Haug: "Schumacher F60 ile Test Yapmalı"

yazar:

kategori:

Mercedes Motor Sporları Patronu Norbert Haug, Michael Schumacher’in Ferrari’nin 2009 aracı ile test yapmasına izin vermekten memnun olduklarını söyledi. Haug, Ferrari tarafından takımlara iletilen ricanın kabul edilmemesi için bir neden olmadığını dile getirdi.

“Onu desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun adil olduğunu düşünüyorum. Bu bir istisna. Eğer Michael test yapabileceği şartlar oluştuğunda yarışacağını söyleseydi herkes evet derdi. Takım arkadaşı bu araçla binlerce kilometre kat etti ama o aracı bilmiyor. Eğer biz adil oyuncularsak neden test yapmasına izin vermeyelim ki? Ben bu konuda oldukça açığım.”

Toro Rosso’nun yeni pilotu Jaime Alguersuari test yasağı nedeniyle gerekli hazırlıkları yapamadan Macaristan’da yarışmıştı ancak Haug genç İspanyol’un da eğer takımdan bir rica gelseydi test yapmasına izin verileceğini düşünüyordu.

“Belki yeni pilotlar da test yapmalı. Genç bir pilot için ayrılacalık tanınması istenseydi ben evet derdim. Jaime’ye test izni vermek mazur görülebilir bir karar olurdu ancak bu konuda resmi bir istekte bulunulmadı.”

Haug, Schumacher’e test izni verilse de verilmese de onun galibiyet adayları arasında olduğunu kabul ediyor.

“Araç hızlıysa sadece cuma günü çıksa bile gerekeni yapabilecek kadar iyi. Michael rekabetçi bir adam, kendini oldukça olgun ve doğru bir tutum içinde hazırlayacaktır. Eğer araç kazanabilecek potansiyelde olursa, yarış kazanabilir. Valensiya pistinin karakteristiği Macaristan’dakinden çok farklı değil.

Haug son olarak da Schumacher’in beklenmeyen dönüşünün ve Massa’nın da her geçen gün daha iyi olmasının spor için çok büyük destek olduğunu düşünüyor.

“Bu Formula 1’de olablecek en iyi şeylerden birisi. En iyi haber Felipe’nin iyi olması ve hastaneden taburcu olabilecek durumda. Oysa başlangıçta çok korkunç gözükmüştü.”


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    redbull tarafından gelen açıklamayla beraber ben de fikrimi değiştirdim ve fuad eline sağlık diyorum,gerçekleri çarpıcı bir şekilde anlatan yazılarını gerçekten severek okuyorum..

  2. bir şeyin doğruluğu-yanlışlığı onun kimin tarafından söylendiğine göre değişmez..değil haug, babam da dese bunu, ben ve mantıklı-fanatizmden uzak-düşünen herkes şuminin f 60 ile test yapmasının adil olmadığını bilir.bu arada, redbuıll yetkilkilerinden biri açıklama yapmış…"jaime için izin istemiştik, vermöediler" demiş..jaime için yanlış olan şey ne sebeple şumi için doğru olsun? bir de, yok şuminin bu teste ihtiyacoı yokmuş da bilmem ne türü bir sürü saçma zırvalık yazılıp çizilmiş…iyi adem teste ihtiyacı yok-bence de çok zorlanmaz test yapmazsa..en az jaime kadar başarılı olur-o halde nedir bu kopan gürültü

  3. Herkes işi ticarete dökmüş. Haug efendi siz ne zaman kaçacaksınız? 4 üzeri n gözle bekliyoruz.

  4. Bir çok sezon şahit olduğumuz Ferrari McLaren çekişmesi bu sezonda olsaydı da ben Haug Amca'yı görseydim.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Schumi' nin Mercedes geçmişi zaten var.Sauber C9 ile yarışmıştı Le Mans' ta.

  6. evet nerede haksızlık diyen mclaren fanatikleri kardeşim o gördüğünüz takım formula adanmış 60 yıllık geçmişi olan takım 1 yarış için schumi ile test yapıp araç geliştircek değil.. en yakın rakipleri bile güveniyor.. he bu olay cidden türkiye içinde geçseydi haklısınız malesef biz millet olarak böyleyiz nedense hep düzenbazlık ararız tek bu huyunu sevmiyorum milletimin..

  7. ulaş bilir avatarı

    haklı gercekten

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Haug destek ıcın saol mclaren ama yinede spor ıcı ncentilmenlık olmedi

  9. Zaten ezeli rakibiniz McLaren az daha Schumacher'in sahibi oluyordu 90lı yıllarda. 😀

    Hakkinen-Schumacher 2lisi aynı takımda değişik olurdu be…

  10. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Evet. ezeli rakibimizin desteğine bende teşekkür ediyorum.

  11. ferrari taraftarı olarak haug a teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir