Ferrari: “Rakiplerimizin Hız Sakladığının Farkındayız”

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Maurizio Arrivabene, Jerez testlerinde cesaret verici şeylerin olduğunu söylüyor, fakat rakiplerinin gerçek hızının bu olmadığı konusunda da uyarıyor.

Ferrari testlerin 3 gününü lider tamamlamıştı ve en hızlı zamanı yapan takım olmuştu.

Arrivabene, “Geçen seneye göre elbette cesaret verici bir testti.”

“Fabrikada ve pistte takım gerçekten çok çalıştı ve pilotlar mühendislerine değerli geri bildirimler yaparak iyi iş çıkardı. En önemlisi, takımın şevkinin ve motivasyonunun geri gelmesi beni mutlu etti.”

“Performans açısından, rakiplerimizin gerçek performansını göstermediklerini düşünüyorum. Bence kendimiz ve rakiplerimiz hakkındaki gerçekleri son Barcelona testinde keşfedeceğiz.” dedi.

Ferrari’nin teknik şefi James Allison da, Jerez testlerinde takımın performansından memnun olduklarını dile getiriyor.

“Piste yeni bir araç getirdiğinizde, her zaman heyecanlı ve endişeli olursunuz. Birçok insanın çalışmasının performans ile ödüllendirilmesini beklersiniz.”

“Testlerden tüm beklentilerimizi bir araya getiremeden ayrılıyoruz çünkü daima daha fazlasını istersiniz. Fakat yine de, tatmin olmalıyız. Çünkü iyi bir başlangıçtı.”

“Şimdi Barcelona’da daha hızlı olmak ve sezonun ilk yarışı Melbourne’e hazır olmak için zorlamalıyız.”

Sezonun ikinci testleri 19-22 şubatta Catalunya’da yapılacak.


Yorumlar

“Ferrari: “Rakiplerimizin Hız Sakladığının Farkındayız”” için 36 yanıt

  1. Ferrari’nin hızından korkan ne kadar çok insan var, uyuyan dev ya uyanırsa 🙂 Bu en çok malum pilotun malum taraftarlarının korktuğu bir durum.

    Hani Alonso yıllardır taşıyordu ya sözüm ona Ferrari’yi, gidince taşıyacak kimse kalmadığı için batışa geçecek bir Ferrari bu arkadaşların en büyük hayallerini süslüyor.Gördüğünüz üzere Alonso’nun ve ekibinin gidişi ile takımda ruh canlanmaya başladı.Ben her zaman bunu savunuyordum ancak saçmalamakla itham edildim.

    Ferrari Alonso’nun gelişi ile takım ruhunu kaybedip Alonso’nun oyuncağı haline geldi getirildi, Başkan Monte’de bu oyuna alet oldu kendi ipinide çekti.Alonso’ya verilen sınırsız destek karşısında alınan büyük başarsızlıklar sonucu, her sene takımın enerjisi biraz daha tükendi.Alonso büyüdü Takım küçüldü.

    Şunu hiç anlamadım aracı mühendisler yapar ancak pilotun direktifleriyle araç oluştururlur, ve geliştirilir.Alonso’nun hisleri doğrultusunda hiçbir sezonda araçta gelişme kaydedilemedi, bana göre Alonso’nun bunda etkisi büyük.

    Şimdi Alonso’nun, rakiplerine bakıyorsun tarihine bakıyorsun, Kimi’nin yarıştığı tüm takımlarda sezon içi gelişimin yüksek olduğunu görüyorsun, Aynı şekilde Sumi’ye bakıyorsun 2006 da özellikle aracı uçurduğunu, keza Vettel ve Hamilton içinde aynı şekilde.Ancak Alonso’nun yarıştığı takımlara bakarsak sezon içi gelişim açısından hep sınıfta kalmış bir istatistik görüyoruz, bence bunda Alonso’nun ters stili ve gelişimi yanlış yerlere götürmesi en büyük etken.İyi araçta olması gerekenleri iyi analiz edemeyen bir Alonso var.

    Kimi’ye bakıyorsun ben ön taraf isterim diyor, hassas bir araç isterim diyor ve geldiği günden beri şikayet ediyor ve onun talepleri doğrultusunda oluşturulan bir araç ve daha testlerde araçtan memnun olan iki pilot.Beş yıldır hikaye araçlar çıkaran Ferrari’ye ne oldu arkadaş 4 ayda yada 1 senede.Doğru yol gösterildi sadece, ve doğru yolun bu olduğuna ikna oldu takım yanlışlarında inat etmekten vazgeçti.

    Ne dedik geçen sezon Alonso gitsin sezon içinde gelişemeyen Ferrari’nin nasıl geliştiğini herkes görecek dedik, velhasıl göreceğizde.Neden çizilen yol doğru bir yol iyi temelli bir araç var, gelişime açık bir Ferrari var.Birilerinin oyuncağı olmaktan çıkan bir dev var ve ruhlu bir takım var.

    Bir samuray atasözünün dediği gibi ‘Samurayos, Mclarene gidiyos, Böyle daha iyi oluyos, mührü basıyos’..

    not:Çılgın samuray

  2. Kimsenin elinde veri yok.2009da Brawn icin bos depo ile turluyor dendi.Turlamiyorlarmis.
    Gecen yil testlerde 340 yapan Ferrari ayni pistte 320 yapti.O kadar cok degisken varki.PIrelli uc saniye hizli olcak diyor.Motorlar gelisti.Birde gecen yil motor sasi komple yeniydi.Belki takimlar sezon icinde gelismistir.Sezon bitiminde test olsaydi o derecelerle karsilastirabilirdik.O bile bizi bir yere goturmezdi.Yagmur yagmazsa ilk siralamalarda durum belli olur.

  3. Ferrari yasal olmayan işlerle uğraşıyor. Tıpkı 1999-2004 arası dönem gibi. biraz legal olunca işler 2005te mesela hemen patladılar.Umarım Mercedes ve redbull önlem alır.

  4. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
    RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

    Anlaşılan değişik bir strateji deniyorlar bakalım tutacak mı

  5. J.P.Montoya avatarı

    Bu Ferrari ci arkadaşların şunu anlaması lazım ; takım testlerde değil yarışlarda adam gibi bir performans gösterene kadar bu muhabbet (hafifi alaycı ) böyle devam edecektir…

    1. Onlar Ferrari değil Vettel taraftarları.

  6. Orhan Tifosi avatarı

    mercedes dışında tüm takımlar için farklı bileşenler var bu yıl. kurallar aynı olsa da motor burun aero paketlerinde büyük revizeler yapıldı. takımlar hızlarını gizleyecek kadar verilere sahip değiller. sadece mercedes hızını saklayabilecek avantaja sahip. 1.3 sn civarında bir hız saklama da nasıl oluyorsa artık

  7. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Ferrari’den muhtesem hiz gizleme taktigi

    https://www.youtube.com/watch?v=VPqm7RjgtVY

    1. Onur Gentas avatarı

      Trajikomik bir video olmuş gerçekten:)

    2. billy-bones avatarı

      F1 Bilgin geçen sezondan ibaret olduğu için yada kazanan en iyidir,düt geçti diye izlediğin için bilemeyebilirsin.

      Bu 2010 sezon öncesi testleri. Konu: Difizör savaşları.

      Şimdi git Difizör ne diye araştırma yap,sana ordan sorular soracam.

      1. billy-bones avatarı

        *difüzör pardon.

      2. Onur Gentas avatarı

        Difüzör savaşları olabilir ama bunu gizleme yöntemi bu olmamalı:) McLaren’deki personel bile buna gülüyorsa ki gülünmeyecek bir durumda yok ortada, video’yu izleyenlerinde gülmesi gayet normal. Cevabın bana değildi sanırım ama benim yorumuma gibi olmuş ve bu yüzden cevap verme gereği hissettim.

    3. Daha çok Mclaren’in Ferrari’yi trollemesi olmuş bu 😀

  8. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Vay be yıllardır ferrari için hızını göstermiyorlar saklıyorlar sözü şimdi başka Takım’lar için söyleniyor. Catalunya da son güncellemelerle gerçek hızlar ortaya çıkar. Dayanıklılık önemli evet ama 300 küsür turda bile mercedes ferrari yi geçememedi Buda ferrarinin hızlı olduğunu gösteriyor. Ama catalunya da her şey belli olur.

  9. Mercedes hızını sakladığı halde yani zorlamadığı halde iki defa arıza yaptıysa, hem Rosberk te hemde Hamilton da. Bir de zorlasa ne kadar arıza yapardı evet fazla tur attılar zorlamadan atılan turları, piste çıkamayan Caterham da atardı biraz zorladılar mı,ya su sızdırıyor yada spin atıyor araba Ferrari keriz gibi bütün varını yoğunu döktü her şeyini gösterdi.

  10. zaten beklenen şey buydu bu testlerde mühür bassak da 😀 gerçekçi olmadığını ama söyledik şu an yarış olsa en hazır takımlar mercedes ferrari williams sauber ve tororosso idi diğerleri harız değiller mclareni ayrı tutmak gerekir onlar yeni motorla ilk seneleri ferrari de hız saklıyor mu saklamıyor mu göreceğiz ama herşey catalunyada da belli olmaz catalunya kimin nerede olduğu hakkında sadece tahmin yürütmemize yarayabilir ilk sıralamalarda belli olur herşey bu testler sadece başlangıç ve dayanıklılık ha birde lastiklerinn tepkisini anlamak içindi. yaklaşık bir ay kaldı bitsede ilk yarışı izlesek yahu 😀 😀

  11. hayret geçen sene oysa hiç hızlarını saklamadı mercedes testlerde
    ferrari halbuki geçen sene dökülüyodu testlerde şimdi hangisi doğru

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      İyi sallamışsın çünkü Mercedes Jerez testinde hiç bir günü lider bitiremedi. En iyi tur derecelerinde 3 ve 8.ciydiler. 🙂

      1. geçen sene testlerde mercedes motorlu araçlar hep liderdi
        sadece jerezde 4.ncü raikonen bir kere lider olmuş
        geçen sene mercedes .. mclaren mereces .. force indi .. vs

        1. bahadır sezgin avatarı
          bahadır sezgin

          Geçen sene ile bu seneyi kıyaslama. Geçen sene motorların önemi çok fazla idi. Bu sene ise o fark azaldı ve takımlar aerodinamiye yöneldi biraz. Bu yüzden insanlar yeni parçaları, sistemleri vs. test ediyorlar. Mesela McLaren’in Jerez testinde tur zamanalrı çok iyiydi. Lider bitirdiler, en hızlı turu onlar yaptılar ama sezon içinde McLaren çok düştü.

  12. sanırım wıllıams redbull ve mercedes ı kast ettıler.

    1. Yok lotusu fors indiayı toro rossoyu kasteddi

  13. billy-bones avatarı

    Milleti anlamıyorum. Ferrari geride olduğunda hız saklıyor derseniz, yok yavaş derler. Ama başkası gerideyse hız saklıyor olur.

    Eğer Ferrari öndeyse boş depodur. Diğerleri öndeyse hızlıdır.

    Dünde örnek verdim 2009-2010 (kural değişikliğinin 2yılı) ve bunu 2014-15 e bağdaştırdım.Rakiplerde ha RBR ha Mercedes dedim.

    Tabiki Mercedes hız saklıyor,Williams,Mclaren ve RBR den fazlası gelecek. Ama Ferrari’min %100 üde bu değil.Ferrari saf gibi herşeyi ortayamı koydu yani Jerez’de? Hiç gelişmeyecekmi? Barcelona’da 5. olup Avustralya’da q3 e kalamayacakmış gibi beklentiler içine giriyor malum pilotun taraftarları.

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      Evet bende anlamış değilim bu düşünceyi. Ferrari bu marussia değil. yeni yapılanmayla birlikte 2016 da şampiyonluk bekliyorum takımımdan.

      1. billy-bones avatarı

        Umarım bu sene mücadelinin içinde olur..

      2. rosberg power avatarı
        rosberg power

        Ferrri virgin den araci gelistirmek ici destek aliyordu en son hatirladigim.

        1. mercedes nerelerdeydi acaba 2 sene önce redbulun tozunu yutuyordu
          siz aracı geliştirmek için kimleri getirdiniz
          yoksa bu 1000 km,lik illagal test olmasın ne dersin

        2. billy-bones avatarı

          Fren yaparak geçiş yapmaya çalışan pilot.

    2. ‘Malum pilotun taraftarları’ 🙂 🙂

      1. billy-bones avatarı

        😀

    3. ben de milleti anlamıyorum 😀

  14. Hadı canım saka yapıyorsunuz :s

  15. ve beklenen ferrari gerçekleri
    bu sefer çabuk uyanmışlar gibi..)

  16. sizde saklıyormusunuz ???

  17. Bazı çok bilmişler okuyup bizim umitlenmedigimizi anlarlar umarım 🙂

  18. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    ve beklenen an 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir