Red Bull, Newey Sonrası Hayata Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, Adrian Newey’in görevlerini büyük ölçüde bırakmasıyla birlikte takımdaki teknik yapıda değişiklikler yaptı.

Newey bu sene Formula 1 takımındaki görevinin “biraz” az olduğunu söylese de bu sezon Newey Formula 1 aracı tasarımı dışında başka şeylerle de meşgul olacak.

Baş Mühendis Rob Marshall, Newey’den boşalan göreve getirilen 4 isimden birisi olacak. Aerodinami Bölümü Başkanı Dan Fallows, araç için baş mühendis Paul Monaghan, performans için baş mühendis Pierre Wache olacak.

Marshall “Baş Tasarımcıdan Baş Mühendis Müdürü olmak biraz mücadele gerektirdi. Açıkçası Adrian’ın geri adım atmasıyla yeniden yapılanmamız için biraz boşluk oldu ve ondan kalan boşlukları doldurduk.”

“Sonuç olarak Paul, Pierre, Dan ve ben, Adrian’dan kalan yerleri doldurduk ve kararları alacak bir teknik grup oluşturduk. Bir nevi bundan sonra kararları biz vereceğiz.” dedi.

Renault ile daha yakın çalışmaları için Marshall “Renault ile çalışma sürecimiz biraz değişti. Onlara motorun paketlenmesi gibi belli alanlarda daha fazla yardımcı olma sorumluluğunu aldık.”

“Motor ile şasi arasındaki sınır artık eskiden olduğu kadar açık değil. Bu modern güç ünitelerinden maksimumu çıkarmak için motor ve şasinin entegrasyonunda çok fazla şey gerekiyor. Bu yüzden Renault ile çok daha yakın çalışıyoruz.” dedi.

Marshall ayrıca yarın tanıtacakları RB11’in görüntü olarak bir öncekine benzediğini ancak görüntünün altında çok büyük değişiklikler olduğunu söyledi.

Marshall “Geçen seneki araç çok yeniydi ve kurallar çok değişmişti. Bu seneki araç ise benzer. Aracın görüntüsünü etkileyen bazı kural değişiklikleri var ve tüm gridde değişiklikler olacak.”

“Bunun ötesinde değişikliklerin çoğu karoserin altında. Gelişebileceğimiz alanları belirledik ve onların üzerinde çok çalıştık. Bu yüzden görünüşte çıplak gözle farkedilecek çok fazla değişiklik olmayacak ancak gizli yerlerde çok fazla çalışma yaptık.”

“Geçen sene sağlam bir şekilde yenildik ve her iki alanda gelişmemiz gerektiğini biliyoruz.”

“Motor açık bir şekilde mükemmel iş çıkaran Mercedes karşısında zorlanıyordu. Önemli gelişme kaydetmeyi umuyoruz. Farkı ciddi anlamda kapatmayı umuyoruz. Motor ve şasi konusunda yeteri kadar gelişebilirsek o zaman onlarla mücadele edebilir ve daha fazla yarış kazanabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Newey Sonrası Hayata Hazırlanıyor” için 8 yanıt

  1. Fotoğrafta kelden kele kablosuz veri transferinin ilk deneyini görüyorsunuz. Deney sonrasında Newey’in tamamen ortadan kaybolması bekleniyor. Belki denizin ortasında bir yelkenlide tekrar belirir!

    1. Kelden kele 😀 Günay yapma bunu

  2. Rob Marshall ferrariye geçiyor haberleri yokmuydu bir aralar benmi yanlış hatırlıyorum ? birde newey gibi bir adamı neden uzaklaştırmaya çalışıyor bunlar ? demekki newey zaten gitmiş yerine yeni grup oluşturmuşlar adam açık şekilde demiş neweyin yerine 4 kişi geçtik diye 😀 büyük ihtimal newey ferrariye geçecek seneye …

    1. Onlar uzaklaştırmıyor. Newey bırakmak istiyor, Red Bull tutmak için şartları zorluyor.

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Umut fakirin Ekmeğidir 😛

      Adam bu kuralları beğenmediği için çekildiğini söylemişti,maalesef emeklilik yaklaşıyor. 🙂

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)
      2. bir umuttur yaşamak 😀

        1. +1 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir