"Massa Tekrar Yarışabilir"; Massa: "O Yarış Benimdi"

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın kişisel doktoru Dino Altmann, Felipe Massa’nın kesinlikle tekrar yarışabileceğini söylüyor. Altmann, Massa’nın geçirdiği travmanın ilk düşündüğü kadar kötü olmadığını ve durumunun hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Gazzetta dello Sport’a konuşan Brezilyalı pilotun dokturu şunarı söyledi: ” Felipe’nin yeniden yarışacağından şüphem yok. Durumu hala hassas fakat artık hayati tehlikesi bulunmuyor. Başından beri travmanın sanıldığı kadar büyük olmadığını düşündüm fakat son saatlerdeki gelişmeler bizim beklentilerimizin çok ötesinde ilerliyor.”

Altmann ayrıca kazadan sonra dün ilk kez sol gözünü açan Massa’nın gözünün hasar aldığı ile ilgili korkuların yersiz olduğunu kanıtladığını söyledi.

” Fizyoterapistler tarafından uyarıldı, soldan sağa doğru olduğunu bildiğini gösterdi ve mesafenin ve derinliğin tamamen bilincinde. Hafıza kaybı ise kısa süreliydi. Gözleri açılırken dikkatli olundu çünkü hala şiş ve görebildiğini söyledi. Görüşünde bir zayıflık yok.”

” Uygun bir şekilde üç dilde sorulara cevap verdi: Portekizce, İtalyanca, İngilizce. Bunun anlamı beynin kavramsal bölümü iyi durumda.”

Ferrari bugünden sonra Massa’nın yoğun bakımdan çıkarılacağını doğruladı ve takım patronu Stefano Domenicali iyileşme seviyesinin etkileyici olduğunu söyledi.

” Muhteşem bir gelişim. Kazadan yalnızca üç gün sonra gelişimi cesaret verici. Beni tanıdı, selam verdim ve bütün takımların ve taraftarların iyi dileklerini ve desteklerini ilettim. İtalyanca cevap verdi ve ardından ailesiyle Portekizce konuştu. Olanlarla ilgili hiçbir şey hatırlayamadığını söyledi bana: bu güzel bir şey.”

Domenicali ayrıca Massa’nın Ferrari’deki koltuğunun dönüş için yeteri kadar zinde olduğunda O’nun için açık kalacağını söyledi.

” Veriler cesaret verici fakat fakat bu durumlarda dikkatli ve zamanla ilerleme kaydetmek önemli. Mümkün olduğunca çabuk iyileşmesini istiyoruz. Tekrar geri dönüşü için sabırsızlandığımızı O’na söyledim, o araç O’nun ve çok kısa zamnda bizimle olacak kadar hazır.”

Bunun yanı sıra konuşmaya ve ilk adımlarını atmaya başlayan Massa, kendisine yarışı Kimi Raikkonen’in önünde Lewis Hamilton’un kazandığı söylenince cevabı “O yarış benimdi” oldu.

Macaristan GP’de ağır bir şekilde yara alan Massa’nın hızlı iyileşme sürece, belki de kendisini önümüzdeki günlerde önce Paris’teki bir hastaneye sonra da Sao Paola’ya dönmesini sağlayabilir. 


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    atilla eyüboğlu söylediklerimin neresi hatalı söyler misin,bzi de rahat edelim sen de rahat et..2 senedir takip ediyorsan,yeni sayılırsın o zaman,sırf böyle zamanlarda ortaya çıkıp isim kullanarak yazı yazmaktan başka bir işe yarıyor musun burada?
    ve sadece kimi aleyhine yazılanları mı görüyorsun,kimi adına sacmalayanlara da 2 laf etmen gerekir bu durumda biraz objektif tarafın varsa..

  2. 2005'te olanların Kimi'nin ya da Montoya'nın şansıyla alakası yok.Araç aşırı dayanıksızdı.
    Kim bitti kim bitmedi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var o da Kimi Raikkonen hala Ferrari kokpitinde oturuyor ve saygıyı hak ediyor.

  3. fatih kürkü kardeş 2 senedir bu siteyi takip ediyorum şu kimiden ellerini çek yeter yahu git çok antipatik oluyosun

  4. gokhan cinar avatarı

    😀 sagol forzakimi yaa aslında daha baska seyler yazmıstım ama yayınlamamıslar birini kesin dövcektim öyle sinir oldum ki benim kim oldugum hakında bi fikri yok kime bulastıgını bilmeden birseyler yazmıs bende adres ver oraya geleyim yüzüme söyle tarzı seyler yazdım ama yayınlamadılar ki ben internetten kimseye öyle seyler yazmam bakarsanız yazdıklarıma…

  5. gokhan cinar sana katılıyorum massa iyileşsin grid in en iyi ikilisi zaten biz massa gitsin falan demiyoruz zaten ama bazıları kimi yi ferrari de görmek istemiyo olabilir ama biz onların fikrine de saygı duyuyoruz ama Kimi nin o koltuğu hakettiğini söylüyoruz ve iyi bir pilot olduğunu söylüyoruz

  6. gokhan cinar avatarı

    massa iyileşsin zaten su an en saglam grid ikilisi massa rai dir.iyilesmesini çok isterim…su ana kadar yazdıklarıma bakarsanız kimseye kişisel hakaret etmedim…..

    yazdıklarınıza dikkat edin görüşünüzü belirtin hatta bu benim hakkımdada olabilir mesela yaa gökhan sen böyle demissin çok yanlıs de…

  7. "çok var" olucaktı yanlış yazmışım

  8. 2. giderken öndekinin başına bişey gelip de 1. olunan yarışlar öok var

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    tartışmanız pek umurumda değil ama anlamadığım bişi var;neden 2005 yılında kimi şanssız oluyormuş?
    yok o kadar yarış kazanmış da o olmus da bu olmus da,aracı kotuymus de..kardeşim ona bakarsanız kazandıgı yarışları da herkesten 1 saniye daha hızlı araclarla kazandı..o zaman alonso da çok şanssızmış,onun kadar iyi bir aracı olmadıgı için!
    heralde adam 2007 den sonrasını karsılastırıcak,ki bana göre bu tip karsılastırmalar da bir sonuca goturmez bizi ama yapılabilecek en iyi yontem bu..kazandıgı 2 yarışı da montoya lider gider giderken yarışdışı kaldığı için kazanmıştır,diğer şanssızlıklardan cezaalrdan sakatlıklardan bahsetmiyorum bile..hep kendi gözünüzle görmeyin olayları..

  10. Arkadaşlar kimse başka birinin tuttuğu pilota laf etmesin herkesin düşüncesi farklı olabilir bence. Massa ya da çok geçmiş olsun .
    Bence Kimi ye Mclaren yıllarında iyi bir araç verilseydi Kimi çok rahat şampiyonluklar kazanabilirdi . Onun gittiği takımlara kimlerin yerine geldiğine bakarsanız zaten ne kadar yetenekli bir pilot olduğunu annarsınız . Sanırım burdaki arkadaşlardan bazıları Kimi yi Ferrari de görmek istemiyor . ama Kimi orda hakkıyla duruyor. ben tutupta massa ferrari den gitsin demem şuanki Ferraride ki ikiliden de çok memnunum . Kimi hala şampiyonluklar kazanabilir o çok iyi bir pilot ona "devri geçti ahı gitti vahı kaldı" gibi sözler söylemek bence doğru değil . Kimi Ferrari ye geldiği ilk sene şampiyon oldu çünkü Ferrari ona çok iyi bir araç verdi ama Mclaren deyken iyi aracı yoktu ve malesef bu sene de ferraari nin aracı kötü ama iki pilotta elinde geleni yapıyor.

  11. massa'nın birdenbire bu kadar çabukk iyileşmeye başlaması bazılarının canını fazlaca sıkmış anlaşılan. ben de bu sıkıntıdan kaynaklanan paniğinize gülüyorum:)) horozsuz kümeste raikkonen'i daha fazla görmek daha güzel olacaktı ama massa'nın aniden dönüşü hevesleri kursakta bıraktı. kazasıyla yalandan üzülenler iyileşmeye başlamasıyla maskesini indirdiler. hala 2005 te motor patlamış ta 2003 te süspansiyon kırılmış ta… bilmem kaç kez şampiyonluğun ucundan dönmüş te. her şeyden önce mclaren gibi bir araçla 5 sene 1. pilot olmasına rağmen şampiyon olamamıştır. kimse bu gerçeği değiştiremez. adamın ahı gitmiş vahı kalmış, yarışsam mı yarışmasam mı diye dolanıp duruyor, hala yok şöyle yok böyle. geçti kardeşler kimi'nin dönemi. 2007 bitti kimi de bitti. anlamak istemeseniz de olur, kimi her yarış her sıralama turunda bunu gözünüze sokmaya devam edecektir. ferrarinin geleceği felipe'de. devir artık onun. inanmayanlar felipe'yi izlemeye devam etsin:)

  12. gokhan cinar sen bir kere kimsin ki benim ne zamandan beri f1 izlediğimi sorgulamaya çalışıyorsun ! Gelmiş bana 2005 i anlatıyor ben birlikte yarıştıkları yıllara bakarım arkadaş ! bana masal anlatma ! …

  13. samet demirel avatarı
    samet demirel

    Ben bu dediklerinizi üstüme alınmıyorum Umutunda verdiği bilgiler ile Kimi nin performans düşüklüğü yaşadığıda belli Ben de Ferrari taraftarıyım pilotlardan da Kimi yi seviyorum ama bu Masssa nın son 2 senedir daha başarılı gerçeğini değiştirmiyor ancak ben massanın bu sözüne gerçekten bir anlam veremedim Hafta sonunun başında beri Kimi den yavaş olup Nasıl birinci olacakmış onu anlamadım keza bu sezona bakarsak Massa son yarışlarda baya öne geçti ancak Kimi bu yarışta inanılmaz bir performans sergiledi yani araçtan maksimumu aldı araç bu kadar gidiyordu Start diyorsanız start yarışta hız diyorsanız o da vardı tek fark McLaren Ferrariden daha hızlı gelişmiş ve Araçları daha hızlıydı Yani Massa yarışsaydı ben 4 olacağını düşüüyorum

  14. gokhan cinar avatarı

    umutbg f1 ı sonradan izlemye basladıgın belli oluyor massa ferrariye 2006 da geldi . o yıl kimi de mclarendeydi.ancak ferrari onu 2005 de zaten gözüne kestirmişti. herhalde o yıl kimi ye hayran olmayan yoktur.bilmiyorum o yılı izledinmi kimi yılın en basarılı pilotu secilmişti sampiyon olamamasına ragmen çünkü herkes biliyordu mclaren iyi olsa rai güle oynaya bir sampiyonluk alacaktı. rai 2005 de ilk 5 yarıs yarıs dısı kalmıstı ona ragmen sezonu 7 birincilikle bitirdi buda o yıl sampiyon olan alonsayla aynı sayıda birincilikti. sansızlıklar olmasaydı rai o yılda sampiyondu.ama massa hayatında ilk kez gecen sene sampiyonluga oynadı.ferrari kimiye göre araba aparsa sampiyonluk zaten gelir.

  15. Niye 2007 den öncelerine bakıyoruz öyle iş mi olur? Bu adamlar eşit şartlarda aynı takımda 2007'de yarışmaya başladılar. Ne yani Kiminin Mclaren dönemiyle Massanın Sauberdeki dönemini mi kıyaslayalım senin aklına yatıyormu bu ??

  16. aman aman aman iyileşmiş de yarışlardan konuşuyor 🙂 sen hele bi dön şu pistlere gör bak tüm yarışlar senin olacak bitanem.

  17. 2007 den öncesinin bilgileri varsa veya raikkonen ve massa nın bir yarışta kaçıncı başlayıp kaçıncı bitirdiğini gösteren bilgiler varsa onları da görsek daha iyi anlarız durumu veya iki pilotun başına gelen toplam mekanik arıza bilgilerini Kimi 2008 de kötü bir sezon geöirmiş olabilir ama başına Massa dan çok daha fazla talihsizlik geldi.

  18. 2007 den öncesinin bilgileri varsa veya raikkonen ve massa nın bir yarışta kaçıncı başlayıp kaçıncı bitirdiğini gösteren bilgiler varsa onları da görsek daha iyi anlarız durumu veya iki pilotun başına gelen toplam mekanik arıza bilgilerini Kimi 2008 de kötü bir sezon geöirmiş olabilir ama başına Massa dan çok daha fazla talihsizlik geldi.

  19. Bu istatistiği bir kere daha vermiştim ama baktım anlayan yok bir kez daha vereceğim ki iyice anlaşılsın !

    2007 Avustralya – 2009 Almanya

    Felipe Massa

    Kazanılan yarış: 9
    En fazla 2.lik : 6
    En fazla 3.lük : 6
    Kazanılan puan : 213

    Kimi Raikkonen

    Kazanılan yarış: 8
    En fazla 2.lik : 4
    En fazla 3.lük : 10
    Kazanılan puan : 195

    Şimdi siz gelipte Massanın pilotluguna laf mı ediyorsunuz Raikkonenin performansına bakmadan ? Massa ne Hamilton nede Raikkonenin aşağısı bir pilot degil. Bunu kaç kere kanıtladı artık göremediyseniz o sizin probleminiz ama rakamlar ortada !

  20. Yanlış anlaşılmamak için yazıyorum.
    Yukarıdaki arkadaşların yorumları benim için mi bilmiyorum.
    Ama ben massa'nın şampiyon olamayacak bir pilot olduğunu söylemedim.
    Sadece arkadaşın abarttığını düşünüyorum.

  21. bazıları 2006-2007 deki massa da kalmış galiba. hala ordaki massa ya göre yorumlar yapıyolar. o yıllarda bende massa nın bi kimi yada bi lewis gibi olmadığını söylerdim. ama 2008 deki massa yı izleyen hiç kimse onun şampiyonluk kovalayamayacak bi pilot olduğunu söyleyemez. haa macaristan da massa olsa ne olurdu? muhtemelen lewis ın işi çok daha zor olurdu.

  22. geçen sene kötü bir pole derecesinin ardından macaristanda startta çılgın gibi kalkıp da yarışı neredeyse sonuna kadar lider götürmesi bu arkadaşlara massa hakkında hiçbir şey öğretememiş anlaşılan… kaza geçirmeseydi son seansta iyi bir derece elde edebilirdi. startta zaten harika çıkışlar yapan bir pilot. hala ve hala massa nın pilotajını tartışıyorsunuz ya. hayretler içerisindeyim ben. iki gün önce ölüm döşeğindeyken herkes başka türlü konuşuyordu. iyileşti. demeçler değişmeye başladı… pessss.

  23. Ben massa'nın dediğine gülmedim de Ertan senin dediğine güldüm.
    Massa 2008'de şampiyonluğu kılpayı kaçırırken Raikkonen 3 kez şampiyonluk mücadelesi vermişti.

  24. Ertan Akkaş avatarı

    Hala mı Massa'nın daha kötü bir pilotaja sahip olduğunu söylüyorsunuz. Son iki senede yaptılarını Raikkonen rüyasında görür. Ben bir Ferrari taraftarıyım ve şu an için Kimi'ye daha yatkın durumdayım. Ama Massa'nın artık bir şampiyon potansiyeli var bunu kimse inkar edemez…

  25. degerli massa kazanı ilk duydugumda esin ve dogacak cocugun aklıma geldi bunların yanında gerisi hic bir sey. ama eger bu sözü sen söylediysen gülüyorum sana hem hamilton hemde kimi senden daha iyi zaten onlar sampiyon pilot sınıfındalar.

  26. samet demirel avatarı
    samet demirel

    tartışmaya girmek istemiyorum Massa içinde çok üzüldüm ancak hafta sonunun başından beri Kimi ondan çok daha iyiydi burda.Massa hep pist dışına çıkarken Kimi gayet rahat sürüyordu aracını ve ilk iki bölümde de Kimi daha hızlıydı Massa dan ve yarışta da aracı limitinde kullandı daha hızlı nasıl olacaktı 7 sıradan kalkıp 2 oldu adam bence Massa üzüntüsünden söyledi bunu yoksa Kimi burda onun önünde bitirecekti yarışı.

  27. gokhan cinar avatarı

    komadan yeni çıkan adam izlemesin zaten ama gerçekçi olsun yani montezemolo ya ve domenicali ye artistlik yapmış aklınca. yada geriye tek bir ihtimal kalıyor hafıza kaybı aklı hala geçen senede kamış olabilir beni korkuttu yine 😀 bide aklı sıra ben kimi den ve lewis ten iyiyim mi demeye çalısmıs anlamadım bi kere 2 side massadan daha iyiler. ama massa çok istekli olusuyla arayı kapatıyor. yani biraz ukala geldi bana neyse laflarımı iyileştikten sonraya bırakcam 😀 ama iyileştigine insan olarak sevindim

  28. gökhan arkadasım sence massa yarısı ızlemıs olablrmı 😀 adam daha yenı komadan cıktı gayet normal bı acıklama:D

  29. gokhan cinar avatarı

    massa 'o yarıs benimdi' derken biraz fazla gaza gelmemişmi 😀 mclaren in bu kadar iyi oldugu bir yarısta kimi alınabilecek en iyi dereceyi aldı zaten.antreman turlarındada massa zaten yavastı yarısı nasıl kazanmayı ummus anlamadım.neyse geçmiş olsun bence doktorlar bu acıklamasından sonra bir daha gözden gecirsinler 😀

  30. sevgi karaca avatarı

    O araç O'nun ve ne zaman dönerse O na açık olacak… Umarım günlerdir ortalıkta dönen saçma sapan spekülasyonlara gereken cevap olmustur. Massa en kıza zamanda seni bekliyoruz. Koltugun emin ellerde:)))) EFSANE kaldıgın yerden devam edecek:) umarım sende en kıza zamanda dönersin…

  31. sevgi karaca avatarı

    O araç O'nun ve ne zaman dönerse O na açık olacak… Umarım günlerdir ortalıkta dönen saçma sapan spekülasyonlara gereken cevap olmustur. Massa en kıza zamanda seni bekliyoruz. Koltugun emin ellerde:)))) EFSANE kaldıgın yerden devam edecek:) umarım sende en kıza zamanda dönersin…

  32. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    umut bu hesapla şampiyonda olursunuz =) Hamilton haftanın başından beridir.Hatta önceki senelerde en önde. Bari bunu yapmayın

  33. Raikkonen 2. olduğuna göre son 2 yıldır Massanın Raikkonenden daha iyi oldugunuda göz önüne alırsak pek espri yaptığı sayılmaz.

  34. espri yeteneğinden bişiy kaybetmemiş massacığımız:)

  35. gamze ataman avatarı

    süperrr yaaa süper ardı ardına bomba haberler gelio hem ispanyada Schumi yarışcak hemde Felipem maşllah iyileşti süperr süper mutlluktan uçuyorum:D:D

  36. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Artik wikipediada bile bu bilgi var.

    2009: Return to F1

    In 2009, after Ferrari driver Felipe Massa was seriously injured when struck by a suspension spring during the 2009 Hungarian Grand Prix qualifying, Michael Schumacher was rumoured as a possible replacement for the Brazilian until the end of the F1 season, however his manager Willi Weber stated that, since Schumacher was unfamiliar with the Ferrari F60, he would not risk his reputation by racing this car unprepared.[101][102] However, on 29 July Ferrari confirmed that Schumacher will replace Massa for the 2009 European Grand Prix.[8]

  37. evet massanın yerıne shumı yarsacak kesın 😀

  38. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    ARKADASLAR MASSANIN YERINE EFSANE YARISACAK! SHUMACHER GERI DONUYOR!!!!! RESMMIIII!!! YESSSSSSS

  39. Umarım çabuk toparlanır ve tekrar pistlerde görürüz.

  40. ilk defa gerçekci bir açıklama!
    kimse inandırıcı bir açıklama yapamamıştı,busefer gerçekten rahatladım..

    ona söyledim o araç onun!
    bunu birilerine mesaj olsun diye söylemiş

  41. gokhan cinar avatarı

    bakalım massa nasıl bir performans gösterecek gelince. çünkü büyük bir kaza gecirdi bence hep aklında kalacak bide cocugu oluyor eskiden beri izleyenler bilir cocugu olan pilotların eskiye göre daha yavas gittiklerini en son hakkinende gördük bu olayı. massanın permormansını merak ediyorum

  42. hadi bakalim arayi fazla sogutma felipe bekliyoruz seni.

  43. onun tekrar yarış kazanacağını görmek için sabırsızlanıyorum bitanem benim. süper bi gedlişim gösterdi güçlü bir bünyesi varmış pes etmek nedir bilmiyor felipe seni çok kelimesiin yetemediği kadar seviyorum bitanem.

  44. fiziksel forma girmesi ve travmadan kurtulması 1-2 aydan önce gerçekleşmez düşüncesindeyim, kısa sürede yarışlara dönmesi onarılmaz sorunlara yol açabilir.

  45. Canım benim ya onu tekrar yarışırken görmek çok zevkli olucak umarım çabuk toparlanır..

  46. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    cok şükür,geliyor massa diger pilotların cekinmesi gerekir artık cünkü gecen seneden bile iyi bir massa gelecektir…

  47. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    massa gercekten cok ama cok ıyı bır pılot ve herkesın sevdıgı bır pılot senı kendı aracında kırmızı aracta gormek ıstıyoruz

  48. massa nın monza ya yetişmese bile uzak doğudaki gp lere yetişeceğini düşünüyorum. en kötü ihtimalle kendi evinde brezilya da o koltuğa oturacak

  49. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Aslanım Massa

  50. bugünün engüzel haberi stefano cok haklı o araç massanın ve enkısa zamanda yenıden pistlere geri dönecek

  51. Çok iyi haberler valla bunlar hem Domenicali hem de doktorlardan… Kısa surede geri gelicek belli ki Massa. Herkese çok geçmiş olsun.

  52. e hadi hayırlısı ..
    Sevindim çabuk toparlandığına 🙂
    Son yıllarda yaşanan önemli kazalardın birini atlatmayı başardı.. ve tabiki kariyerinin bu kadar erken bitmiyor olması sevidnirici :))

  53. f1 alo || viva la vida avatarı
    f1 alo || viva la vida

    bütün çıkan dedikodulara karşı verilebilecek en güzel cevap '' o araç O'nun ve çok kısa zamnda bizimle olacak kadar hazır." daha ne denilebilir ki

  54. Formula 1 pilotlarının ve diğer motorsporları yarışçılarının bünyeleri gerçekten sağlam oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir