Dennis: “Yeni McLaren Tamamen Yeni Teknolojilerden Oluşuyor”

McLaren’in Patronu Ron Dennis, 2015 Formula 1 sezonunda Mercedes ile aradaki farkı kapatmak için hem kendilerinin hem de Honda’nın yeni teknolojiler kullanarak risk aldığını açıkladı.

Dün yeni aracı ilk defa piste çıkaran McLaren sadece 6 tur atabilmişti.

Dennis “Güç ünitesindeki teknolojilerin bazıları daha önce hiç kullanılmadı. Açıkçası daha önce keşfedilmemiş alanlara girmek biraz risk taşıyor ancak idare edebileceğimizi düşünüyorum.”

“Yaşanan sorunlar motorun ekstrem paketlenmesinden kaynaklanıyor ancak testler bunun için var.”

“Motor bizim ‘sıfır beden’ felsefemizin bir parçası. Aracın arka tarafı çok sıkı paketlendi.”

“Peter Prodromou ve takımı, şimdiye kadarki tüm McLaren standartlarını geride bırakan çok ince parça üretimimiz konusunda detaylara inerek avantaj sağladılar.”

“Süspansiyonlar, fren kanalları ve bu tür şeylerdeki bazı aero çözümlerimiz çok zarif oldular. Tarihimizde daha önce hiç bunu başaramamıştık.”

“Hangi sporda olursanız olun gerideyseniz diğerlerinden daha hızlı ilerlemeniz gerekir. Aksi takdirde asla yakalayamazsınız.”

“Teknik riskleri hesapladık mı? Evet. Bazı sorunlar olacak ve o performans avantajını çıkarmak için sıkı çalışacağız.”

“Ve ne kadar iyi olduğumuzu muhtemelen Avustralya’dan önce bilemeyeceğiz. Gerçek durumumuzu 2-3 yarış içerisinde göreceğiz.”  dedi.


Yorumlar

“Dennis: “Yeni McLaren Tamamen Yeni Teknolojilerden Oluşuyor”” için 10 yanıt

  1. geçen sene de yarış kazanıyorlardı falan filan… Bence konuşmaktan ziyade bunu pistte yansıtmaları lazım. Bu kadar iddialı konuşmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Olurda fos çıkarlarsa sponsorlar daha kaaleye almaz

  2. Ronspeak devrede yine. Red Bull’un başaltı adamı Mclaren gibi mühendislik şirketinin bile başını döndürmüş. F1 böyle bir şey.

    Sorunları çözebilirler mi bilemiyoruz ama araba tipten çirkin ördek yavrusu.

  3. testlerin 2. gün canlı anlatım sayfasına bir arkadaşın herkese cahil diyerek yazdıklarını nereden okuduğu anlaşıldı adam ron dennis in söylediklerini kopyalayıp yazmış birde pişkin pişkin millete cahil diyor hey Allahım yaa 😀 😀

    mclaren inşallah çok iyi yerlere gelir anlaşılan sadece mclaren değil bir çok takımın (mercedes hariç) gerçek hızını ilk yarışta göreceğiz …

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      şu dayanıklılığı çözüp performansı ortaya çıkarırlarsa çok iyi sonuç verebilir.geçen sene renault motoru ile tek tur atılamıyordu ama sorunu hızla çözdüler.gerçi sezon içi bir kaç sorun oldu ama dert değil.kumar tutarsa hatrı sayılır başarılar alabilirler.2011deki test dönemine benzetiyorum ben mclareni,melbourne gidince herşey değişmişti.tek ihtiyaç,sihirli bir dokunuş

    2. cgdsny_Ferr avatarı

      yarıldım gülmekten “kopyala, yapıştır” ha
      ehuehuehuehu

      😀

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bizim takımdaki muhafazakarlarda örnek alsa keşke.Risk almak adına hiçbir halt yapmıyoruz.

  5. anlaşılacağı üzere çok riskli bir kart oynamışlar eğer tutarsa süper olacak..

  6. Bide araç tur atsaydı…

  7. Prodroumudan Lotus tarzı burun istiyorum bu aracın tek eksiği o burunda eklendimi dadından yinmez bu arac 😀

  8. Ron çok önemli bilgiler vermiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir