Ferrari Yansımayan Özel Bir Boya Kullanıyor

yazar:

kategori:

Ferrari, 2015 yılı aracında ışığı yansıtmayan özel bir boya kullanıyor.

Korkunç geçen 2014 sezonun ardından takım içerisinde radikal personel değişikliklerine giden efsanevi Maranello ekibi, Jerez testlerinin en hızlı ekibi olmuştu.

Jerez testini yakından takip eden fotoğrafçı Alex Galli, Ferrari’nin test boyunca ışığı yansıtmayan özel bir boya kullandığını söyledi.

Galli “SF15-T’nin rengi çok güzel, çünkü yansıma yapmıyor. Bunun sponsor isimlerinin her türlü ortamda okunabilmesi için tasarlanmış iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum”

“Yağmur durup, güneş ortaya çıktığında gerçekten hayrete düştüm. Tüm araçlar ayna gibi yansıma yaparken SF15-T’de bu yoktu.”

“Ayrıca araç üzerinde su damlaları yansıma yaparken Ferrari’de akıp gidiyor gibiydi” dedi.


Yorumlar

“Ferrari Yansımayan Özel Bir Boya Kullanıyor” için 9 yanıt

  1. Başka bir F1 sitesinde bir arkadaş olayın sürtünme boyutuna dikkat çekmiş. Suyun araç üstünde durmamasını, sürtünme katsayısının zayıflığına bağlamış ve bu durumda hız kaybının minimize edileceği sonucuna varmış. Mantıklı, bir o kadar da uçuk geldi bana. Eğer Ferrari aracın boyasında aerodinamik fayda sağlayan bileşenler kullanmış ve diğer takımların böyle bir şeyden haberleri yoksa, bu Ferrari için büyük bir atılımdır bence.

    1. Hidrofobik kaplamalar var elbet ama suyla havaya aynı şekilde tepki vereceğini sanmıyorum. Bilen varsa aydınlatsın. Haa eğer böyle bir şey varsa Ferrari’nin yağmur performansı iyi olabilir. Sonuçta su tutmayınca araç hafif kalır.

      1. Unstoppable avatarı

        Bende katılıyorum her ne kadar o arkadaş doğru bi noktaya değinmiş olsa bile suyun boya üzerinde durması ve havanın boya üzerinden geçerken ki sürtünme kuvvetleri arasında doğru bi ilişki olması pek muhtemel değil gibi sonuçta o boya katmanları cm le ölçülecek kadar azken diğer araçlara oranla hava sürtünmesini etkilemez

      2. Ferrari Silverstone 1950 avatarı
        Ferrari Silverstone 1950

        Hidrodinamik (su dinamiği) aerodinamik (hava dinamiği) bu ikisi akışkanlar mekaniğinin alt dallarındandır. Bazı projelerde rüzgar tünelinin kullanılamadığı durumlarda (genelde bu 1/24 ölçekli maketler için geçerlidir)suyun içine araç yerleştirilir aracın önünden arkasına doğru bir akıntı yaratılır. Bu akıntının içine yeşil bir boya dökülür (yeşil olmasının sebebi insan gözünün yeşilin bütün tonlarını algılayabilmesidir) boyanın izlediği yol havanın izlediği yol olarak referans alınır. Araç düz bir şekilde giderken suda hava gibi yol alır ama araç virajlarda dönmeye başladığı zaman işler karışır su damlaları daha ağır oldukları için G kuvvetinden etkilenirler. Bu boya araç sadece düz bir çizgide gidecekse mantıklı olabilirdi Ferrari bunu bence Motorun termal verilerini saklamak için ya da gerçekten sponsorların daha net görülebilmesi için yapmıştır.

        1. Katılıyorum akşam yazacağım şeyde benzerdi bu şayet gerçekse olsa olsa thermal izlemeye yönelik bir uygulamadır. Burdan başka verim çıkmaz zira havacılıkta felan yeni değil bu konu.

      3. Haklısınız, su ve havanın yüzey üzerindeki etkileri değişkenlik gösterir. Bu boya, normal bir boyaya göre yüzeyi sürtünmeye daha elverişsiz hale getiriyorsa -burası benim alanımın dışında daha çok nanoteknoloji ve kimya gerektirir- bundan fayda sağlamak da mümkün olabilir. Ama yağmurlu şartlarda daha fazla, kuru şartlarda daha az fayda sağlar. Sonuçta yüzeyde farklılık var.

        Öte yandan hidrofobik kaplamalar seramik ve silisyum bazlı yüzeylerde uygulandığı zaman daha yüksek bir korelasyon elde edilir, bu durum F1 için ne derecede faydalı olur tartışılır.

        Belki de tamamen yanılıyoruz ve boşuna zaman harcıyoruz. Ferrari estetik kaygılarla da yapmış olabilir böyle bir şeyi 🙂

  2. boyayı da halletmişiz, şampiyonluk yakın demek 🙂

  3. Biraz önce Mercedes haberine bir dolu yorum yazmıştım ama erken konuşmamak adına sildim ve şimdilik susuyorum. Vakitsiz öten horoz olmak istemiyorum. Ferrari Jerezde yeniden doğan zümrüdü anka kuşu gibiydi. Ferrari ruhu ekibe geri gelmiş. Umarım sene sonuna dek bu ruhu görebiliriz çünkü erken konuşarak sezona 1-2 yarış damga vurup silinirsek; dalga geçip kafa bulacak kişi sayısı hiçte azımsanacak boyutta değil. Gerçi biz de onlarla beraber kendimizle dalga geçeriz fakat herkes farklı bir ruh halinde aynı frekansı tutturamıyoruz bir türlü. Ortam geriliyor.

  4. ilginç ferrari guclu turbo motor uzerıne aero uzerıne calıssa sampiyon olurdu boya da onemli ama motor daha onemli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir