Renault “Aptal Bir Parça” Nedeniyle Sorun Yaşamış

yazar:

kategori:

Renault, Jerez’de motordaki aptalca bir parça nedeniyle dayanıklılık sorunları yaşadığını açıkladı.

Mercedes ve Ferrari 2015 programlarına cesaret verici başlangıçlar yaparken Renault motoru kullanan ekipler daha zor zamanlar geçiriyorlar.

Autosport, ERS su pompasındaki metal bir şaftın dayanıklılık sorunları çıkardığını belirtti.

Cyril Abiteboul, mevcut sorunların geçen hafta dyno testinde ortaya çıktığını ve bu haftaki testlere kadar çözümün mümkün olmadığını söyledi.

Ancak 19 Şubat’ta başlayacak Barcelona testlerinde sorunun tamamen çözülmesi bekleniyor.

Abiteboul “Sorunun ne olduğunu biliyoruz: Ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Sadece lojistik sebeplerden dolayı böyle olmasına neden oldu.”

“DEğiştirmemiz gereken metalik bir şaft. Onu optimize edip tasarımı gözden geçirmeliyiz.”

“Geçen sene bu parça çok iyi çalışıyordu. ancak değiştirmeye karar verdik ve Red Bull’un daha iyi paketleme yapabilmesi için motor paketlemesini genel olarak iyileştirmeye çalıştık. Bu yüzden o parçayı pek önemsememiştik.”

“Genellikle özel simülasyonlar, tasarım testleri ve doğrulama protokolleri oluyor. Ancak dürüst olmalıyız ki o parça o kadar aptalca bir parça ki o yüzden bu süreci onda uygulamadık.” dedi.

Abiteboul, Renault’nun Mercedes ile olan farkı kapatma mücadelesindeki agresif yaklaşımı sonucunda dayanıklılık sorunlarının çıktığını söyledi.

Abiteboul “Her şeyi sakin ve kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Bu sezon stratejik olarak kapatabileceğimiz fark, normalde bir kışta kapatabileceğimiz kadar fark değildi.”

“Böyle bir ortamda başka bir çaremiz kalmamıştı. Bu şekilde son ana kalınca bazı riskleri almaya hazır olmanız gerekiyor. Pist üstünde sorun yaşayabiliyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Renault “Aptal Bir Parça” Nedeniyle Sorun Yaşamış” için 3 yanıt

  1. Bu aptal parça Toro Rosso’da 136 tur atarken neden sorun çıkarmadı acaba ? Yoksa Renault 2014-2015 motorunumu karşılaştırıyor şasi üzerinde.

    Ayrıca Renault’u tebrik ederim ya batarız kökten yada anlımızın akıyla çıkarız bu durumdan ellerinden geleni yapıyorlar ekip olarak kış testlerinde atılan çok turun hiç bir önemi yok bunu 2011 yılında McLaren de ve 2014 de Red Bull Renault da gördük. Şimdiye kadar 2014 de yaşanılan sorunları yaşamadık bakalım sezon başında nerede olacağız.

    Kim ne kadar yakıt ile turluyor,kim yakıt akış sınırını hangi seviyede tutuyor,kim nasıl bir proğram ve gelişim evresi uyguluyor her şey kapalı kutu ilk yarışta görürüz artık.

    1. toro rossoya farklı motor rbr ye farklı motor

  2. Prototip araç yapıyorsunuz ve herşeyin limitlerde çalışması gerekiyor. Böyle durumlarda üretim limiti ve hızı kadar kalite kontrol de önem taşıyor. Bir parçayı son haline getirmek için 10 deneme yapıyorsanız bunun adı rapid prototyping değildir.

    Bu durumda aptal olan o parça olmuyor 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir