Honda Barcelona Testlerine Güncellemelerle Gelecek

yazar:

kategori:

Honda, Jerez’de yaşadıkları dayanıklılık sorunlarının ardından Barcelona testlerinde motorda bazı güncellemelerin olacağını açıkladı.

Yeni turbo V6 motorunu McLaren MP4-30’a yerleştirilmiş şekilde test etmeye başlayan Honda, testler boyunca sensör, yağ seviyesi ya da yakıt pompası gibi çeşitli sorunlarla karşılaştı.

Yaşanan dayanıklılık sorunları nedeniyle McLaren-Honda ekibi 4 günde yalnızca 79 tur atabildi. Honda, 19 Şubat’ta başlayacak Barcelona testlerinde aynı sorunları yaşamak istemiyor.

Yasuhiso Arai “Bu hafta bir çok zorluk yaşadık ancak sıradaki Barcelona testlerinden önce onları çözeceğiz ve tekrar çalışmaya başlayacağız.”

“Yeni motor ileri yönde adım olacak çünkü adım adım ilerliyoruz. Bazı parçalar yarış parçaları olacak ancak hepsi olmayacak.”

“Daha bir çok parça var ve Melbourne’den hemen önce her şeyi yerine koyacağız.” dedi.

Arai, yaşanan sorunlara rağmen temelde bir sıkıntı olmadığını söyledi. Arai “Çok büyük sorunlar yoktu. Paketimiz oldukça sıkı ancak bazı şeyleri doğruladık.”

“Sıkı bir paket ancak büyük bir sorun yok.” dedi.


Yorumlar

“Honda Barcelona Testlerine Güncellemelerle Gelecek” için 29 yanıt

  1. ”Diğer yandan her McLaren haberi altındaki nefret söylemlerine istinaden, Bu sporu pilot eksenli izlemek aslında bu spora en büyük zararı veren şey. Şahıs eksenli taraftarlık kimiciler-alonsocular gibi F1 kimliğiyle örtüşmeyen bir spor algısı olarak karşımıza çıkıyor.”

    bırak isteyen istediği gibi desteklesin hem eksene takılma bu işin merkez noktası önemli

    otrada bir çekim gücü olduktan sonra yörüngesinde nice leri farklı kimliklerle dönebilir..

    eğer takım destekli bu sprora gönül verdiğini idda edenler buradaki spa nickli üye gibi ise bence

    pilot eksenliler devam etmeli

    resmen edit torpilli (abdullah çelik onaylı müsamalı) rayting mesajları atıyor körü körüne

    1. Tebrikler. Abdullah Çelik’e bugün de lafinizi atmis bulunmaktasiniz. Yarin tekrar bekleriz.

      1. Bu yazacaklarımı Abdullah Çelik’e yalakalık olsun diye söylemiyorum veya aman şöyle yağlayım şöyle yıkayım diye de söylemiyorum . İşin doğrusu Abdullah Çelik’i facebooktan veya twitterdan görmüşlüğüm dahi yoktur. Trf1.net’ te kendisiyle belki mesajlaşmışlığım bile yoktur. Ama hissettiğim kadarıyla çok iyi kalpli bir insan.

        Abdullah Çelik’in görevi kimseyi memnun etmek değil. Ben bunu objektif olarak söylüyorum. Adamcağız 4-5 fedakar arkadaşıyla; haber çevirip paylaşıyor. Altındaki yorumlar direkt bir küfür barındırmadıkça, çok uçlarda hakaret olmadıkça buna müdahale etmeleri söz konusu bile olamaz. Çünkü bu insanlar her görüşe saygılı ve herkese eşit mesafeden yaklaşan çok iyi niyetli insanlar.

        Zamanında benim de sürtüştüğüm çok insan oldu. Şimdi o yorumları okuyunca hani utanmayla karışık bir mahcubiyet vardır ya; hafif tebessüm oluşur; lan ben bunları nasıl saçmalamışım diye? aynen öyle bir duygu oluşuyor gülüp geçiyorum.

        Tüm Trf1 editörleri; başta Abdullah Çelik olmak üzere gerçekten ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Böylesine güncel ve Türkçe motorsporları haberleri bulabileceğimiz başka bir site yok. Ne kazanıyorlar ne kaybediyorlar bilmiyorum ama çok samimi söylüyorum keşke hepsi kazansa. Bu emeğin karşılığını alsalar.

        Bazıları şöyle düşünebilir senin gibi iyi niyetli dangalaklar olduğu sürece bunlar daha çok kazanır, senin gibilerin üstünden parayı da kırparlar diye düşünenler olabilir. Ama ben razıyım arkadaş. Ben evde hiçbir çaba sarfetmeden bu haberleri okuyabiliyorsam onu bana hizmet olarak sunanlar da kazansınlar. Elimden alan yok; bende yardımcı olsam, bende taşın altına el atsam belki bende kazanırım. Ama oturduğum yerden ahkam kesmekle olmaz.

        Onu bunu geçin hiç bir kazancım olmasa bile sırf F1 tutkusu için haber çevirmek ve yardımcı olmak isterdim. Ne yazık ki haber çevirecek kadar yabancı dilim yok. İngilizce kelimelerin aksanını kitaplara bakıp çok güzel taklit ederdim ama şöyle profosyonel öğrenmek için bir çabam olmadı. Şimdi yabancı dizi ve filmleri orjinal izleyip kelime yatkınlığı kazanmaya çalışıyorum ama bu işi başarabilecek miyim? bilmiyorum.

        Güzel düşünelim, güzel hissedelim herşey güzel olsun. Abdullah Çelik’i veya başka birini her an eleştirmekle elimize bir şey geçmez. Oh içimdekini söyledim rahatladım diyebiliriz ama insanlar dikkate almazsa kendimiz söyleyip kendimizişitiriz. Şimdi sevgili Abdullah Çelik değer verdiği için eleştirileri dikkate alıp cevap veriyor.

        Öyle site yöneticileri var ki hiç uğraşmaz; Dns bazlı bir engelleme yapar siteye her girilmeye çalışıldığında bir uyarı mesajı alırsınız asla siteyi görüntüleyemezsiniz.Böyle yapmadığı için her görüşe değer verdiği için ben sizin adınıza da Abdullah Çelik’e teşekkür ediyorum. İnsanları eleştirmek en kolayı.

        Önemli olan yapıcı eleştiri yapmak. Şu da şöyle olsa güzel olur muydu? acaba bunu değiştirme şansınız var mı şeklinde öneri tarzında yapıcı eleştiri getirmek hem kendi sakinliğiniz ve sinir sistemleriniz için hem de karşınızdaki kişilerin motivasyonu ve faydası için daha etkili olacaktır.

        Görüşlerimizi paylaşalım, yorumlarımızı yapalım. Ama tek taraflı düşünmeyelim. Hazmedelim. Hoşumuza gitmese bile. savunduğumuz görüşe ters bile olsa hazmedelim. Ha hazmetmez isek ne olur? bir şey olacağı yok; parmakların damarlarını yormak adına sabahtan akşama kadar cevap ver cevap ver şeklinde atışmalar yaparız ve başka bir başlık ve haberde bunu tekrarlar dururuz. Kimse kimsenin inandığı görüşü sanaldan hele hiç değiştiremez.

        O yüzden sanal alemde sinirleri diri tutmanın yolu; güzel düşünmek, güzellikleri benimsemek ve daima yapıcı olmaktır. Ben tekrar tekrar sitenin emektarlarını teşekkür ederim. Çok anlayışlılar. Herkeste bu anlayış olmaz. Başka bir site var; orada yorumlar onaysız yayınlanmıyor bile. Burada ise herkese değer veriliyor. Nokta koysa yayınlanıyor bunun kıymetini bilelim.

    2. Site üzerindeki tartışmaların mümkün olduğu kadar devam etmesini istiyoruz ve gerçekten gerekmiyorsa bir yorumu kaldırmak istemiyoruz. Bahsettiğiniz arkadaş gerçekten kötü bir yorum yazdığı zaman kaldırılır, kaldırılıyor da. Hiç yayınlanmayan yorumları da görmüyorsunuz elbette. Neler neler oluyor.

      Yorum konusunda yazılı kurallarımız yok. F1 takip eden özel insanlarız, neyin doğru olup neyin olmadığını, sınırların nerede olduğunu hepimiz biliyoruz. Hakarete varmadığı sürece tartışmanın zararı yok.

  2. Arkadaşlar Mclarenin aracın arkasını nasıl o kadar küçük şekilde tasarladığını mclarenden önemli bir çalışanın açıklamasıyla öğrendim.
    Bizim sitelerimizde geçmedi haber ama bende röportajdan dinlediigm kadarını aktarcam.

    Mclarenin aracın arkasını #zerospace mantığıyla tasarlamasını
    Sağlayan mobil 1 ‘ in mclaren için ürettiği yeni nesil benzin olduğunu söylüyordu. Yanması sırasında açığa çıkan ısı ürettikleri bu yeni nesil benzinle minumuma indirilmiş ve soğutma sistemleri için araç ekstra yüklerden kurtulmuş.

  3. Redbull da aynı sıkıntıyı yaşamıştı…

  4. Daha Jerez aşamasında sezon ortasında McLaren’in motor arayışlarına girebilme ihtimallerini düşünebileceğini söyleyen F1 uzmanlarına mühendislik sporunun bir gelişim Ve teknoloji Savaşı olduğunu hatırlatmakta büyük fayda var. En kötü seZonu geçirecek olsa bile McLaren, Honda ile olan Birlikteliğe en az iki yıl bir tolere vakti biçmiş Olmalı.

    Diğer yandan her McLaren haberi altındaki nefret söylemlerine istinaden, Bu sporu pilot eksenli izlemek aslında bu spora en büyük zararı veren şey. Şahıs eksenli taraftarlık kimiciler-alonsocular gibi F1 kimliğiyle örtüşmeyen bir spor algısı olarak karşımıza çıkıyor.

  5. sonunda yorum begeni geri donmüş siteye hayırlı olsun 🙂

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      hayırlı olsun 🙂

      bir de “sevmedim” olmalıydı bence 😉

  6. İngiliz basını yaptığı teknik incelemelerde aracın arka tarafının oldukça güçlü olduğunu söylemişlerdi. Hatta en iyi arka paket McLaren’de olabilir diyorlardı. Fakat tasarım olarak en iyisi olmasının zor olduğunu söylediler. Motorun ne derece hızlı olacağını bilmiyoruz. Elbette Mercedes seviyesinde olmasını beklemek hayal olur. Aynı zamanda ilk yılda şampiyonluk mücadelesi vermesini kimse beklemesin. Hatta galibiyette öyle. Ne kadar büyük bit bütçeye sahip olursanız olun, bu kadar kısa sürede bu kadar büyük işler başaramazsınız. Ancak McLaren-Honda uzun vadede başarı yakalayacaktır. Bundan şüphem yok

  7. Arkadaşlar McLarenin neden motor üretmediğini belirtmişler ben de daha önceleri bunu sorardım ancak sonradan kendim birtakım analizler yaparak bunun pekde gerekli olmadığını anladım. Öncelikle motor üreticisi olmak için yol araçları veya spor otomobilleri üretiyor olmanız gerekiyor, McLaren 60 lı yıllarda kurulmuş olsada otomobil üretimine gerçek anlamda 2009 da başlamıştır 95 le mans f1 aracı gibi çok özel bir araçtı. Yani senin bir yol aracın yoksa neden sadece f1 için motor üretesin ki. F1 motorları çok yüksek devirlerde ve çok faLa hp üretmeye yönelik motorlardır 100 yıldır yol araçları için motor üreten otomobil şirketleri bile f1 motoru üretmeye yanaşmazken McLaren gibi kuruluş amacı f1 de yarışmak olan bir takım bu büyük riske ve maliyete neden girsin? Hersene kısıtlı şartlarda motor geliştirmenin söz konusu olduğu bu zamanda çok yüksek maliyetlerden dolayı motor üretmek oldukça riskli. Zaten f1 deki motor üreticileri her nekadar yol araçlarınada motor üretiyor olsalarda adamların f1 motor departmanı tamamiyle farklı oluştutulmuştur. Sonuç olarak daha önce merc şimdi ise honda motorlarını bedeva almak varken neden McLaren motor üretmeye para ve zaman harcasın ki …:)))

  8. Honda fan’ı olarak arai şansını zorluyor gibi.. bir sene geç girip renault gibi testlerde motoru ilk kez çalıştırıp, acemilikle ilk yarışa hazır olacağını düşünmek

  9. McLaren engin avatarı
    McLaren engin

    McLaren Honda ya motor ücreti odemiyo taki mercedes kendi takımını kurana kadar onlara da odemiyordu konu bundan ibaret

    1. konuya ek olarak sunlarıda dahıl edelım.brawn gp sampıyonlugu ardından mercedes ın brawn gp hısselerını alması mclaren cephesındef1 motoru uretme ıhtıyacını tekrar gundeme getırmıstır.zıra mclaren motor tedarıkcılerıne her zaman oncelıgın kendısıne verılmesını ıstemıstır.bu sebeple mercedes e hısse satısı dahı yapılmıstır.
      2010 sezonunda formula 1 den cekılen toyota nın almanyadakı f1 motor departmanının mclaren tarafından satın alınma durumu varkı.hatırlarsanız o sezon ruzgar tunelını de ferrarı bır sezon kıralamıstı

      2009 yılında yenı supersport otomobılı mp4 12c de wokıng ımalatı 3.8 lıtre cıft turbolu motor uretılmeye baslandı.
      fakat tum bunlara ragmen f1 motoru uretebılmesı su an gercek dahı olsa performansı muhtemelen motor tedarıkcılerının en altında yer alır.
      haa sunu dusunebılır.gıder bır takıma bedava motor verır gelısımı onun uzerınden gerceklestırır.ama bunuda oyle bır sezonda beklemeyın.bunların hepsı malıyet.
      bakın force ındıa mercedese 25 mılyon borcu var.muhtemelen tamamı motor.
      gercı kers ve sanzuman ıcın mclaren ede borcları olacaktı

  10. Hızlı olalım da dayanıklılık sorunları elbet çözülür

    1. Hızlı ve dayanıklı Mclaren çok nadir bir araya gelen bir kombinasyondur.Olunca durdurulmaz oluyor zaten.15 taraftarlığını yaptım.Az saç baş yolmadık.
      Honda ise seksen sonu ve doksan başındaki başarılarının rüyasını gören bir marka.Dört günde bir yarış mesafesini ancak tamamlayabilmişler hala maval okuyorlar.Böyle giderse sezon ortasına kalmadan Mclaren motor üreticisi arayışına çıkar.Force İndia sallantıda.Uygun fiyata verebiliriz.

      1. Biliyorum hocam benim de 14. izlediğim sezon olacak 2015 McLaren taraftarı olarak. 🙂 Honda konusunda da katılıyorum, WTCC’de de çuvalladılar, binek otomobil piyasasında da eskisi gibi değiller hatta. Dayanıklılık olarak şu an benim de güvenim yok açıkçası Honda’ya, ama motor geliştirme kuralları dayanıklılık için değişiklik yapılmasına izin veriyor, buna güveniyorum biraz. McLaren 2007’den beri bize eski saç baş yolduran dayanıksızlığından uzak, artık dayanıklılık konusundaki başarılı yaklaşımları kemikleşmiştir diye düşünüyorum, umuyorum. Geçen sene zayıf motor-güçlü şasi olarak Red Bull, motor gücünün önemi olarak da Williams güzel örnek oldu F1 camiasına V6 döneminde. Ron da Honda da motor güçlü diyor, dayanıklılık sorunlarının çözüleceğine inandığım için McLaren Honda birlikteliğinden oldukça umutluyum ben genel anlamda bakınca.

  11. FerrariFanTR avatarı

    bunu laf atmak ya da küçümsemek için sormuyorum ama madem ki sen F1’in en büyük 2. takımısın bunca yıldır spordasın bu Mclaren neden kendi motorunu yapmıyor ya da yapamıyor.

    1. McLaren engin avatarı
      McLaren engin

      Neden kendi motorunu yapmıyor çünkü McLaren Honda ya motor ücreti vermiycek mercedes e vermediği gibi son uç sezon hariç

      1. FerrariFanTR avatarı

        saçma kesinlikle açıklaması bu olamaz. Tamam bu da bir neden olabilir ama esas mesele bu değildir bence. Mclaren sadece honda ve mercedes kullanmadı

      2. gayet akıllıca bence

      3. FerrariFanTR avatarı

        Ayrıca tamemen kendi fabrikanda kendi personelin ve ekibinle her saniyesini takip edebileceğin motor ile sipariş motor nasıl bir olur

    2. Takımlar şampiyonası olarak kıyaslarsak;

      Ferrari 16 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008
      Williams 9 1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997
      McLaren 8 1974, 1984, 1985, 1988, 1989, 1990, 1991, 1998
      Lotus 7 1963, 1965, 1968, 1970, 1972, 1973, 1978
      Red Bull 4 2010, 2011, 2012, 2013
      Cooper 2 1959, 1960
      Brabham 1966, 1967
      Renault 2005, 2006
      Vanwall 1 1958
      BRM 1962
      Matra 1969
      Tyrrell 1971
      Benetton 1995
      Brawn 2009
      Mercedes 2014

      Formula 1’de yarışan takım kendi motorunu üretir diye bir şey yok. Kendi motorunu üretip şampiyonluk kazanan yani ÜRETİCİ olarak kazanan Ferrari, Mercedes, Renault, BMW ve Vanwall olmuştur. O zaman Formula 1’de üreticilerden ziyade şasi + motor evliliği başarıyı getirmiştir.

      Formula 1 eşittir üreticiler değil. Tam tersi Formula 1 eşittir garaj takımlarıdır. Günümüz şartlarında, özellikle 2000li yıllarda bu durumda değişiklik olsa da üretici olarak spora girenler tıpış tıpış geri gitmişlerdir. Yukarıdaki listede tepede yer alan Ferrari ise zaten çok özel bir konuma sahiptir.

      İllaki motorunu üreteceksin demiyorlar sonuçta. McLaren şu an için motor üreticisi değil, keza Williams, Red Bull gibi takımlar da öyle.

      Italy Ferrari 16 Ferrari (16)
      France Renault 12 Williams (5), Red Bull (4), Renault (2), Benetton (1)
      United States Ford 10 Lotus (5), Williams (2), Matra (1), Tyrrell (1), McLaren (1)
      Japan Honda 6 McLaren (4), Williams (2)
      United Kingdom Climax 4 Cooper (2), Lotus (2)
      Germany Mercedes 3 McLaren (1), Brawn (1), Mercedes (1)
      Australia Repco 2 Brabham (2)
      Luxembourg TAG McLaren (2)
      United Kingdom Vanwall 1 Vanwall (1)
      United Kingdom BRM BRM (1)

      bu da motorların listesi

      1. FerrariFanTR avatarı

        teşekkürler güzel bilgiler
        Italy Ferrari 16 Ferrari(16) yı görünce hafif bir tebessüm oluştu yüzümde.

        Ama Mclaren araç üreten bir firma ve yol araçları için motorları var galiba. Mclaren istese şuandan itibaren F1 motoru üretir mi üretir tabii ki ama bu o kadar kolay olmaz galiba. Mclarenin ekonomik olarak en iyi yıllarında olmadığı çok açık

      2. O BMW BRM olacak herhalde.

    3. Mclaren seninde söylediğin gibi “Formula 1″‘in en başarılı 2. takımıdır, Mclaren bu işleri yaparken bir yarış takımıydı, otomobil üreticisi değil. Takım 1963 yılında kurulduğu andan itibaren 1989 yılına kadar sadece F1 takımıdır. 1989 yılında Mclaren Automotive kurulsada bu kuruluş bir otomobil üreticisi olmaktan uzaktır ve Mclaren’ın kendine ait ilk yol aracı olan efsanevi Mclaren F1 üretilir. Ancak bu araçta BMW motorludur.

      Mclaren’ın asıl yol araçları üretme macerası 2009 yılında MP4-12C ile başladı ve bu araçla beraber günümze kadar üretilen bütün Mclaren modellerinde, Mclaren’ın bütün haklarını satın aldığı eski Nissan LeMans motorunu neredeyse tamamiyle değiştirerek ürettiği M838T adlı Mclaren motoru bulunur. Ancak takdir edersiniz ki şu an F1’de motor üreticisi olan firmaların tecrübesi Mclaren’ın bu konudaki 6 yıllık tecrübesinden çok daha ileridedir.

      Belki ileride bir gün Mclaren takımı aracına kendi motorunu koymayı başarabilir lakin, bence şu an için fanteziye gerek yok.

  12. Başlığı okumadan fotoğrafı görünce bir an Marussia sandım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir