McLaren 3. Gün Atılan Turlarla Rahatladı

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Jerez testlerinin 3. gününde attıkları turlar ile rahatladıklarını söyledi.

McLaren, Honda ile başladığı serüvenin ilk iki gününde sorunların ardından ancak 12 tur atabilmişti. Bu sabah ise McLaren hızlı başladı ve öğlende yaşanan su sızıntısı sorununa kadar 32 tur atmayı başardı.

Boullier “Bugün çok önemliydi. Öncelikle büyük bir rahatlama oldu.”

“Dün gece Jenson’un son turunun ardından biraz daha mutluyduk çünkü sorunları çözdüğümüze inanıyorduk. Ancak bazen bir sorunu çözdüğünüzde ardından başka bir sorun geliyor.”

“Bu sabah araç 9’da garajdan çıkıp sorunsuzca bir kaç saat çalıştıktan sonra rahatladık.”

“3. parti bir bileşen su sızıntısına neden oldu. Bu yüzden motoru durdurmak ve değiştirmek için her şeyi açmak zorunda kaldık çünkü ortalarda bir şeydi.”

“Belki en sonunda yarım saat sürüş yapabilirdik ancak durmaya ve aracı yarış için düzgünce hazırlamaya karar verdik.”

“Artık ana sorunlar geride kaldı.”

“Şu ana kadar planladıklarımızdan % 50 geride kaldık. Ancak hiç yoktan iyidir.  En azından operasyon olarak istediğimiz her şeyi yaptık.”

“İyi olan şey aracın şu anda art arda 10 tur yapabiliyor olması. Bu yüzden araçta tasarım, konsept ya da mimari sorunu yok.”

“Sürücülerin yorumları çok olumlu. Fernando aracın gerçekten iyi tepki verdiğini ve stabil olduğını söyledi.”


Yorumlar

“McLaren 3. Gün Atılan Turlarla Rahatladı” için 26 yanıt

  1. ilk bakışta işleri gerçekten zor gibi,honda motoru daha çok yeni ve mclaren-honda geçmişi bu yıl sadece efsane olmaya devam eder,alo sabırlı olmaya devam edecek gibi görünüyo..

  2. Honda motoru anca Moto Gp’de iş yapar.Mclaren bi 20 yıl daha şampiyon olamaz.

  3. Bunu söylemek bana düşmez ama Mclaren aracının ön tarafı hiç içime sinmiyor..

    Honda motoru halletse ki halledeceklerdir; bana göre milleti gafil avlamak için ayak yapıyorlar çoktan halletmiş bile olabilirler.

    Fakat bu durumda dahi aracın şu ön tarafı aracın arka tarafındaki her türlü downforce’al gelişimini baltalar.

    Bu sene şöyle haberler çıktı, Mclaren tasarım felsefesini baştan aşağı değiştirdi diye. Türkçe meali Alonsoyu getirebilmek için tasarım felsefesini değiştirdik; umarım bu kumara değer de en azından Alonso önderliğinde takımlar 2.Liği falan yakalarız şeklinde ‘dir.

    Ben eskiden hatta şu son 1-2 ay’a kadar araçların ön tarafıyla falan ilgilenmezdim. İtiraf edeyim anlamazdım bile. Kendi kendime dedim ki ya ben bu Raikkoneni çok eleştirdim; adam Formula 1’in en kötü pilotu olsa dahi gayet açık ki sorun yaşadı. Ki Raikkonen de öyle kötü pilot değildir; bu işin aslı astarı nedir diye ufak tefek araştırmalar yaptım.

    Araştırdıkça James Allison’un şasi direktörlüğü yaptığı Ferrari araçlarını inceledim. Rory Bryne Ferrari için ne kadar değerliyse ve dahi Benetton için ne kadar değerliyse görünmeyen kahraman James Allison da hem Benetton’un o 2 şampiyonluğunda hem de Ferrari’nin 6 takımlar şampiyonluğunda o kadar önemliydi.

    Adamların yaptığı bütün araçlara baktım. Gerçi bambaşka kurallar söz konusu ama temel yaklaşımları asla değişmemiş. Ön tarafı mutedil; açısal dengeyi yakalamış, fazla dik olmayan pilotun rahatça kontrol edebileceği araçlar tasarlamışlar ve bu araçlar sezon içinde en azından 1 defa yarış kazanmış en kötü zamanlarda bile.

    Bir de Alonso’nun yarıştığı Ferrari araçlarına baktım burunların bu kadar düşük konumlandırılmadığı zamanlar; bir şekilde kıldan ince kılıçtan keskin ayarlarla Alonso işi götürmüş. Massa’nın hakkını da yemeyelim her sezon 2-3 hata yapsa da Ferrari’nin takımlar ikinciliğine az çok katkıda bulunmuş özellikle Alonsonun şampiyonluğu son yarışa taşıdığı yıllarda.

    2014’te düşük burunlara geçildiği zaman bu peri masalı sona ermiş ve araç hemen hemen her yarış önü kolayca bırakmış. Önü bıraktığı için arka taraftaki yere basma gücü üzerinde pek çalışma yapamamış Ferrari. Motor gücü her ne olursa olsun viraj çıkışlarında çekiş eksikliği yaşadığı için Bahreyn gibi, italya gibi vb. uzun düzlüklü yarışlarda Force India’ya bile bol bol geçilmiş.

    Yani bence Raikkonen boşuna bahane üretmemiş. F2004’ü yukarıya yapıştırdım. Tüm F1 tarihinin en hızlı araçlarından bir tanesinin temel yaklaşımı Sf15-T’ye ne kadar da benziyor.

    İşte bu yüzden ben şu Mclaren aracının ön tarafını görünce endişeleniyorum. Mclarenci değilim lakin yazıktır ya bu seneyi de kaybetmesinler. Her sene bireysel performansa göre şansa yarışıp erkenden havlu atan bir Mclaren istemiyorum.

    Arka taraf meselesi ön tarafı hallettikten sonra konuşulacak meseledir. Havayı ilk koklayan, yer neresi? tabii ki aracın ön tarafı. Bu ön taraf hallolmadan Honda motoru güçlü olsa ne yazar? arkaya iyi konumlandırılsa ne yazar?

    En büyük temennin umarım yanılırım. Umarım bu önyargılarımın sebebi Ferrari’nin yaşattığı hayâl kırıklıklarıdır. Aksi takdir de 1 seneyi değil önümüzdeki 2-3 seneyi kaybeder Mclaren. Çünkü bu tasarım felsefesi işe yaramadığı için gelecek sene 0’dan başka yaklaşım sergilerler ona zaman verip 1 sene daha beklenir derken motor kuralı değişir tekrardan bir bilinmez olur böyle böyle yıllar boşa gider.

    1. Ön kısım geçen yıl Mclaren’ın aşil tendonunydu, takım ne yaptıysa bir türlü çözüm bulamamıştı buna. Bu yıl aracı inceleyen çoğu analist Peter ve ekibinin bunu düzeltmek için bolca uğraştığını söylüyor. Yani bu yıl aslında Mclaren’ın önceliği ön taraftı zaten, mühendis ya da F1 uzmanı değilim o yüzden pek anlamıyorum ama geçen yıla göre değişmiş diyebilrim sadece. Şu an gözüken en büyük yenilik Peter’ın RedBull’dan çıkarken çantasına attığı ön kanat. Gerek Ferrari’nin gerek Mclaren’ın, Mercedes tarzı kısa burun hazırladığı konuşuluyor ki büyük ihtimalle iki takımda yakın zamanda kendi versiyonlarını ortaya çıkaracaktır.

    2. Bu kadar uzun yazı yazmaya üşenmiyormusunuz. Uzun yazıyı görünce okumadan direk geçiyorum.

      1. tam omadı ama 🙂

    3. Böyle olsa keşke

    4. Yavuzhan iyi güzel yazmışın kardeşim de geçen sene Redbull takımı sorun yaşamadı mı aynı sorunları araçları ne haldeydi Mc Larn ön tarafına bakarak yorum yapman bence mantık dışı adamlar şu anda yeni motoru deniyorlar daha yarısların baslamasına 1.5 ay var ve su anda konusmak yersiz olur Honda motoru kendine güvenmese Alonso yu boş yere Japonya da çağırmazlardı Mercedes bu sene rahat uyuyamayacak ben buna ınanıyorum ve aero dinamik performansa gelecek olursak Mclaren çabuk gelişebilen bir takım ve testlerde yanıltıcı görüntü sergileyebilir bunu böyle bilin…

  4. Öncelikle şunu belirteyim orda bulunan bir mühendis veya çalışan değilim veya Honda motoru yaparken de orada da bulunmadım ama aciz hane tahminimce honda burada(jerez) motoru kısıtlı kullanıyor bunu da bilerek yapıyorlar çünkü amaç bu testte dayanıklılık zira üretici firma Honda motorun performansına güveniyor tek sorun motorla ilgili ellerinde yeterince veri olmaması bundan dolayıda motorun tepkilerinin tam manada bilmiyorlar…Honda nın burada motoru kısıtlı kullanmasının sebebi de daha büyük bir motor arızasının önüne geçmek için(motor patlaması vs.)çünkü böyle bir sorunda planlanan programdan dışarı çıkılır ve büyük bir zaman kaybı olur.Asıl McLaren Honda nın gücünün barcelona testlerinde görmeye başlayacağız tahminimce…

  5. Yarın Button 100 tur yapsa güzel olur..

  6. MyN1Fernando avatarı

    Öncelikle bir Alonso sempatizanı olarak Mclaren haberine yorum yaptığım için tüm Mclarenci arkadaşlardan özür diliyorum.

    Aracın hala nerede olduğunu bilmiyoruz.Umarım sorunlar çözüldüğünde gerçekten hızlı bir araç çıkar ortaya.Ama aracın dayanıklılığı konusunda takımın memnun olduğu tur sayısına bakılırsa pek de ümitli değilim sezon adına.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Niye özür diliyorsun ki? Alonso taraftarı olarak dolaylı yoldan McLaren’in de taraftarısın. 🙂

      1. MyN1Fernando avatarı

        Önceki konularda sohbeti geçmişti.Alonso taraftarları Mclaren konusuna yorum yaptığı için ilginç şeyler söylenmişti o yüzden.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Çatlak sesler sezonun ilerleyen bölümlerinde kesilir rahat ol. Eğer bir hedefimiz varsa ayrı gayrı olmaz. Ben McLaren taraftarıyım ama Alonso takımımın pilotuysa McLaren tulumu giydiği sürece desteklerim.

      2. Yani doğru Söze ne denir bende Ferrari taraftarıyım ama alonzoydu destekliyorum alonzoyla ilgili her habere yorum yazarım yoksa yazılamaz diye bi ayet mi var

    2. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Bana da mantıklı geldi bundan sonra sadece Mclaren hakkında değil tüm haberlere yorum yaparken Alonso taraftarı olduğum için özür dileyerek başlayacağım.

  7. Yusuf Hitay avatarı

    tamam da, atılan turlar gerçekçi turlar değil. pistte rolantide geziyor sadece araç.

    gerçekten performanslı şekilde sürüş yapamadan sorunlar geride kaldı diyemez sanırım kimse. ben sezon başına kadar çözeceklerini düşünüyorum ancak şimdilik durum pek de harika değil.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Pek rolanti diyemeyiz bugün için.

      32 turun tamamı ıslak zemin lastikleriyle atıldı ve ıslak lastikle tur atan pek çok pilotla paraleldi tur dereceleri Alonso’nun. Yapılacak çok iş var hala ama umutsuzluğa kapılacak bir durumda söz konusu değil.

  8. ulan olanzo ilk yarışta şu polu kapta diğerlerine kapak olsun yıllardır ferrari taraftarıyım ama senin 5 sene uğraşıp şampiyon olamadın ama burda olursun inşallah kim ne derse desin şumi den sonra en iyi plotsun o traktörle 5 sene uğraştın 2 kere kılpayı şampiyonluğu kacırdın burda başaracaksın eminim

    1. Evet adaş benim kafadansın bende senin gibiyim Alonso bunca emek verdi o takıma bunları hak etmiyor en çok aç olan isim ve f1 en iyisi Alonso’dur 2012 sezonunu tekrar tekrar izliyorum ve hala tüylerim diken diken oluyor o sezon nasıl şamp olamadı diye ve gerçekten Alonso her şeyin en iyisini hak ediyor. İstediğini bu sezon almasını umuyoruz samp için zorlayacaktır mercedesi Honda ona istediğni verecek biz buna ınanıyoruz ve tüm fanlar olarak ınancımız yüksek..

  9. Sorunları çabuk çözeceklerini düşünmüyordum açıkcası 🙂 Barcelona testlerinde çok daha iyi oluruz umarım.

  10. “İyi olan şey aracın şu anda art arda 10 tur yapabiliyor olması. Bu yüzden araçta tasarım, konsept ya da mimari sorunu yok.”

    bu da yok arkası çok dar soğutma sorunu olur çalışmaz vs gibi yorum yapanlara gelsin sorun olması normal çözülecektir elbet yarın 60 tur bekliyorum mclarenden bakalım sorunsuz olurlar inşallah

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Padokta söylenenlere göre; McLaren en başarılı arka paketlemeye sahipmiş.

      1. sen nerden biliyosun bunu

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Trf1.net twitter adresinden yazmıştı sabah. Padokta McLaren’in en iyi arka tasarıma sahip olduğu fikri hakimmiş.

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yarın Button umarım sorunsuz bir gün geçirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir