‘Agresif’ Tasarım Yapan McLaren’de Elektrik Sorunları Devam Ediyor

yazar:

kategori:

McLaren’den Eric Boullier, takımın Jerez testinin ilk gününde yaşadığı sorunun elektrik sistemiyle alakalı olduğunu söyledi.

Abu Dhabi testlerinde elektrik problemi yaşayan McLaren iki gün boyunca neredeyse hiç tur atamamıştı.

Jerez testlerine 2015 aracıyla katılan İngiliz takım bu sefer sadece 6 tur atabildi ve Eric Boullier elektrik sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Boullier “Aracı paketlerken çok aşırı olduk. Ve araca eklediğimiz her teknik çözüm Mercedes ile olan farkı hızla kapatmamızı sağlayacak. Tutkulu ve cesur olmamız dayanıklı olacağımız anlamına gelmiyor”

“Açıkçası yeniden düzeltilmesi zor olan birkaç elektrik sorunları ile mücadele ediyoruz. Sorunları yarına kadar bulup düzeltmemiz gerekiyor.”

“Bazı sorunları çözerken bunun neden kaynaklandığını anlamanız gerekiyor. Ama bu ne kadar sürer bilmiyorum. En kısa sürede olmasını istiyoruz”

“Simülasyon testleri iyi görünüyor. Ama aracın verimli çalışmasını sağlamak için tüm sistemlerin gerçek bir yolda test edilmesi gerekiyor. Buraya yeni bir araç getirdik ve tabi ki bazı tatsız zamanlar geçirmek zorundayız”

“Motor patlayabilir ve araca zarar verebilir. Böyle bir durumda çok fazla zaman kaybedersiniz. Bu riskleri göze alamayız. Testler sadece 12 gün sürüyor. Elbette büyük mesafeler katetmek istiyoruz, fakat bunu yavaş yavaş başarmalıyız” dedi.

Boullier aracın geçen yıldan çok daha güçlü olduğuna inandıklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.


Yorumlar

“‘Agresif’ Tasarım Yapan McLaren’de Elektrik Sorunları Devam Ediyor” için 11 yanıt

  1. Birisi sorunu çözdük diyor, öteki çözmedik diyor.

    Bir parça arızalanır, bulup değiştirirsin ve sorunun düzelmesini umut edersin. Peki o parçayı başka bir arızalı parça veya tasarım hatası bozuyorsa? İlk bulduğun arıza sebep değil sonuçsa? Boullier bundan bahsediyor olmalı.

  2. Ron’un verdiği bir demeç vardı, orada daha spesifik olarak anlatmış. Dediğine göre bazı sensörler sistemin diğer kısımlarını doğru bir şekilde beslemiyormuş. Sevindirici tarafsa arka taraftaki aşırı sıkılığa rağmen araçta herhangi bir aşırı ısınma sorunu, ısı kalkanlarında herhangi bir yanık bölge yokmuş.

  3. Honda: Motor Sorunlarını Çözdük > ‘Agresif’ Tasarım Yapan McLaren’de Elektrik Sorunları Devam Ediyor

    Bunlardan hangisi önce konuşmuş birbirinden zıt açıklamalar.

    1. Muhtemelen Abu Dhabi’de yaşanan elektrik sorunuyla buradaki aynı değil. Abu Dhabi’de yaşanan elektrik sorunları çözülmüş, fakat burada sistemde başka bir sorun çıkmış. Aynı sistem, farklı sorun

      1. Teşekkürler ancak, “Çoktan bunları çözdük. Ne olduğunu bulduk, akşam bir şeyi değiştirdik ve yarın çok daha iyi olacak.” Diğer konuda böyle yazıyordu oyüzden sordum acaba yeni bir sorun daha mı çıktı diye düşündüm.

  4. Acaba eski McLaren geri mi dönüyor? MP-20 örneğin. Müthiş derecede hızlı bir araçtı ama mısır patlatır gibi motor patlatıyordu. Ayrıca aşırı cool ve yakışıklı bir araçtı. 🙂

    1. mısır patlatır gibi motor patlatıyordu +1 😀

      1. Ama hakkını yemeyelim, motor patlatana kadar da lider gidiyordu. 🙂 En beğendiğim McLaren’di.

    2. Mp4-20 mükemmele yakın bir araçtı.İlk yarışlarda Renault’un gerisindeydi aracın tam potansiyelini çıkarmak 4-5 yarış sürdü.Muhtemelen F1 tarihinin en hızlı aracıydı.De la Rosa ve Wurz bile pist rekorlarını alt üst ediyordu.Kimi neredeyse her sıralamada 7-8 tur fazla yakıtla çıkıp hata yapmadığı taktirde polü alıyordu.Hem sesi hem estetiği hemde hızıyla rakiplerinin birkaç adım önündeydi.Ancak dayanıklılık açısından berbat bir araçtı. 🙂

      1. Sanırım en hızlı olma konusunda F2004 çok ciddi bir araç. Keza bir çok rekoru elinde bulunduruyor.

        MP4-20’nin o vites düşürürken çıkardığı sese zaten hastayım. 🙂

    3. kimi mısır patlatırken 😀 arac mp4-19
      hic yarısmayan mp4-18den arac gelistirilirse bole oluyomus demek ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir