Ve Massa'nın Kazanın Ardından İlk Söyleşisi

yazar:

kategori:

Kendini nasıl hissediyorsun? Kazadan ne hatırlıyorsun?

Felipe Massa: Garip duygular içerisindeyim. Tam olarak ne olduğunu biliyorum, Rubens’in aracından bir yay geldi ve kaskıma çarptı. Bana bir şey olduğunu biliyorum ancak olay olduğunda bir şey hissetmedim. Yayın kaskıma çarptığı anda bilincimi kaybettiğimi ve bariyerlere girdiğimi söylediler. Ardından 2 gün sonra hastanede uyandım.

Bir şey hatırlamıyorum ve bu yüzden doktorlar bana ne olduğunu açıklamak zorunda kaldılar. Rob’u gördüğümde Rubens’i hatırlayıp hatırlamadığımı sordu ancak hatırladığım son şey Q2’de son hızlı turumda onun arkasında olduğum ve gerisi boş. Açıklaması zor. Şu anda çok daha iyi hissediyorum ve mümküm olduğu kadar kısa sürede iyileşip Ferrari direksiyonuna geçmek istiyorum.

Kimseye teşekkür etmek istiyor musun?

FM: Öncelikle Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Ardından pist üzerindeki ve benim için çok şey yapan Budapeşte AEK hastanesindeki doktorlara ve son günlerde oldukça yegane olan ve ailemle birlikte Brezilya’ya gelen Dino Altmann’a teşekkür ediyorum. Ancak aynı zamanda benim için dua eden, benim sitemden ve Ferrari’nin websitesinden bana yazan ve her şeyin iyi gitmesini uman herkese teşekkür ediyorum.

Çok fazla kişi bana yazdı ve bunların içerisinde Formula 1 ile ilgisi olmayan ancak bana olanları duyan bir çok kişi var: Herkese çok teşekkürler ve onlara da kendileri için dua ettiğimi söylemek istiyorum. Bir başka pilota da bir şey olsa ben de aynısını yapardım: Her şeyin yolunda gitmesi için dua ederdim.

Son günlerde ailenin burada olmasının ne kadar yardımı oldu?

FM: Ailem benim için çok önemli. Kariyerim, galibiyetlerim, yenilgilerim ve en zor anlarım boyunca her zaman bana yakın oldular. Budapeşte’de sadece Edoardo vardı ancak kaza olunca Raffaela, babam, annem ve kız kardeşim de Macaristan’a geldiler. Çok acı çektiklerini biliyorum ve onlara da teşekkür etmek istiyorum.

Ve bir başka aileye de teşekkür etmem lazım: Ferrari Ailesi. Harikaydılar, mümkün olan her şekilde bize yardımcı oldular ve bu grubun bir parçası olmak harika bir şey.

Brezilya’ya döner dönmez ilk dileğin ne olacak?

FM: Evime gitmek, her şeyin önceden olduğu gibi olup olmadığını kontrol etmek. Son günlerde çok şey oldu ve normal hayatıma dönmek istiyorum. Mümkün olan en iyi duruma girmek istiyorum, her gün yaptığım şeyleri yapmak istiyorum.

Aracın bir süre Michael Schumacher tarafından kullanılacak. Ona bir tavsiyen var mı?

FM: Michael’in benim tavsiyeme ihtiyacı yok! Kariyerim boyunca birlikte yarışırken bana tavsiyelerde bulunan oydu. O nasıl kazanacağını, nasıl süreceğini biliyor, o harika. Aracı böylesine fantastik bir sürücüye vermek en iyi seçimdi ve herkes onu tekrar pistte görmekten mutlu olacak. Ancak ben en kısa sürede Ferrari ile piste çıkmayı umuyorum.

* Bu röportaj Ferrari tarafından yayınlanmıştır.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü


    bu arada,massa nın hiç kısa zamanda tekrar kokpite oturcak gibi bir goruntusu yok,özellikle göz bolgesi gercekten hiç iyi görünmüyor,inşallah kendi fazla zorlayıp bir an once yarısmaya filan calısmaz,herseyin yolunda olduguna inandıgımız da onu tekrar gormekten mutlu olacagız,iyi dinlen felipe..

  2. Massa biraz dinlen sen

  3. Öncelikle Massa'nın iyi oldugunu görmekten çok mutluyum fakat yarışlara dönmek için acale etmese iyi olur Bernie bir röportajda massanın bu sezon yarışamayacagını söylemişti bakalım gelişmler bize ne göstericek

    Bence schumi bu sezonu tamamlar o kadar antremanı sadece birkaç yarış için yaptıını sanmıyorum sezon sonuna kadar devam edicektir eger başarılı olursa önümüzde ki sezonda yarışlara katılır kimi nin yerinde massa geçer herkes mutlu mesut yaşar 🙂

  4. of massa ya, seni böyle yüzün yaralı bereli halde de mi görecektik 🙁
    şansın seninle olsun bundan sonra

  5. çoook geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda arcının başına geçersin.

  6. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Massa kardeş öncelikle geçmiş olsun diyorum ve Schmi sanada kısa süreli koltuğun hayırlı olsun diyorum 😀

  7. umarım tez zamanda dönersin pistlere massa
    iyi oldugunu görmek fotoda da olsa güzel

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massanın Gelecegi ne olucak schumi sezo nsonuna kadar yarısacakmı ? Massa Bu sezon f1 aracına binicekmi? Resimdeki alnı cok derin onun iyileşmesi baya zaman alır sonucda alnı cok feci bir şekilde yarıldı ameliyat oldu onları gecmesi 2 aydan fazla zaman alabilir bende dikiş attırmısdım yuzume 2 ayda anca geçmişti massa geri donerse schumi için çok iyi olucak çünkü massa gibi aracını bilmiyor ama alışacaktır Massa Tekrar Seni pistlere beklıyoruz.

  9. tüm formula 1 camiasına geçmiş olsun.

    kısa zamanda geri döneceğe benziyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir