Raikkonen Schumacher'in Dönüşünden Çekinmiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Felipe Massa’nın yerine Ferrari’de takım arkadaşı olacak olan Michael Schumacher’e karşı ilk kez aynı takımda mücadele edecek olmasına rağmen endişelenmediğini söyledi.

Raikkonen “Benim için ikinci aracı kullanan kişinin kim olduğu fark etmiyor. Hâlâ bazı şeyleri kontrol ettiği için de onun yarışacağının % 100 olduğunu da sanmıyorum.”

“Ancak onun takım arkadaşım olması hoş olacak. Daha önce de nerdeyse buna şahit olacaktık.” dedi.

Juan Pablo Montoya da Schumacher’in dönüşünü olumlu karşılayan isimler arasında yer aldı.

Montoya “Onun bugün çoktan testlere başladığını duydum. Fiziksel olarak tüm testler ile hazır olacağını düşünüyorum.”

“Mevcut Ferrari pilotlarından daha iyisini yapabilecek mi? Buna şaşırırım ancak yine de asla ne olacağını bilemezsiniz.”

“Onun iyi görünmesi için bazı yeni şeyler yapacaklarıma eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Kiminin yapacağı biraz daha otomobili zorlamak olacaktır, Ferrari Schumiyi daha iyi göstermek için Valencia'da Kiminin otomobilinde Yüksek downforce'dan birazcık kısılmış bir downforce setup ayarı yaparsa çok büyük haksızlık yapmış olur, Ferrari'nin bu huyundan nefret ediyorum.

  2. Sevgili lostboy kardeşimm öncelikle şunu belirtmek isterim.Ben bu istatikleri burada polemik yaratmak için paylaşmadım.F1 konusunda otorite olacak kadarda bu konuda bilgi birikimim olduğunu söyleyemem.Ama başka efsanelerle yada şampiyon pilotlarla yarışmamış olması Schuhmacherin suçu değildir.Ve kimse onunla beraber yarışan pilotlara ''Efsane olma sırası Schumi de sakın efsane olmaya kalkmayın'' dediğini zannetmiyorum.Yani her pilot bir efsane adayıdır.Efsane oldularda biz onlara EFSANE demedikmi?

  3. chupper67 sana bir sorum olacak;

    16 yıllık kariyerinde Michael Schumacher kaç şampiyona karşı mücadele etti? Onu da ''rekorlar kitabına'' eklesene.

  4. Yeteneğine laf etmek benim haddime değil. Aslında tüm o istatistiklerine rağmen tüm zamanların en iyi 2. pilotu olarak gösterilmesi, görüp gördükleri Michael Schumacher'in (çoğu zaman play/station'u andıran) F2000 bilmem kaçıyla başardıkları olduğundan hakkında bahsederken bile

    ''tek efsane shumi'' gibi enterasan bir ''tek'' vurgusuna ihtiyaç duyulması aslında o bir kaç yüz satırlık rekorların ne kadar yetersiz kaldığının bir kanıtıdır. Bizim gibi Formula 1'in 3.dünya ülkesi olduğu bir yerde bunu anlayışla karşılamak lazım.

  5. ulaş bilir avatarı

    bosuna tartısmayın kimi artık f1den zevk almıo nerde o 2005 2006 kurallar cok güzeldi kimi hıslıydı ama arac dayanıksızdı

  6. gurcan hezer avatarı

    SCHUMACHER 'yeteneği yada yarış performansındaki istikrarı tartışılmaz , fakat bağzı etmenlerde onun bugünki o kırılamaz olarak görülen rakamlara ulaşmasında hatırı sayılır pay sahibidir.
    2000 yılından sonra Mclarenin zayıflaması ve diğer araçların rekabet gücü olmaması ve neredeyse sürekli en hızlı ve en dayanıklı araçta yarışmazı ama en önemlisi şu anda yasak olan TAKIM EMRİNİN aleni oalrak FERRARİDE uygulanması…
    Şimdi 2001 sonrasını düşünün , mücadele edecek araç yok , pilot derseniz ne yapacağı belli olamayan Montoya , yada istikrarsızlık abides Coultard yada sürekli motor patlatan Railkkonen ….Sınırsız test ve geliştirme imkanı…Hamilton , Raikkonen , Alonso hatta Button aynı imkanlara sahip olsaydı , onlarında böyle şaşalı istatistikleri olurdu..
    SCHUMACHER büyük yetenek ama onun zamanında imkanlar kabul edelim kimse de yok va olmasıda pek muhtemel görünmüyor..

  7. Michael Schumacher'in Rekorları:

    * En fazla dünya şampiyonluğu: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
    * En fazla üstüste kazandığı dünya şampiyonluğu: 5 (2000-2004)
    * En fazla GP zaferi: 91
    * Bir sezonda en fazla kazanılan GP zaferi: 13 (2004)
    * Bir sezonda en fazla üstüste kazanılan GP zaferi: 7 (2004)
    * Bir mekanda en fazla GP zaferi kazanma: 8 (Fransa GP)
    * Bir takımla en fazla GP zaferi kazanma: 72 (Ferrari)
    * Pole pozisyonundan en fazla GP zaferi: 40
    * En fazla pole pozisyonu: 68
    * En fazla ilk sıra startı: 115
    * En fazla podyuma çıkış: 154
    * En fazla ikincilik: 43
    * En fazla puanla bitirme: 190
    * En fazla puan kazanma: 1,369
    * Bir sezonda en fazla puan kazanma: 148 (2004'te maksimum 180 puan)
    * En fazla hızlı tur: 76
    * Bir sezonda en fazla ızlı tur: 10 (2004'te maksimum 18)
    * En fazla yarış liderliği: 141
    * En fazla yarış tur liderliği: 5,108
    * Bir sezonda en uzun mesafe katetme: 3355,5 miles (2004)
    * En hızlı yarış bitirme ortalama hızı: 247.6km/st (2003 İtalya GP)
    * En fazla üstüste podyum: 19 (A.B.D. 2001 – Japonya 2002)
    * En fazla üstüste puanda bitirme: 24 (Macaristan 2001 – Malezya 2003)
    * En fazla üstüste zaferle bitirilen sezon: 15 (1992-2006)
    * En fazla üstüste pole pozisyonundan kazanılan zafer: 6
    * En fazla "Hat-Trick" (pole, zafer, en hızlı tur): 22
    * Şampiyonla ikinci arasındaki en fazla puan farkı: 67 (2002)
    * En fazla erken şampiyonluk ilanı: 2002 (Temmuz ayında, henüz 17 yarıştan 6 yarış varken)
    * Bir takımla en uzun beraberlik: 11 sezon (Ferrari ile, 1996-2006)
    * Bir takımla en fazla yarış: 162 (Ferrari)
    * İlk ve son yarış zaferi arasındaki en uzun süre: 14 yıl, 1 ay ve 1 gün
    * Takım arkadaşı tarafından hiç geçilmeme: 1992, 1993 ve 1994
    * Her yarışı podyumda bitiren tek pilot: 2002

  8. Ayrıca herkes tarafını belirtmiş. Hakkinen ile F1'e adım atan biriyim. Koyu bir Hakkinenciydim kendisi ayrılana kadar. Doğal olarak da Senna'cı oluyorum biraz da.

    Ama şunu da belirteyim. F1 aleminde hiç bir pilot Prost gibi o yaşta "buz üzerinde ralli" yarışlarına girmeyi cesaret edemez. F1 aleminde hiç kimse Senna kadar hız bağımlısı olamaz. F1 aleminde hiç kimse Schumacher kadar başarıya aç olamaz. F1 aleminde hiç kimse Hakkinen gibi durup durup sonra beklenmeyen anda 2 şampiyonluk alamaz.

  9. Senna, Prost, Lauda, Rosberg, Schumacher, Hill, Hakkinen bunlar tartışmasız kendi dönemlerinin en iyi pilotlarıdır. Zaten adları ondan hatırlanıyor. Ondan tartışmalar çıkıyor. Adamlar en azından forumlarda tartışılacak kadar mükemmeller ve hepsinin birbirinden ayrı bir özelliği ve kariyeri var. Ve bu adamlar birbirinden ayrı değerlendirilmek zorundalar, karşılaştırılarak değil.

    Hatta bu saydığım isimlere nispeten yeni jenerasyondan Alonso, Raikkonen, Hamilton (başarılarından dolayı) eklenebilir. Çünkü ilerde bunların da isimleri akılda kalacak.

    Ve kaçımız Gaston Mazzacane, Pedro Diniz tarzı elemanları hatırlıyoruz ki. Bunlar adları garip oldukları için hatırlandılar sadece.

    Pilotları karşılaştırmak boş iş. İstatistiklerle bile zor. Çünkü hepsinin ayrı ayrı mükemmelliyeti var. Birinin yaptığını öteki yapamaz.

  10. Konusu değil ama yinede yazalım.
    Siz ya istatistikden anlamıyorsunuz yada başka birşey var.
    Sizin söyledikleriniz istatistik değil laf. İstatistik mi öğrenmek istiyorsunuz.
    91'den başlayın bakmaya. 92-95 bakın bütün istatistiklere 🙂
    O zamanlar biz daha ilk yarışlarında bu çocukda birşeyler var demiştik.
    Rakipleri zayıf dediğiniz adam Prost, Senna, Hill, Mansell, Hakkinen, Patrese vb. gibi efsane ve bir çok üstadla yarıştı, onlara karşı kazandı,
    istatistik yaptı. 🙂 Yarıştığı üstadlara karşı seviyesi istatiksel olarak ortada zaten. Kendisinden sonra kim bu derece efsaneler ile yarışıp,
    istatistik yaptı? 🙂 94 'deki istatistiği zaten ortada acaba Senna üstad orada vefat etmese dünyada bu derece efsane olurmuydu ve varken Michael şampiyon olsa ne düşünülürdü. 94-95 kafi zaten de 96-2000 deki istatistiklerine de baksanız yinede Onun seviyesini anlarsınız. Michael Ferraride kral olmadı, kraldı kral yaptı. Sadece Ferraride Efsane oldu. 2000 sonrasında istatiksel olarak rakibi olmaması kendi kabahati mi.
    Şayet 2004-2005 'de kariyerinin zirvesinde Senna üstad gibi bir kaza ile ölseydi Dünya görürdü o zaman en büyük efsane kim oluyordu. Farklı şartlar değil, efsanelerin hepsi araçlarının daha iyi olduğu dönemlerde şampiyon oldu!.
    Spor dediğimiz şöyle böylelerin yani lafların değil skor, istatistik olayıdır. Aynı sebepten Michael Jordan ile M.Ali Clay 'de efsanedir.
    İstatistik olarak Alain Prost, Ayrton'dan üstün görülebilir. İstatiksel kıstaslara göre doğrudur. Ayrıca Michael, Ayrton'dan daha fazla Alain ile benzerlikler taşır. Örnek olarak ikiside mekanikten, araçlardan çok iyi anlar. Araştırırsanız Prost'un ağzından "O, Senna 'dan daha iyi" dediğini öğrenebilirsiniz. (Bunu işin içinde olan 2 şahıslada yarışmış olan
    kişi söylüyor bizim gibi uzaktan izleyenler değil 🙂 ki söyleyen de Murray değil Professor lakaplı Alain…)
    Bizler bazen sadece ölenleri efsane yaparız. Senna hariç bazı pilotlar öldükleri için efsane oldu, aslında efsane olmak için iş üstünde veya
    yaşlanarak ölmek gerekmiyor. Başarılı olmak, en iyisi olmak kafi.
    Ama o şöyle şeyler yaptı demeye çalışmayın. Öyle şeyleri kendi zamanlarında Senna, Prost ve diğerleride yaptı. Zamanında izlemiyorduysanız, araştırın.

    Bana gelince ben Michael'dan önce Senna'dan daha fazla Prost hayranı idim. Fakat hiç bir zaman birini diğerine karşı tercih etmedim, aşağılamadım, küçültmeye çalışmadım, yerin dipleriyle buluşturmaya
    çalışmadım. Zaten yapılsa da şahsi kanaatten öteye gitmeyeceği belli. Benim gözümde hepsi üstaddır, efsanedir. Sadece belki derecelerini kıyaslarım.
    Kolay gelsin.

  11. Ya Sennaya laf attılarya hemen sende Schumiyi kötüledin oldu mu Murat ? 🙂 Yanlış anlama Sennaya lafım yok. Ama seninde karşılık verirken başka bir efsaneyi kötülemene gerek yoktu.Yani Schuminin dönemindeki zayıf takımlar diyorsun bunu her duydugumda garipsiyorum. Bu bizi sallamaz ki demek ki Schumi ve Ferrari kadar çalışmamışlar bunlar onların sorunu. Kısacası o dönemleri açıklarken ''Rakip takımlar zayıf'' yerine Ferrari ve Schumacher rakip takımlardan daha üstündü demek daha dogru olur.

  12. Herşeyi istatistik zanneden Hohag!

    1-Sürekli yol veren bir yardımcı pilot
    2-Kuralları belirleyen bir takım
    3-Kazandığı yıllardaki zayıf rakipleri
    (4-Tabii ki pilotajı iyi ona lafımız yok.)

    Bunlar mı istatistik?

    Schumacher'in yaklaşık 16 yıllık yarış kariyerinin son çeyreği dışında rakiplerinin seviyesinde ve/veya gerisinde olduğu da istatistiksel bir gerçek değil mi?

    Sen iyisi mi Schumacher'i desteklemeye devam et ama bu işe Senna'yı karıştırma. İkisi çooook farklı şartlar altında şampiyon oldu.

  13. Ben kendimce size şöyle bir açıklama getireyim

    Tabi ki kimi , schumi'den çekiniyorum demiyecektir fakat beraber yarıltıkları dönemde şuminin onu hataya zorladıgını ve geçtigini çok net hatırlıyorum elbet kiminin de geçtigi olmuştur sumi bırakmadan önce kimi ile kıyaslamak yersiz olur çünkü o gelmiş geçmiş en iyi pilot (biri çıkıp senna demesin prost kadar bile istatisligi yok 🙂 ) sonuç olarak kimi iyi bir pilot fakat bence istikrarsız saf hız olarak çok iyi denmiş evet dogru saf hız olarak çok iyi dereceler yapıyor fakat arkadan ki pilot ile 20 sn fark varken aracını zorlayıp en hızlı turu atmak ne kadar mantıklı iyi pilot olmak bunu gerektirir mi ? o tartışılır ama bence gerektirmez kimi ye sormuşlar yarışın sonlarında aracını bu kadar zorlamanın sebebi nedir diye o da sıkılıyorum ve en hızlı turları atıyorum cevabını vermiş bu konuyu çok uzatırım schumi ile kimi'yi kıyaslamak çok yanlış olur kimi iyi bir pilottur ama şumi kadar degil

  14. burak bocek avatarı

    ya şu saf hız olayı nedir bilen varsa açıklasın lütfen?sürekli bu söyleniyor.saf hız başarı garantisi midir?yada saf hız tam olarak nedir rica ediyorum biri bana açıklasın.ben şöyle anlıyorum;pilotların araç dışında doğuştan atletik hızı yada hızlı koşmaları.budur ya.siz saf hız derseniz o herşeyden pilotun dışta kalması kendi olmasıdır.

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    su kııyaslama nın cok yanlıs oldugunu hep yazdım.yazdım.hıc bır pılot baska bır pılotla kıyaslamayın dıye.cunkı adıl degıl.

    kımı cok hızlı bır pılot bunu burdan soylıyen arkadaslara katılıyorum.son tur demek te bahane uydurmaktan ote gıtmıyor.kımı raıkonnen hızlı.ama cok talıhsız bır pılot.mc laren dokulurken mc larendydı.ferrari dokulurken ferrarıde.buna yanlıs zaanda yanlıs yerde olmak denır.

    ıkısını kıyaslamak adıl degıl
    sımdı tum schumı cı arkadaslaım buraya yazssın ozaman.sonra kıvırmıyacakları bır sekılde.kımı ne dıyecektı yaw schumı geldı benım eteklerım tutustumu dıyecektı.bende olsam 40 yasında bırınden korkmazdım.

    schumı bır sekılde basarırsa:herkesın yazacaları bellı.kımıyıde gecı.ıste efsane bıtmemıs bu adam harıka 50 sınde bıle yarısır vs vs…..

    pekı ya basarısız olursa?
    ya ıste zaten yaslıydı.zevkıne dondu.o vefa ıcın geldı.zaten genc pılotlara kafa tutamazdı gıbı bın bır turlu yorum yapılacak.

    ustelık spor u bırakıp gerı donen jordan ve tyson okadar basarılı olamadı.

    bence kıyaslamayı bırakıp ıkısının takım arkadası olmasının zevkını cıkaralım.bana gore ıkısıde kalbur usu pılor ıkısıde hızlı.zevkının suyunu sıkalım arkadaslar.

  16. Öyle her babayiğidin harcı degil 2. Schumi dönemini yaşatmak. O dönemin alt yapısı 1996-2000 arası çalışmalarıyla geldi.

  17. gokhan cinar avatarı

    rai shumi nin en hızlı tur rekorunu egale etmiş oldu zaten 10 hızlı turla rekor onda kesinlikle saf hız olarak en iyisidir.onun dısında bir acıklamam daha olacak gecen sene hep son turlara dogru en hızlı turların gelmesinin asıl sebebi f2008 in sürüs stiline uygun olmamasından dolayı lastiklerinin diger pilotlara göre daha gec ısıtıyordu kimi.lastikler ısınıncada en hızlı turu atıyordu(bunu da arastırabilirsiniz).zaten 2007 de sampiyon oldu yarısların 6 sını kazandı.saf hız olarak en iyi kimi dir yanlızca aracı stiline uydurun yeter

  18. bana göre en hızlı pilot alonso dur arkadaş kım ne derse desın hele bı ferrari ye gıtsınde ıkıncı schumı donemını ızlemeye hazır olsun herkes

  19. en hızlı tur atıyor olabilir, ama bu turları benim gözlemlediğim kadarıyla, genelde yarış bitmek üzereyken, sadece hızlı tur atmak için atıyor, tabi yarış içinde attıklarını ve dominant olduğu yarışlardakini bahsetmiyorum, örneğin 2005, 2007 ve 2008 yıllarında yarış boyunca pek birşeyler yapmamış olsa bile 4-5 tur hala -hatta bazen son turlarda- birden derecesini 1 saniyeye yakın indirebiliyordu önceki turuna göre… Bunun tek açıklaması onun en hızlı olması değil bence, gerçekten çok hızlı ona şüphe yok, ama sanki hızlı turları ele geçirmek için ayrıyetten çaba gösteriyordu, bunun içinde yarışın son bölümünü bekliyor, yol tutuşun genelde en çok olduğu bölümü, yakıttan dolayı işi iyice geciktiriyor, ve öldürücü vuruşu yapıyor, fastest lap 🙂

    ama sonunda ne bir puan alıyor ne de başka birşey, aksine 3-4. olduğunda attığı hızlı turlar yüzünden istikrarsız gözükmekle birlikte, birde siz taraftarlarının gözünde gönüllerin şampiyonu oluyor 🙂 Bunu kimiye hakaret olarak algılamayın, bence o en hızlı turu atmayı seviyor ve bunun için ekstra çaba harcıyor 🙂

  20. F1 otoriteleri bile saf hiz olarak Rai`nin en hizli pilot oldugunu kabul ediyor, bizim arkadaslar edemiyor. Gecen sezon surunen Rai yarislarda ust uste en hizli tur rekorunu kirmak uzereydi, 18 yarisin 10 tanesinde en hizli turu Rai atti, ne cabuk unutuyoruz yahu 🙂

    http://www.formula1.com/results/season/2008/dhl_fastest_laps.html

  21. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    adam 2008 in 17 yarisin 10 unda en hizli turu elde etmis
    nedemek hizli degildi?
    su anda michael ile bir sezon da en hizli tur atabilme rekoru na sayip
    Michael :10 kez bir sezonda
    Kimi 10 kez bir sezonda hemde bunu 2 sezonda basarmis 10 kez en hizli turu 2 sezonda biraz düsünün lütfen simdik saf hiz kimdeymis basari

  22. ulaş bilir avatarı

    atilla eyüpoğlu kimi 2007de hıslıydı ama 2008 ve 2009 için bunu söylemek zor

  23. adam dünyaya yarışçı gelmiş be kıskananlar çatlasın

  24. Raikkonen için şuan pistteki en iyi en hızlı pilot diyemem açıkcası… bunu bana birkaç sene önce sorsanız, o zaman daha olumlu bir cevap alabilirdiniz…

    yine de şampiyon olabilcek kadar hızlı, tabi rekabetçi bir araçla… Ben kendisini artık Wrc'ye daha bir yakın görüyorum, kendi klasmanında 6. idi en son, ilk kez Wrc de yarışan bir F1 pilotuna göre göz kamaştırıcı bir performans 🙂

  25. ayrıca saf hız olarak yarışlarda yapılan en hızlı derecelerdir ki 2007 yılından beri en hızlı zamanlarda rai imzası vardır oki

  26. nurettin dovan kimi yi tanımamışsın galiba ayrıca burası kalıp basma yeri değil kalıbını git başka yerde bas

  27. rahat olun onklar çok mutludur polemiğer gerek yok

  28. Bu konu hakkında son yorumumu yazıyorum..Genelde tek yorum yapar gereksiz yere polemik yaratmaktan kaçınırım..Raikkonen'e en hızlı demem bazı soru işaretlerine yol açmış yada dokunmuş olmalı ki pek olumlu karşılanmamış..saf hızı puan olarak yada yarış galibiyeti olarak anlamayın..atılan hızlı turlara bakın..Ben bu yorumu önümde bulunan kitle kaynaklardan yapıyorum..Saygılar.

  29. Geçen yıl Kiminin hızlı oldugunu neye vararak söylüyorsun ki. Saf hız hala lafımın arkasındayım bir kaç yıl önce öldü.

  30. saf hız olarak en hızlı massa o zaman 2 sezondur kiminin önünden yer alıyor kendileri

  31. Rai birseylerden birilerinden cekinmis olsa bugun WRC de yarismazdi, Schumi`de ayni sekilde cekincesi olsa boyle bir risk almazdi, bir efsane karizmasinin cizilmesini istermi? 🙂 En bastan beri soyledim, sadece eglenin keyfinize bakin, boyle bir firsat herkese nasip olmaz, pilotlar kendileri bile polemige girmiyor siz giriyosunuz, rahat olun abi 🙂

  32. her ne olursa olsun schumi form tutar ve araca adapte olursa konuşulacak bişey kalmaz.herşey pistte görülür…

  33. Efendim bir yıl öncesine dönersek hala en hızlıydı..Birkaç yıl değil yanlışınız var..Doğru 2007'den sonra bir hayal kırıklığı var herkeste..Ama hızında ben değişiklik görmüyorum hatta(bazı yerlerde) gelişme bile gözlenebilir..Saygılar.

  34. Formula 1'deki tüm pilotlar en iyi olduklarını düşünürler.
    Griddeki hangi pilota sorarsanız sorun cevap değişmeyecektir.

  35. Saf hız olarak bir zamanlar öyleydi. Ama son bir kaç yıldır pistlerde bambaşka bir adam var. Ve dda en hızlı degil.

  36. Saf hız olarak Raikkonen genelde en hızlı pilot olarak nitelendirilmiştir..Çeşitli kaynaklardan bu sıfata ulaşmanız mümkündür sanırım..Saygılar.

  37. Raikkonende kendini iyice en iyi görmeye başladı.Kalıbımı basarım Massa hamilton ve alonso ondan daha iyi.Michaelden çekinmiyorum demişya Mclarendeyken iyidi kabul ediyorum ama eskisi gibi değil artık kimide

  38. Kimi Raikkonen doğası gereği hiç kimseden hiçbir şeyden çekinmeyen bir pilot..Matematiksel şansı olduğu takdirde takım arkadaşı bile diğer rakiplerden farksız olmuştur onun için bkz:2007 sezonu..MİCHAEL SCHUMACHER'e saygı duyar fakat çekinmez tıpki herkese yaptığı gibi..bir tarafta efsane bir tarafta en hızlı..yarış için gittikçe sabırsızlanıyorum..Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir