 2. olmayı başarırken De Puniet 3.lük ile yetinmek zorunda kaldı.

Alez De Angelis Ducati’nin uyku takımı ile 4. olurken şampiyona lideri Valentino Rossi yarışı son anda yaptığı atak ile 5. sırada tamamladı.

Rossi lider götürdüğü yarışta düşmesi sonucu gerilere düştü ve yarışa 11. sırada döndü. İyi bir çıkış yakalayan Rossi, şampiyonadaki esas rakiplerinin yarış dışı kaldığı Donington’da 5. olarak kendisi için çok değerli puanlar kazandı.

James Toseland yarışı 6. sırada tamamlarken onu Melandri ve Canepa takip ettiler.

Yarışın başlarında oldukça iyi olan Dani Pedrosa ilerleyen turlarda ön sıradakilerin performansına ayak uyduramadı ve İspanyol sürücü yarışı ancak 9. sırada tamamlayabildi.

Şampiyonluk mücadelesi veren Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo, yarışın ilk bölümünü lider götürürken motorunun kontrolünü kaybederek düştü ve yarış dışı kaldı.

Ducati ise ıslak bir yarış tahmini ile her iki sürücüsü ile birlikte kumar oynadı ve bu kumar yarışın ilk bölümlerinde tutmadı. Kuru pistte yavaş kalan Ducati sürücüleri yarışı 1 tur geriden tamamlayabildiler.

Yarışın son bölümlerine doğru pist oldukça ıslanmış olsa da bir çok pilot kuru zemin lastikleri ile yarışı tamamladı.

Pos  Rider             Bike               Time/Gap
1. Andrea Dovizioso Honda 48m26.267s
2. Colin Edwards Tech 3 Yamaha + 1.360s
3. Randy de Puniet LCR Honda + 1.600s
4. Alex de Angelis Gresini Honda + 8.958s
5. Valentino Rossi Yamaha + 21.622s
6. James Toseland Tech 3 Yamaha + 22.465s
7. Marco Melandri Hayate Kawasaki + 35.284s
8. Niccolo Canepa Pramac Ducati + 38.769s
9. Dani Pedrosa Honda + 42.112s
10. Mika Kallio Pramac Ducati + 45.845s
11. Loris Capirossi Suzuki + 53.190s
12. Gabor Talmacsi Scot Honda +1m12.315s
13. Chris Vermeulen Suzuki + 1 lap
14. Casey Stoner Ducati + 1 lap
15. Nicky Hayden Ducati + 1 lap

Yarış dışı:

Jorge Lorenzo Yamaha 8 laps
Toni Elias Gresini Honda 7 laps


Yorumlar

  1. abdullah celik edwards ile ilgili soylediklerin benim de dikkatimi cekti. kesin gecer diyordum, yokluyordu adami. bu kadar cehalet olur. okay karacan'in turkiye gp'si sunumu geldi aklima. "evet nakajima yavas geliyor, hooop birinci".. adam hani rossi motoru cok iyi yatiriyor dese kesin dusecek yani. pilotlarin ismini bile belki zaman ekranlarindan takip ettigi icin biliyordur. ismini unuttum mehmet dinc'in yanindaki adamin ama olmasa daha iyi. valla moto gp yarislarini sonra bbc cekimi olarak indirip izliyorum. ingilizcem cat pat olmasina ragmen yakaladiklarim bu adamin soylediklerinden cok daha dolu. pes. kahvehaneden bir adam alsan bu kadar olur. bir de motosiklet federasyonunun baskanligini mi yardimciligini mi ne yapmis zamaninda. laf..

  2. o değilde gerçekten çok boş ve gereksiz konuşuyor. her ne dese hemen tersi oluyor ve ona gülüyorum. colim edwards son tura girdiğinde de punietin hemen arkasında ama beyfendi bıraktı diyor, ardından edwards gelip geçiyor. gerçek sunucuya bıraksa zaten adam güzel ses tonu ile yarışı çok güzel sunuyor. hiç gerek yok o adamın oraya çıkmasına

  3. samet demirel avatarı
    samet demirel

    Yayın tamamen felaket ordaki bi yorumcu var herif resmen Rossi gel beni öp diyecek bu kadar da subjektif olunmazki bıu kadar taraf tutulmazki sen orda ne olursa olsun tarafsız olmalısın olammıyorsan başka yere git at yarışı anlat yorumla saf herif göz zevkimizin içine etme yeter allah cezanı versin senin Fuat Domaniç misin nesin senin yüzüünde Moto GP izlemeyecem artık Rossi dinlemekten gına geldi oraya sadece Rossi yi konuş diye oturtmadılar seni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir