2015 Mercedes W06 Resmen Tanıtıldı

Mercedes AMG Petronas takımı, 2015 Formula 1 sezonunda kullanacağı W06 aracını resmi olarak Jerez’de tanıttı.

Silverstone’daki film çekimi seansına dair bir çok görüntü internette yayılsa da, Mercedes yeni aracına dair ilk resmi tanıtımı bu sabah Jerez’de, testlerden önce tanıttı.

Gri renklerini koruyan Mercedes W06’nın yeni kurallara uygun bir şekilde hazırlanan daha uzun ve ince olan burnu dikkatleri çekerken aracın görünürde geçen seneki aracın evrimi olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Geçen seneyi şampiyon olarak tamamlayan Mercedes, 19 yarışın 16’sını kazanmıştı.

Mercedes’te bu sene de Lewis Hamilton ve Nico Rosberg mücadele edecekler.pu106a_hybrid_02-Medium pu106a_hybrid_01-Medium

B8veNJgCcAAWoum B8vd7fLCEAAB9ha

 


Yorumlar

“2015 Mercedes W06 Resmen Tanıtıldı” için 12 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    #KeepFightingMichael# gören oldu mu? Sanırım tarihe karıştı…

    1. Boynuzların hemen altına doğru konulmuş bu yıl. Biraz geri planda bırakılmış. Hiç koymasalar iyiymiş gibi olmuş.

  2. Burun kısmı yavan duruyor ama belki de en güzel görünen araç bu. Force India da fena değil, Lotus’u daha tam göremedik ama o da güzel olacağa benzer.

  3. geçen seneki aracın burnunu biraz daraltmışlar gibi bir his hepsi o bence dış görüntüde ama içte neler saklı bilinmez..

    geçen seneki aracı ben beğenmemiştim buda öyle..

    bu seneki tasarımlardan ferrari ve mc laren hoş gerisi saçma sapan olmuş bence

  4. williams mercedes rbr üçününde görüntüssü hoşuma gitti. birde bu üç takım kısa burun diğerleri uzun burun bakalım hangisi daha çok işe yarayacak.

  5. ferrari, mercedes rbr tarzı burun yapsa uymaz mı?

    1. takımların çoğu taraftardan çok kendi çıkarını düşünür.yoksa at arabasına benzemiş benzememiş umrunda değiller.bu motor sesleri ile zaten bir yere varamazlar.hep kan kaybederler.çoğumuz hala araçları sesleri değilde rekabet için takip ediyoruz f1 i. eğer gerçekten f1 i arıyorsan 2005 te öldü.

  6. Redbulla beraber en güzel araclardan biri bence Redbull gibi hafif öne yatık gibi duruyo yada bana oyle geldi Bi yandanda Mp4-20 ye benziyor sanki güzel olduğu kadar hızlıda olacak heralde

  7. Evet bu senede bütün araçlar tanıtıldı ve yine bana göre en güzel araç Mercedes’e ait.
    Yine benzersiz bir buruna, harika paketlenmiş bir şasiye ve müthiş bir motora sahip
    bir araç daha ne olsun.Bu arada geçen yılın en hızlı üç takımı kısa burun tercih etmiş.
    Uzun burun tercih eden McLaren ve Ferrari’nin performansını merak ediyorum…

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok güzel duruyor.Bana göre şu ana kadar en güzel görünümlü araç bu.Mercedesi ve bugün tanıtılanları beğendim.İlk fotolarda burun dha şişmandı ama öyle değil.Bu araçta da burun bitiş noktası ön kanadı geçmemiş.Bakalım burun tasarımlarında iki farklı tarz var uzun kısa diye.Ön kanadı kullanma etkisi de artacak mı azalacak mı kim doğru yolda göreceğiz.Gerçi son senenin şampiyonu ve en iyi şasi ekibi rb bu şekilde yaptıysa muhtemelen bizimkiler yine batırmıştır ama göreceğiz

  9. Aracin diğer araçlara göre, bir adım onde olduğu evrim olarak nesil farkı bulunduğu belli.Daha detaylı bir araç.Paketleme de mükemmel uyum içerisinde.

    Çok detayli bilgim yok ancak, rüzgarı daha dik bir şekilde aliyor ve daha kısa rüzgar yolu oluyor bu nedenle, daha kıvrak bir araç olması muhtemel olabilir.Diğer ekipler rüzgar yolunu daha uzun şekilde tutmuş ve yumuşatarak aliyor bu daha uzun bir rüzgar hacmi ve daha stabil bir araç çıkarabilir tabi bunda yüzlerce değişken var.Mercedes rüzgarı direk olarak yönlendirirken diğer ekipler dağıtarak yönlendiriyor gibi gözüktü.

    Performansı asıl belirleyecek şey güç unitesinin gücü ve verimi, Mclaren, eğer honda dennisin dediği gibi iyi iş çıkarmış ise direk öne fırlar.Başlıyoruz. .

    1. Ferrarimi o! avatarı

      Dagitarak kullanmanin buyuk bir aero getirisi olur araca. Guc unitesinide sogutma avantajida var. En buyuk dezavantaji ayarlar konusunda o kadar rahat olamamaktir ornek olarak oynadigin her kanat ayari aracin ustunden ve altindan gecen havayi degistirecegi icin ayarlarda pilotun elini daraltir. Mercedes zaten tum takimlardan cok daha iyi bir pakete sahip oldugu icin daha rahat ayar yapma ozgurlugunu vermis pilotlarina ve araci biraz gelistirmis, geri kalan gelisimide sezon icine yaymis gibi gozukuyor. Buna en guzel ornek ferrarinin gelisim sezon icerisinde devam edecek demesi. Honda tam bir kapali kutu ron dennis f1 deki sayili kurnaz insanlardan biri mercedes ne kadar engellemeye calistiysa da toto wolff un soylediklerini hatirlarsak gecen sozonki hondaya kesinlikle guc unitesi hakkinda bilgi verilmistir. Honda bunlardan ne kadar kendine kar sagladi bunu gorucez sezonun ilk yarisinda. Ben lotustan buyuk bir sicrama ferrariden mercedes motorlu araclara yakin olmasini bekliyorum bekleyip gorucez. Herseyden onemlisi fanatizmden uzak eglenceli bir sezon olmasi dilegiyle iyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir