Raikkonen 2016 Yılı İçin Endişelenmiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, henüz 2015 yılından sonrasını düşünmüyor.

Fin pilot Ferrari’ye döndükten sonraki ilk senesinde takım arkadaşı Fernando Alonso’ya mağlup olarak eleştiri oklarını üzerine çevirmişti.

Bununla birlikte bu yıl Sebastian Vettel’in takım arkadaşlığını yapacak Raikkonen’in sözleşmesi bu yılın sonunda sona eriyor.

Raikkonen ise 2015 yılı sonrası için sözleşmesinde bir seçenek olduğunu söyledi

“Sözleşmemde bir seçenek var. Ancak Umursamıyorum. Bu sene iyi iş çıkarmak bana ve takıma bağlı. İşler kötü giderse imzalamam.”

“Yanlış bir şey yok. Hedefimiz iyi iş çıkarmak ve ardından iyi bir şansa sahip olmak. Böylece herkes mutlu olur. Bu sene iyi iş başarabileceğimizden eminim. Endişe edecek birşey yok.”

 


Yorumlar

“Raikkonen 2016 Yılı İçin Endişelenmiyor” için 16 yanıt

  1. 2016da rai nin devam etmesi kendisinin değil ferrari nin kararı olur. rai alonso gibi değil ferrari kötü araç verdi diye ayrılmaz. nasıl olsa ferraridir diye 5 sene de olsa sürer cebini doldurur. ancak 2009daki gibi kovulursa farklı.

    2015te büyük fark yemezse ferrari ile devam edebilir. ben de yenileceğini ama çok fark yemeyeceğini düşünüyorum. ama “kötü giderse” de fark yerse imza atmam demiş ama zaten fark yersen imza attırmazlar durum yine ona bağlı değil. yani sonuç olarak her türlü ferrari kal derse kalır, git derse gider.

    1. Strong_Union avatarı

      Mclaren de de öyle olmuştu demi 🙂 2006 da Rai cebini doldurmuyormuydu, müthiş sponsor getirisi yokmuydu, mclarende yalvarmıyormuydu kal diye ama o ferrariye gitmişti neden bıkmıştı mclarenin kötü aracından 🙂 senin şu at gözlüğün 🙂 Rai isterse bırakır sen sıkıntı yapma 🙂 Karakter olarak Alonso nu karşılaştıracağın en son pilottur Raikkonen ikisi arasında uçurum fark var… 2015 te Mclarenden rekor ücret isteyende Rai demi 🙂 2015te Ferrariden daha az ücret alacak olanda Alonso demi 🙂

    2. valla bi ara rai yerine alonsodan bahsediyon sandım 😀 hani 5 sene cep doldurma falan

    3. Agam sen ne içiyon yav? 🙂
      Raikkonen’i ölmeden mezara koymayın bu kadar. Montoya gibi bir pilotu oldukça iyi bir Mclaren aracında (sorunlu filan değil, sürüş yönünden gayet iyi bir araç, sadece dayanıksız) açıkça yenmiştir (2005). 2006’da Montoya’ya sözleşme feshettirdi Mclaren aracı, ona rağmen Raikkonen’in polü var, podyumları var. 2009 Spa’da neler yaptığını bilmeyen yok. Altında şampiyonluk kovalayacak bir araç olduğunda hiçbir takım arkadaşı onunla boy ölçüşemez. Sadece gerilerde takılan bir araç olduğu zaman Raikkonen yenilir. Belki motivasyondan, belki de sürememesindendir. Ama bu adam boş bir adam olsaydı Ferrari kovduğu adamı, 4 yıldır yerlere göklere sığdıramadığı Alonso ile aynı maaşla takıma katmazdı. Altına verin MP4-20’yi, ne Vettel kalır ne başka biri. Tabi o kadar eskiden beri izlemiyorsanız bu söylediklerim anlamsız olur, o da ayrı konu. Ayrıca Raikkonen; Vettel ve Alonso’nun aksine takımdan 1. pilotluk bekleyen bir adam değildir. Ver aracı, sürsün. Kalanıyla işi olmaz. Kendini takım arkadaşıyla kıyaslayıp çöplüğünün kralı olma çabasına girmez (bknz. Alonso – 2014).

      1. alkışlar sana geliyor bu yorum gereken cevabı vermiştir nokta.

      2. kapak mı oldu ne 🙂

      3. ” Altında şampiyonluk kovalayacak bir araç olduğunda hiçbir takım arkadaşı onunla boy ölçüşemez”

        2008?

        ———
        aslında üstteki yorumum daha çok alonso ayrıldığı halde kovuldu kovuldu diye zorlayan tiplereydi.

        1. Lovely_F2008 avatarı

          araba ne kadar iyi de olsa yanındaki de bir f1 pilotu ve araç onun istekleri doğrultusunda geliştiriliyorsa hiçbi şansı kalmaz adamın. f2008 barcelonadan sonra Alonsonun yaptırdığı gibi Massanın oyuncağı haline getirildi başkan tarafından. o sıralar başkanın ben çantasını alıp giden adam istemiyorum, buraya gelip mühendislerle çalışacak adam istiyorum lafları massayı övmeleri falan… sanırım bunu bilmeyen kimse yoktur sitede.

        2. O sıralar kimilerine göre, Raikkonen takımın şampiyon pilotu olmasından ötürü aracı geliştirmek için yapılması gereken külfetli(!) işleri yapmıyordu. Pistte işini yapıp evine gidiyordu. Bu durum da Massa’nın sürüş tarzına yakın bir araç ortaya çıkmasına neden oldu. Raikkonen ön lastiklerini ısıtamaz hale geldi. Bu nedenledir ki sıralamalarda hep 5-6 gibi dereceler elde ederken yarışlarda neredeyse art arda en çok en hızlı tur zamanı atma rekorunu kırıyordu (Hockenheim’da da atsa rekor oluyordu sanırım). Kimilerine göre ise Massa takımın sevilen çocuğu olmasından ötürü hep onun sözü dinlendi vs. İlk ihtimal daha olası bence. Ama 2008’i Raikkonen açısından adil bir şekilde değerlendirmek zor. Takımın da Raikkonen’in durumunu anlamamakta ısrar edip hep ağır yakıt yüküyle sıralamalara çıkarmak gibi bir sorunu da vardı. Adam hem lastikleri ısıtamıyor hem de ağır yakıt yüküyle turluyordu. Sanırım Ferrari’deki zihinsel gerilemenin ilk hissedildiği zamandır.

      4. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
        RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

        +111111111111111

  2. 40 yasına kadar rahatlıkla devam edebilirsin, Vettel gibi 1 sezon maglubıyetı ile konsantrenı kaybedıp takıma kusup ustune ustluk, o takımdan cekıp gıdecek kadar gucsuz bırısı degılsın, sen gidiceksın o gıdıcek bu gıdıcek, kımı izleyecegız bız ? en azından senın, Alonso nun Montoyanın, Massanın f1 e basladıgı tarıhtekı izleyıcı jenerasyonun sizleri hala buralarda gormeye ıhtıyacı var…

    1. onun içinmi ayrıldı f1,den

      1. Erg - SaikoRaiko avatarı
        Erg – SaikoRaiko

        Ayrılmadan önce “money talks…” demişti.. Yeter mi bilmiyorum sana..

    2. Vettel yeni seyler aramak ve Scumacher’in izinden gitmek istedigi icin Ferrari’ye gitti 2014 senesinde Ferrari, Red Bull’dan daha kotuydu red bull kotu diye red bull’dan daha kotu olan takima niye gitsin?

  3. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Off allahım inşallah herşey iyi geçerde bu sene 2016 içinde imzalarsın çünkü bence ferrar’nin esas mücale içinde olacağı sene 2016

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir