Bottas, Ferrari’nin Test Hızını Ciddiye Almıyor

Williams sürücüsü Valtteri Bottas Ferrari’nin Jerez testinde gösterdiği güçlü performansı ciddiye almıyor.

Fin pilotun geçtiğimiz yıl gösterdiği güçlü performansın ardından gelecek yıl Mercedes veya Ferrari’ye gideceği konuşuluyor.

Bottas buna karşılık 2015 yılında yeniden Williams ile yarışıyor olacak.

Williams’ın bu yıl Mercedes’in en büyük rakibi olması beklenmesine karşın, İngiliz takım testlerde güçlü bir performans sergileyemedi.

Ferrari’nin Jerez’deki performansının sorulması üzerine konuşan 25 yaşındaki Bottas “Bir yıl öncesini hatırlamamız gerekiyor. Sezon başladıktan sonra resim büyük ölçüde değişmişti.”

“Williams’ın yeni aracında çok iyi bir yol tutuşu var. Ancak sezonun bu aşamasında detaya girmek çok mantıklı değil”

“Aracın gerçek hızını Barcelona’daki son teste kadar değerlendiremeyeceğiz”

“Ben bir falcı değilim, Ama yarış kazanmanın mümkün olabileceğine inanıyorum” dedi.


Yorumlar

“Bottas, Ferrari’nin Test Hızını Ciddiye Almıyor” için 16 yanıt

  1. Ahh Ferrari ahh,çoluğun çocugun diline düştün.Dünkü çaylak Bottas bile ez,p geçiyor yorumlarıyla bizi.Ama doğru söze ne denilir ki ..

  2. 1 yıl öncesini hatırlamak gerekiyormuş. Tamam hatırlayalım. 1 yıl önce bilinmez çoktu. Herkes 0’dan başlamıştı. Hızınızı stratejinizi sakladınız. Bunları da kabul edelim.

    1 yıl önce ilk test gününde karambolde 1.25’li dereceyle birinci olan Ferrari ile 1 yıl sonra hemen her test günü çıkıp belli başlı strateji uygulayan Ferrari bir mi?

    Mercedes zorlamamışmış, Williams kaale almamışmış hikaye. Bakın şunu söylüyorum araç ısınma sorunu göstermezse, tek turdaki hızını stinlere yayabilirse hızlı olduğu su götürmez bir gerçek.

    Ferrariyi yine Ferrari durdurur. Nasıl durdurur? yanlış bir hesaplama olur, araç tek turda en iyi olmasına rağmen yarış tamamlayacak yetiye sahip değildir. Barcelonaya kadar güncelleme getirelim de yarış performansı çalışsın derken dimyata pirincegiderken eldeki bulgurdan da olunabilir.

    Ferrari için tökezleyip bir sonraki sezon en azından ilk 6-7 yarış çok rekabetçi araç tasarlamak zor değil. 2009’da tökezlediler 2010’da rekabetçi araç ürettiler özellikle ilk 10-12 yarış.

    2011’de tökezlediler 2012 de 7-8 yarış tekrar atağa kalkıp Alons ileo şampiyona liderliğinde fark attlar. Şanstı yağmurdu falan filan. Araç yağmuru kaldıracak araç olmasa o şansı havadan yaratamazsınız.

    Şimdi yine aynısı olamaz mı? olabilir. Bu sefer daha kallavisi olup 8-10 yarış değil sezon boyu rekabetçi bir araç tasarlayabilirler mi? tasarlayabilirler. Bunu hiçbirimiz bilemiyoruz.

    2005’te tökezleyip 2006’da atılan adımları geçmişte olduğu için gündeme taşımadım.

    Şurada en basit bir anket yapılıyor; Ferrari birinde 400 birinde 200 oy fark atıyor. Ferrarinin raklam ve lobi gücünü kimse yadsıyamaz. Adam giyecek ayakkabı bulamaz gider Ferrari anahtarlığı alır. Böylesine bir ruh hastalığıdır; böylesine bir saçmalama sınırlarını zorlamaktır Ferrari sevgisi.

    Ferrari yarışlar için küçümsenebilir mi? pek tabii. Küçümsemek serbest. İnsanlar baskın bir gücün kendilerini kontrol etmesini ve her yerde karşısına çıkmasını sevmez. Ama bu Ferrarinin ekonomisini etkilemez. Ferrari nefret edildikçe büyür. Küçümsendikçe en büyük atılımları yapar. Bizler de klavyede kendi kendimize sinir hoplatırız saman alevi gibi parlayıp bir dolu yazı yazarız kendim için konuşuyorum.

    Diğer haberde Boulier demişki Mclarenin tasarımı inanılmaz demiş. Umarız dediği gibi çıkar. Çıkacağından pek şüphem yok. Bunlar güzel şeyler. 4-5 takım başa baş yarışsa kazanan kendi tuttuğumuz takım olsa bu işten herkes keyif alır.

    Takımları dışarıdan kimse engelleyemez. Her takımı anca kendi fikirleri engeller. Mclarenin tasarımını yine Mclarenciler geriye doğru götürebilir veya geliştirilebilir. Suskun atın çiftesi pek olmaz. Mclareni o kadar tukaka ilan etmem ben.

    Başkaları Ferrariyi dikkate almayabilir buna da saygı duyulur ama herhangi bir rakip takım taraftarının şuraya gelip Ferrari de yabana atılacak bir ekip değil yazdığını görmedim. Boş depo, boş hayaller, boş umutlar falan. Tamam iyi güzel de kazanmak kazanmaktır. Test şampiyonluğu veya testlerde iyi performans göstermek taraftarlarınızın yatırım potansiyelini artırır ve yarışlara ayak basmadan kazanmaya başlarsınız. Bu kötü bir şey midir?

    Kim istemezki bunu? 4 günün en az birinde ben de buradayım diyebilecek dereceye niye imza atmıyorlar? paraya mı ihtiyaçları yok? herkesten fazla var. Mercedesle Williamsı topla Ferrarinin kârına anca denk çıkarlar veya çıkamazlar. Dolayısıyla Reklama ihtiyacı olan bence diğer takımlar.

    Ferrarinin sponsorlarından Ups Kargo dünyanın en büyüğü. Santander Avrupanın en büyük Bankası ve Merkezi Amerikada. Shell desen öyle. Mexicalı telefon şirketi var Gutierrezle gelen o da sektörün büyüklerinden. Yani Ferrariye para her şekilde akıyor.Ha bunun miktarını artırmak için test şampiyonluğu planlamışlar mıdır? bilemiyorum farazi varsayımsal konuşuyorum lakin artık taraftarlarının 7 sezondur bunlara karnı tok diye düşünüyorum.

    Geçen senenin bilinmezliğiyle bu seneyi kimse kıyaslamasın. Bu senenin tek bilinmezi Mclarendir. Biraz da Red Bull gerileme yönünde bilinmez olabilir. Ötekiler bize ön fikir sunuyor. Dayanıklılık adına Mercedes mi? Mercedes. Yarış temposu adına net emin olmamakla beraber Mercedes. Tek tur adına eğer geriye götürecek bir güncelleme yapmazlarsa Ferrari. Mclaren çıkıp dayanıklılık+yarış temposu+ tek turda süpürebilir mi? süpürebilir. Hiçbir şeyi kesin kes reddedemem.

    1. Suskun atın çiftesi pek olur diyecektim. Yukarıdaki paragrafta yanlış yazmışım.

  3. Kurt kocadı bee 17. 9. Ve 10. Nezaman gelcek büyük 3 lüden aceb … 🙁

  4. Kim bilir, belki de Ferrari tam depo çıkmıştır ama araç öylesine hızlıdır ki bu halde bile şahane dereceler yapabilmişlerdir? Hayaller filan.

  5. Adam haklı bence.

  6. Vatandaşından daha yetenekli olduğu kesin. Ama vatandaşı daha sempatik en azından gereksiz açıklamalar yapmıyor.
    Ne oldum delisi. Raikkonen’i sevmesem de asla eleştirilecek bir yorum yaptığını duymadım.En azından hep dürüsttü.

  7. botas ferrari seni aşar sen eğlenmene bak
    daha dün bir . buğün iki botas

  8. şu andaki sıralama
    1- williams
    2- merc
    3- red bull
    4- ferrari
    5- lotus
    6- sauber
    7- mclaren

    1. mehmet atlas avatarı

      hayal kurmak güzeldir:)

    2. hadi hepsini anlarım bir şekilde iyi olayabilirler ama williams ı nasıl meredesin önüne koydun ? 😀

    3. serkanmsr14 avatarı

      Hayaller.. 🙂

      Bari mercedesi başa koysaydın. Geçen sene o kadar hızlıydı tek yarış dahi alamadılar.

  9. dll.filenotfound avatarı
    dll.filenotfound

    başlık sanki bottas ferrariyle dalga geçmiş gibi olmuş

  10. FerrariFanTR avatarı

    çoluk çocuğun maskarası olduk.

    1. İlk testten tek tur performansına odaklanıp kabak gibi önde kalınca normal tabi. Bir bildikleri vardır diye geçiştirmek istiyorum. Yoksa yaptıkları çok saçma.

      1. Cok haklısın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir