Alonso "Podyum Fırsatını Kaçırdık"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Macaristan GP’de yarış dışı kalmasının ardından bu sezonun ilk podyum şansını da kaçırdığını söyledi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Renault sürücüsü 12. turda pite girene kadar liderdi ve pitten çıktığında 11. sıradaydı. Pitte sağ ön lastiğin iyi takılmaması, Alonso’nun lastiğinin çıkmasına ve tekrar pite dönmesine neden oldu.

Alonso “Bugün podyumda bitirme fırsatını kaçırdık. İyi bir kalkış yaptım ve araç ilk bölümde hızlıydı ancak ilk pitimde sağ ön tekerleği araca yerleştirirken sorun yaşadık.”

“Pitten çıktığımda çok fazla vibrasyon vardı ve sanki lastik patlamış gibiydi ancak bir kaç viraj sonra lastik arabadan uçtu gitti.”

“Değiştirilmesi için pite döndüm ancak ardından yakıt pompasonda sorun yaşadım ve durum gittikçe kötüleşmeye başladı, bu yüzden yarışı bırakmak zorunda kaldım.”

“Bu şansı kaçırmamız üzücü ancak yarışlarda bunlar olur ve ben aydınlık tarafa bakmak istiyorum çünkü bu hafta sonu aracımızın çok rekabetçi olduğunu gördük.”

“Artık gösterdiğimizi başarmak için Valencia’yı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Nelson Piquet “Çok iyi kalkış yaptım ve bir kaç araç geçmeyi başardım ancak o andan sonra hep trafikte birilerinin arkasında kaldım ve bu bana yardımcı olmadı.”

“Strateji konusunda da biraz şanssızdım ve biraz temiz piste çıkabilseydim yarışım çok farklı olabilirdi. Aracım bugün iyiydi ve bu hafta sonu gelen yeni güncellemelerden fayda sağladım için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. Geçmişin başarıları bugünün hatalarını mazur görmez. O zaman şöyleydik tabirleri bugünün ifadesi için kafi değil. Marka fanatiği olarak bakıyor olabilirsiniz fakat ben markanın düşmanı değilim orantısal bakmaya çalışırım her zaman. Önde olanların hataları sporun doğası gereği mazur görülmese bile bir nebze normal karşılanır. Arkadan geliyorsanız bunları yapmamanız gerekiyor. Geçmişin bir kıymeti evet ama Alonso'nun yokluğunu bu takımın uzun zamandır ki haline bakınca düşünemiyorum. Geçen sene maddi rekor kırdıklarını daha yeni öğrendik. Flavio'ya çok değer veririm fakat Alonso daha bu takımı ne kadar taşımaya çalışacak. Nelson'un yerine gelicek pilotun durumunu zamanla görünce anlayacaksınız bence. Sizi zorluklar içinde 1 nci pozisyona taşımış bir pilotun aldığım kayıtlarda tekrar tekrar görüyorum jant kapağını düzgün takılmadığı görüldüğü halde durdurmayıp gönderirseniz bu mazur görülmez. Marka fanatikliği yapmanın lüzumu yok burada.

  2. micheal senin o beceriksiz dediğin takım dikkatini çekerim az zamanda çok işler başarmış bir takımdırr hangi takımı tuttuğunu bilmem ama büyük takımlar sürünürken renault şampiyon oluyorduu bunuda bil ok

  3. mıcheal arkadasım bunlar basıt hatalar her takım yapablr ne cabuk untyrsn ferrarinn gecen sezon yaptıgı ahmaklıkları yada maccanın 2005 te yaptgı heryarıs bıyerlerı kopan aracları reno takımım dıye soylemyrm en dayanklı araclardan bırı oluyor her sezon kac yarısta alonsonun damalı bayragı gormedgnı gordun bu tur basıt hata her takımda olurkı reno 2006 da sampıyon olrken de aynı hatayı gene macarstan da yapmstı takım 6.4 sanıye gıbı kısıtlı zmnda boyle hatalar cok dogal onmzdekı maclara bakıcaz deyıp kapatcaz yanı ben gayet normal karslyrm

  4. Yarış anında olanlara çok sinirlendim. Her zaman söylerim yine hatalı Renault, bu takım beceriksiz, iyi durumda da değil. Alonso çok uzun zamandır elinden geleni yapıyor ama Renault bunu uygulamaya geçiremiyor. Hak etmiyorlar bu pilotu. Nelson konusunda da tek taraflı bakamıyorum malesef. Bu takımda büyük anormallikler var. Uzun zamandan beri yaptığım gözlemler sonucu bu hata artık patlama noktasına ulaştı bende. Geçmişin kredilerini doldurdular artık. Alonso yerine başka biri olsa idi bugün çok daha kötü pozisyonda olacaklardı.
    Neyse Alonso artık içinden yeter artık demiştir.

  5. piquet'ten artik zaten kimse bir sey beklemiyor.. alonso yaris disi kaldiktan sonra briatore'nin ortami terk etmesi de bunun gostergesi. ama dedigi gibi podyum, nerden baksan bir 4.luk muhtemeldi, en kotu ihtimalle. yazik oldu cifte sampiyona.

  6. elif çivici avatarı

    çok yazık oldu..ilk 5 te bitirsek yeterdi..zaten peşimizde KERS li hamilton ve red bullar da vardı alonso çok kastı ve zorladı ama olmayınca olmadı işte..umarım boş depo olmadan yarışta da böyle rezil olmadan yarışlar kazanıcaz ilerde….

  7. sağlık olsun be alonsom sana bişey olmasın renault a bişey olmasın olur böyle şeylerr

  8. ulaş bilir avatarı

    olsun alonsom bee valenciada coşarız renault biraz daha gelişip şu hafif depo oalyını bırakaln hadi 2,3 tur neysede 6 tur nedmk yaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir