“Alonso ve McLaren 2015’te Başarılı Olamaz”

Formula 1’in önemli muhabirleri, McLaren Honda’nın 2015 yılında güçlü olmasını beklemiyorlar.

Japon üretici Honda, bu yıl McLaren ile beraber Formula 1’e dönmüştü.

Bu dönüşün ardından Fernando Alonso ile anlaşarak gelecek sezon 2 dünya şampiyonu pilotla yarışacak olan McLaren, Jerez testlerinin en az tur atan takımı oldu.

Formula 1’in önemli muhabirleri arasında gösterilen Livio Oricchio “Fernando geçmişte takımlar ile ilgili yanlış kararlar vermeseydi 5 dünya şampiyonluğuna sahip olabilirdi”

“2007 yılında gridin en yukarısındaki takımı bırakarak daha alt düzeydeki bir takıma gitti. Ve şimdi yeniden kazanmak için beklemek zorundaki takımlardan birisiyle birlikte. Bu onun suçu”

“McLaren-Honda özellikle Alonso ile büyük bir potansiyele sahip. Ancak bence bu sene kazanamayacaklar. 2016? muhtemelen evet” dedi.

Michael Schmidt ise “Fernando en iyi pilotlardan birisi. Ama onunda iyi bir araca ihtiyacı var”

“McLaren bu yıl Honda motoruyla beraber ona en iyi aracı veremez. Mercedes’ten sonra Ferrari var Red Bull var Williams var. Bu yıl rekabet artarak devam ediyor. Seviye oldukça yüksek”

“McLaren? Onların zaman 2016’da” dedi.


Yorumlar

““Alonso ve McLaren 2015’te Başarılı Olamaz”” için 59 yanıt

  1. Başarıdan kastımız nedir?

    Şampiyon olamazlar evet. Bu başarısızlık mı sayılacak. Hayır.

  2. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Hikaye belli:

    1-Alonso ile Button benzer performans gösterirse Button süper bir pilot olacak.
    2-Button Alonso’dan daha iyi bir performans gösterirse McLaren adaletsiz uyuz takım olacak.
    3-Alonso Button’a fark atarsa cebinden 2 saniye çıkarmış olacak.

    1. acaba buttona fernando is faster than you diyecekler mi 😀

    2. Hikaye belli:

      1-Kimi ile Vettel benzer performans gösterirseKİMİ süper bir pilot olacak.
      2-Vettel Kimiden daha iyi bir performans gösterirse Ferrari 1.pilot ayrımı yapan takım olacak.
      3-Vettel Kimiye fark atarsa Ferrarinin cebinden Kimiye emekli ikramiyesi çıkarmış olacak.

      1. Unstoppable avatarı

        her ne kadar kimiyi sevsem de bazen fanlarının yaptığı saçma yorumlardan dolayı bu yorumuna kısmen de olsa katılıyorum ama bu iki üstteki arkadaş içinde geçerli yani maalesef ikinizin yorumunda da taraftarların bu spora verdiği zararın bir kez daha farkına varıyoruz

  3. Unstoppable avatarı

    Ben özellikle ronun hızlarıyla alakalı iddialı demeçlerinin ardından mclarenın beklenenden daha iyi bir performans sergileyeceğini ancak bunun özellikle ilk yılında sadece sıralamalarda önce çıkacağını yarışlardaysa bayağı sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum

  4. Bunu unutmayın bir kore motoru kolay kolay bir alman motorunu zorlayamaz. Honda şansını moto gp’de denesin.

    1. BayramSinan avatarı

      1. si kore motoru değil , japon motoru, ki şu dünyada japonlar kadar gayretli çalışan başka bir millet de yok
      2.si öyle bir zorlar ki görürüz…

      1. 1.Almanlar
        2. zorlayamaz rakip sauber olmalı

        1. Kardeşim o nick ne öyle ya?yaş kaç,15 filan galiba.öyleyse yanına parantez içine yaz da millet de farklı düşünmesin )))

      2. BayramSinan adam HONDA ya kore motoru demiş sen bide nezaket örneği gösterip cevap vermişsin 😀

        Bırakın şu günü birlik pilot tutan trolllere yorum yapmayı hiç güleceğim yoktu Kore motoruymuş hangi

        Kore kuzey mi güney mi onuda deseymiş iyiymiş 😀

        1. Güney

          1. Yanlış biliyorsun Kuzey Koreyle Güney Korenin tam oratsında YEŞİL VADİ denen özerk bi yer var orada üretiliyor motor !!!

            Not: Kore yarımadasına gelen yabancılar iki ülkeye soruyor bu motor nerde üretildi Kuzey Güneyi gösteriyo onda Güney Kuzeyi gösteriyo yok onda yok onda adı oluyo Honda 😀

  5. Bu sene iyi bir araç vermeseler bile en hızlı 3. araç olsa bile mercedesi zorlayacağını düşünüyorum her şey Honda ya bağlı Japon firma çabuk çözer bu işi bence bu motorlar Turbo ile çalışıyor japon firma kendine güvenmese Alonso yu takıma katmak için neden seferber olsun 1 sene beklemek takımın işine gelmeyebilir ama dediğiniz doğruda olabilir ama ben şamp yarışından olmasını isterim honda güçlü bir marka umarım herkesi şaşırtırlar da herkes ağzı açık izler dileğim Honda bütün sorunları çözüp Alonsoya istediği hızlı ve dayanıklı motoru verir en hızlı demiyorum en hızlısı Mercedes olsun farketmez 0.1 sn hızlı olsun yada 0.2 sn farketmez gerisini Alonso halleder sadece bunu izlemek istiyoruz Lewis İle Alonso çekişmesi bize ayrı bir heyecan ve tutku yaratır Fernando ne demişti 2015 de Mercedese rahat uyku yok demişti kendine güvenmese bu lafı neden söylesin ?

    1. Alonso cebinden 2 saniye çıkarıyor zaten.1.5 saniye yavaş araç yeterli olur.

  6. BayramSinan avatarı

    Ben Şampiyonluk bekliyorum… Hadi bakalım :)))

  7. 2007’de bile Mclaren şampiyon olamadı.08 zaten ayrı komedi.Mclaren ancak 2020’den sonra şampiyon olur.

  8. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bence Merceses’le başa baş mücadele eder.

    Ferrari zirveden 3 sn yavasti Alonso 2 sn kendi cebinden katiyordu arada 1 saniye kaliyordu.

    McLaren’de 2 sn geride olsa Alonso yine 2 sn katar şampiyonluga ortak olur(.!)

    1. Saçmalamışsın. Mühür Vettel’in elindeyken Alonso nal toplamakla yetinir. Bu da onun için başarı olur.

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        O zaman ne diyoruz

        ‘Vettel Geldi Dertler Bitti’ 🙂

    2. Alonso 2sn katıyor demen de çok abartı olmuş. Alonsa açık ara Massa’dan iyi bir pilottu bu yüzden standart olarak geride bırakıyordu hep. Ama Rai, Alonso düzeni kurduktan sonra geldi takıma ve geçen seneki araç ortadaydı Ferrari’nin.
      Ek olarak sanmıyorum bi takımda bi pilotun araca 2sn birden kazandıracağını. Pilotlar farklarını ortaya geçişte stratejide,lastik ve yakıt kullanımı gibi faktörlerde daha belirgin olarak ortaya koyuyorlar.

      1. OtonomAktor avatarı

        Dostum arkadaş mizah yapmış, orada bir kinaye var.

      2. Dostum 2012 izlemeni tavsiye ederim, Ferrari Redbulldan 5 beş sn yakın yavaşti, gompile komplike pilot Alfonso pardon Alonso çok üstün sürüş kabiliyetleri sayesinde, maşallah son anda kendinden 3 sn yavaş petrovu geçemeyince şampiyon olamadı.

        Son olarak dün 2014 macaristan yarışini izledim bizim komplike komple pilot Alonso arkadan gelen Hamilton ve Riciden baskı yiyince kendini deli çoban gibi çimenlere vuruyor 🙂

        1. erendost ne acın var senın alonsoya bu kadar takmıssın:) padoktaki bütün takımlar kabul ediyo alonsonun pistteki en kaliteli pilot oldugunu gördükte zaten massa nal topladı fisi nal topladı kimi dediniz iceman dediniz gecen sene gördük aradaki farkı yok alışamamıs yok denge kuramamıs sezon bitti 🙂 2 sn cebinden çıkarma olayıda abartılı olmus maksimum çıkardıgı 0.8 saniyedir fazlası olmadı hiç bi zaman.ha yinede büyüklüğünü kabul etmiyosan pilotların aldıkları maasları bi arastır farkı yine görürsün bi maldonadoya kimse 30m euro vermez heralde he 😉

          1. Küsüratlı sallamak bizim millette alışkanlık olmuş. Telemetri analizini de yaptınız herhalde ki 0.8’i pat diye yazmışsınız oraya. Argümanınız nedir? Kaynağınız nedir? Analiz methodunuz nedir? Ayrıca erbabı olduğunuz meslek nedir? Neye göre, kime göre 0.8? Hayır yani ben bunca yıllık uçak mühendisiyim, çok şükür F1’den de az buçuk anlarım kendi halimde, bu farkların nasıl oluştuğunu bir anlatın, biz de bilelim.

            1. bende uzay mekiği teknisyeniyim zaten ama sallamak hosuma gidiyo türküm ne de olsa telemetri analizini benm yapıcak halim yok takım yapıyo o işi sen aynı aracla 2 farklı pilotun dercelerini bi kıyasla bakalım alonso şimdiye kadarki takım arkadaslarından sıralama turlarında kimisinden 0.2 kimisinden 0.4 daha iyi iş çıkarıyodu benim 0.8 olayı ise maksimum seviyedeki performansıydı.

              1. Ciddiyetsiz bir yorum olmuş, yine de son bir cevabı hak ediyorsunuz.

                Bir pilot takım arkadaşını veya başka bir pilotu geçmiş… Geçmişte neye göre geçmiş? Yakıt yükü nedir? Pilotlar arası fiziksel farklılıklar nedir? Araç için kullanılan parçalar nedir? Güncelleştirilmiş parçalar hangi araçta var hangisinde yok? Parçalar diyelim ki aynı parçalar olsun. Kalite kontrol olarak birbirinin aynısı olması imkansıza yakındır. Biri daha iyi, diğeri daha kötü performans gösterebilir. Bu saydıklarım hız faktörünü etkileyen değişkenlerden sadece birkaçıdır. Siz bunlara hiç bakmadan direkt sıralama turlarına bakıp şu kadar hızlıdır diye yorum yaparsanız, yorumunuzu hangi açıdan ele alırsak alalım havada kalacaktır.

                Bir pilot iyi olabilir, bir başkasından yahut takım arkadaşından daha iyi performans gösterebilir fakat kimsenin cebinde sanıldığı -inanıldığı- gibi bilmem kaç küsür saniye yok. Olsa bile bunu ölçebilecek aleti mekiğinizde keşfedin öyle gelin. İyi günler.

          2. 🙂 Tabiki şaka yapıyorum, biraz Alonso taraftarlarına takılıyorum yoksa acimiz yok 🙂

            1. Zaten 2012 den bahsediyorum petrov olayı 2010 dan 🙂

              1. drs olmadan geçişin çok zor olduğu bir yer ek olarak o yarışta düzlük hızı anlamında ferrari daha yavaştı zaten bunu farkettiğim anda şampiyonluğun gittiğini farkettim.Bilgiç geçiniyorsun ama rastgele sallamakla olmuyor.

      3. evet haklısın @Kimi_Rai_2 saniye olmasa da 1,6 saniye kazandırdığını dünya kabul etti.Ama nedense bizim kimi fanları bir türlü kabul edemiyorlar :))))

  9. yok yok sürünen ferrariyi sırtında taşıyan alonso mclarenide sırtında taşır
    öyle diyiyordu ferrari taraftararı bir zamanlar?

  10. Detaya dikkat ettiniz mi mercedesten sonra kim var

    1 ferrari

    2 red bull demiş

    bu da mührü basacağız

  11. OtonomAktor avatarı

    Bunu okuyunca aklima tek bir cümle geldi.
    Sen kahin misin 🙂

  12. Yıne sıc..ık bakısı atmıs, yıne, yenı, yenıden, yanlıs zamanda, yanlıs yere geldım, aklımı seveyım.

  13. rosberg power avatarı
    rosberg power

    herşey honda motoruna bağlı. motor güçlüyse mclaren araç geliştirmede en iyi takım. Mercedes e yaklaşabilir.

  14. Vay be, ne büyük bir kehanet. Hiç kimsenin aklına gelmemişti.

  15. alo-official avatarı

    bu sene alonsonun geçen sene ricciardo nun yapacağını düşünüyorum. 3 yarış kazanabilir

  16. Kimse 2016 için umutlanmasın. 2016’da Ferrari ve Vettel mührü basacak. 🙂

    Şaka bir yana umarım 2015’te özlediğimiz McLaren-Ferrari mücadelesi geri gelir. Ama şu anda her iki takımında gerçekten dişe dokunur bir başarı elde ihtimali düşük.

    1. alo-official avatarı

      mühürcüler fakeler henüz iştirak etmedi.

      1. Gelirler birazdan. Again again Vettel. 🙂

  17. yani bunu alonso’da biliyordur heralde,çok zeki bir pilot olduğunu biliyoruz,bişeyleri hesap etmiştir mutlaka,yalnız ben 2007 olayına takıldım ve açıkçası bana mantıklı geldi.o zaman mclaren i bırakması ne derece mantıklıydı kesinlikle tartışılır heleki 2008 yılında mclaren pilotu şampiyon olduysa,şansızlık mi diyelim ne diyelim bilemedim.

  18. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Zaten hiçbirimiz McLaren’in 2015’te şampiyon olmasını beklemiyoruz. Bu yıl elde edilecek tecrübe ile 2016’nın çok daha iyi geçeceğine inancım tam.

  19. Aklımdan geçen şey bugün gerçekleşti. 😀 Diyecektim ki önceden yorum beğenme durumu vardı şimdi neden yok 😀 İyi ki geçirmişim aklımdan 😀

  20. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron un hesaplarına göre en iyi ihtimal ile bile olsa ilk 3 yarışta yarışı tamamlayamama ihtimalimiz yüksek.
    Bu kısım yeni bir motor şasi ve aşırı agresif bir paketlemenin sonucu olarak makul karşılanabilinir.

    Sonrasının da ucu açık.
    Kalan yarışlarda da dayanıklılık sorunları yaşayabiliriz.
    ve umarım bunların hepsi diazın başına gelir Button ise yarışları gayet iyi veriler ile tamamlar. Zihnen yorulan diaz emeklilik kararı alır herkes mutlu mesut günlere el ele yürür……

    1. Kahkaha attırdın son parağrafınla dostum, ömür uzattın. 😀

    2. takıma zarar veren yorumlar bunlar 🙂 diaz eksenli bakmamak lazım. takıma puan kazandırsın isterse yıllarca yarışsın. hatta benim hala yeteneğinden kuşkular duyduğum Vettel bile gelse sorun değil, aslolan McLaren’dir. pilotlar gelir gider. (Senna hariç)

    3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Alonso bir sezonda 1 degil, isterse 10 defa yaris disi kalsin yine azminden ve mucadelesinden bir sey kaybetmez. Fiziksel olarak bir sorun yasar veya emeklilik yasi gelir, iste o zaman sporu birakir. Ama Alonso senin umdugun sekillerde sporu birakacak bir adam degil. 😉

  21. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Adam aylardan bu yana bosuna #thebestisyettocome demiyor. Zafer kazanmak elbette zaman alacak. Ama zamani gelip, o kupalar Woking ve Oviedo’ya gittigi zaman…

  22. fotoğrafta, “naptım ben? nereye geldim? ” der gibi bir havası var 🙂

  23. f1’in önemli muhabiri bunun farkına epey geç varmış zira McLaren – Honda tarafı bunu en baştan beri dillendiriyor. Bir kaç gündür takım kaynakları Jerez’deki durumun yarışlarda olmayacağını McLaren’in hızlı olacağını ifade ederken birileri de kalkıp bunu şampiyona iddiasıymış gibi algılıyor. Takım üzerinde farklı kaynakların algı yönetimi girişimleri sonuçsuz uğraşıdan başka bir şey değil, ki takım zaten gerçeklerin ne olduğunu en başta beri vurgulamakta.

  24. Bu sene Mclaren’da izleyeceğim tek şey Button – Alonso mücadelesi olacak Ben Button’ın daha fazla puan toplayacağını düşünüyorum 🙂 Takımlar şampiyonasında ise ilk 6 içinde olacakları kesin ama nerede bitirirler bunu göreceğiz

  25. Eyvah yine yorum beğenme seçeneği gelmiş 😀

    1. Onur Gentas avatarı

      Evet beğendim yorumunu hemen:)

      1. raikkonen1088 avatarı
        raikkonen1088

        Yorumunu çok karizmatij buldum

    2. Herkese benden +1 😀

  26. çok şey biliyor bunlar

  27. Bunu söylemen için muhabir olmana gerek yokki herkes biliyor bu senenin geçiş dönemi olacagını başarı beklemenin yanlış olacagını.

    1. Onur Gentas avatarı

      Aynen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir