Bridgestone, 2008 Lastik Gelişiminden Memnun

yazar:

kategori:

İspanya’daki Jerez pisti, 14-15-16 Ocak tarihlerinde 11 Formula 1 takımının 9unun katıldığı testlere ev sahipliği yaptı ve Bridgestone de butakımlara, tek tedarikçi olarak lastik sağladı.

Bridgestone’nin orta sertlikteki hamuru (kuru zemin) -oluklu yarış lastikleri- testin büyük bölümünde kullanılan tipti. Bununla beraber Pazartesi sabahı ve Çarşamba günü ıslak ve aşırı ıslak zemin lastikleriyle de çalışmalar yapıldı.

Bridgestone teknik sorumlusu Tetsuro Kobayashi: "Bu testler aranın ardından ilkti ve bazılarının yeni araçlarını denedikleri takımları tekrar iş başında görmek güzeldi. Ocak ve Şubat ayları, takımların yeni araçlarının gelişimi ile ilgilidir ve bu süreçte bir çok ilerleme göreceğiz. Lastiklerimiz, geçen sene sağlananlar gibi esasta aynı. Bu yüzden takımlar, (lastiklerin) nasıl çalışacağını zaten anlamış durumda. Şimdi bütün takımların yapması gereken, yeni araçlarını lastiklerimize en iyi şekilde uyarlamaktır ve kim en iyisini yaparsa, 8 haftalık süreç kalan Avustralya’daki Melbourne’ye gittiğimizde en büyük imkânın sahibi olacak."

"Yarışlar için henüz tahsisi açıklamadık ve 2007’de farklı yarışlar için getirmiş olduğumuz lastik hamurlarında bazı değişiklikler olabilir. Bütün hamurların lastik yapılarında ufak bir değişiklik yaptık. Ama bu, büyük bir değişiklikten çok ufak rötuş gibiydi. Ayrıca çok yumuşak hamurumuzu da ayarladık ve bu lastiklerin kullanıldığı yarışlarda fark görülecektir."


Yorumlar

  1. Bi taraftan tek lastik ureticisi iyi cunku adilane oluyor yarislar, Bi taraftan kotu cunku lastik gelisimi durdu, Michelin devam ediyor olsaydi Bridgeston muhendisleri tatil yapiyor olmazdi heralde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir