Williams 2010 İçin KERS'i Rafa Kaldırmıyor

yazar:

kategori:

Williams takımı gelecek sene KERS sisteminin yasaklanmasına karşı çıkmayı ve sistemi kullanmayı reddetmiyor.

Üreticilerin baskın olduğu FOTA, 2010’da çok az takımın kullanmasının ardından 2010’da sistemi kullanmamak üzerine anlaşmıştı.

Ancak bu sadece FOTA üyeleri arasında bir anlaşma, teknik kurallar içerisinde KERS kullanımına izin alacak.

Williams takımı bu sezon hiç kullanmamış olsa da, İngiliz takımın çarklı yegane bir mekanizmaya sahip KERS’i sürekli geliştirdiğine inanılıyor.

Takım adına konuşan bir sözcü takımın sistemi geliştirmeyi sürdürdüğünü ve Williams’ın FOTA içerisindeki anlaşmalara bağlı olmadığını söyledi.

Sözcü “Biz FOTA üyesi değiliz ve bu yüzden onların anlaşmalarına bağlı değiliz. Dahası Formula 1 kuralları değişecekse tüm takımların hemfikir olması gerekiyor.”

“Ancak bununla birlikte biz F1’in gelişmesine fayda sağlamak isteyen tüm takımlara yakın çalışıyoruz.”

“Biz aynı zamanda özellikle Mercedes olmak üzere bazı FOTA üyelerinin KERS’i gözden geçirdiklerini söylemek istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. gelecek sene kers olmayacak diye birşey yok, ortada bir anlaşma var ama bu sadece fota üyelerini bağlıyor, fota dışından bir takım kers kullanıcam diyebilir ve bu durumda bunu bir dezavantaj olarak gören fota üyeleri de kers kullanmaya karar verebilir, bildiğim kadarıyla fia'nın 2010'da kers'i zorunlu kılan kuralı da halen yürürlükte, zaten bunun değişmesi için de tüm takımların oyu gerekiyor, özellikle son yarışta ortaya çıkan kers avantajı, mclaren ve ferrariyi 2010 için değişik şeyler düşünmeye itecektir düşünüyorum, muhtemelen 2010da kers'i göreceğiz

  2. gelecek sezon belli değil her an herşey olabilir ben kers olsun istiyorum bmw de olmasın diyordu ama ayrıldı.. şuan gridde karşı çıkanlar masraf için karşı çıkıyorlar ferrari ve mclarene yaradı.. çok hızlı ve heyecanlı bir start oluyor tabi bilmem herkeste kers olursa startta böyle yükseliş olabilirmi gerçi kersten kerse de fark var..

  3. Gelecek sezon için KERS sistemi olmayacak diye biliyorum ben..

  4. kesinlikle katılıyorum sana Nurettin arkadaşım:D

  5. daha güne kadar kers işe yaramıyor deniliyordu baktılarki macaristanda kers duble yaptı fikirler değişti.Mercedes ve Ferrari kerse sahip çıkan iki takım, karşılığınıda alıyorlar yavaş yavaş.Bencede kers yasaklanmamalı isteyen kullansın istemeyen kullanmasın.Mercedes ve ferrari kers konusunda çok ilerlediler ve buda diğer takımları korkutuyor.çünkü startta fırlıyorlar düzlüktede hızlılar.Sezon sonuna kadar mclaren ferrari çekişmesi görmek istiyorum valla macaristanda ilk kez zevk aldım bu sene

  6. kaan kaanhan avatarı

    seneye McLaren kullansın istiyorum, kers hakkında yine görüşürler umarım.

  7. şimdi bunlar olaylara zorluk çıkartıcaklarsa olmasınlar f1 de bir yararlarını da görmedik zaten ya..

  8. "Biz FOTA üyesi değiliz ve bu yüzden onların anlaşmalarına bağlı değiliz" bana ne diğerlerinden demek istemişler…

    Aslında KERS F1'de değil de LeMans tarzı yarışlarda güzelce geliştirilebilir. Çünkü gelecekte önemli olacak bir alet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir