Boullier: MP4-30’un Tasarımı İnanılmaz

yazar:

kategori:

Eric Boullier inanılmaz bir tasarıma sahip olduğunu düşündüğü yeni McLaren MP4-30’un Jerez’de soğutma sorunu olmadan sürülebilmesinden etkilenmiş.

MP4-30 Boullier tarafından “McLaren tarafından üretilmiş en iyi paketlenmiş ve en etkileyici araçlardan birisi” olarak tanımlanıyor. Aracın arka tarafındaki sıkı paketleme dikkat çekiyor, ancak Honda motorlu araç dört günde sadece 79 tur tamamlayabildi.

“Aracın arka tarafının inanılmaz olduğunu kendiniz de görebilirsiniz. Araç çok küçük ve bunun için partnerimizle birlikte çalıştık.”

“Honda elbette McLaren’le yakın olarak çalıştı ve bu kadar sıkı bir araç tasarlayabileceğimizden emin olmamızı sağladı. Mobil de buna yardımcı oldu ve motoru daha sıcak çalıştırabilmemizi sağlayarak daha küçük radyatörler ve daha küçük soğutma sistemi geliştirebilmemize imkan verdi.”

“Tüm bunlar bu küçük aracın elde edilmesini sağladı ve daha önce de dediğim gibi bazı yerlerde çok radikal ve aşırı davrancığınızda aracın soğutma sorunu yaşamaması önemliydi.”


Yorumlar

“Boullier: MP4-30’un Tasarımı İnanılmaz” için 23 yanıt

  1. inanılmaz ı hem olumlu hemde olumsuz anlamda kullanabilirsiniz… boullier olumlu kullanmış ama bence mclaren bu sene force india ve sauber le mücadele edecek… bana göre şu andaki en hızlı araç williams… daha doğrusu benim sıralamam şu şekilde
    1- williams
    2- mercedes
    3- redbull
    4- ferrari
    5- lotus
    6- sauber
    7- mclaren

  2. Bu araç MP4-20 ile benzerlik taşırsa hiç şaşırmam.

  3. daha önce aynı McLaren Uzun uğraşlar neticesinde beklenen ferrari katilini yapmayı başarmıştı, şimdi neden yeni bir katil daha da merc ve rbr için yapmasınlar 🙂 takım aynı ruhu taşıyor yeter ki istenilen itici güç ortaya çıksın. Şuanda bu güçte tam olarak mevcut daha ne söylenebilir ki…

  4. Aracın arkası sahiden de gerçek dışı bi şekilde paketlenmiş. İnanılmaz dar ve inanılmaz kompakt bi araç olmuş. Takdire şayan. Ama adı üstünde, gerçek dışı olmuş yani. Bu aracı sorunsuz hale getirip o kadar dar ve hareketi alanı kısıtlı bi paket ile kronik sorunu olmadığının garantisini vererek piste sürmek ve başarı elde etmek de zor olsa gerek. Bu araç sorunsuz hale getiriline kadar malesef başımız ağrıyacak gibi bi his var içimde. Ama takıma güveniyorum, gelişim konusunda her zaman iyi olmuştur McLaren. Bu aracın potansiyelini ne kadar kısa sürede çıkarırsak o kadar iyi valla. Potansiyelinin üst düzey olduğundan şüphem yok çünkü. 🙂

  5. Sezonun 2. Yarısı yarış kazanmalıyız

  6. ŞU arac hakkında olumsuz konusan birini görmedım… :).. mclaren asla sponsor cekmek ıcın böyle acıklamalar yapmaz. bir bildiklerı vardır elbet ama barcelona testlerınde motor sorunları tekrarlanırsa ozaman işler değişebılır…

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    küçük çaplı bir yorum yazmak istiyorum bu haberi okuduktan sonra. jerez testleri geride kaldı. barcelona testleri olacak ve mclaren takımı sorunları bir şekilde atlattık gibi şey ler söyleyip duruyorlar. bir çok haber okuduk mclaren ile ilgili ve hala hep pozitif durumdalar hiç kimse kötü tarafı görmüyor. eric boullier gerçekten önemli bir mühendis lotus ekibiyle yarış kazandı ve işleri iyi bilen bir adam ama hala oda sorunları bir şekilde çözeceğine kendini inandırmış. honda bir çoğumuzu etkiledi gibi çünkü v6 motoru uzun zamandır geliştiren bir fabrika ve motor tedarik etmeden önce bir çok şeyi bilerek buraya geri dönüş yaptılar ama mclaren araç muhteşem olsada bir çok sorunu çözdük desede asla çözemiycek bir fernando alonso destekleyicisi olarak söylüyorum biraz taraf tutacağımı düşünebilirsiniz. evet isteğim mclaren in şampiyon olması alonso nun şampiyon olması ama çok zor hele bu mclaren honda ile çok zor 4 günde 79 tur atan takım avustralya da yarış tamamlasın bir başarıdır. herkese saygılar.

    1. benzer sorunları redbull da geçen sene yaşadı … yarış bitiremez durumuna nereden geldiniz ? arka taraf çok dar belki değişiklik yapmak zorunda kalabilirler bu konuşuluyor şu anda ancak herhangi bir değişiklik yapılmadan da raht rahat sorunları halledip gelebilir sonuçta bu işin ustaları çalışıyor araç üzerinde ve çalıştıkları takım mclaren !

  8. Ya bu haber testlerin son gününde mclarenin sitesinde yayınlandı.Ben hatta çevirip paylaşmıştım eski bi haber bu

  9. McLarenist® avatarı

    Daha önce söylediklerinden farksız bir şey söylememiş. Ben sezon ortasına kadar çeşitli sorunlarla boğuşarak dönem sonuna doğru gelecek yılın şampiyona ortağı olacağımızı düşünüyorum. Ama sezon ortasına kadar büyük umutlar beslenmemeli yarışlarda.

  10. 2 haftadır arka taraf iyi iyi diye konuşuyorsunuz ama bakalım performans konusunda nasıl olacak? Şurada kaldı 10 gün. İspanya’da iyi işler yapamazsanız umutlar kırılmaya başlar.

    1. McLarenist® avatarı

      Sevgili dostum, yepyeni bir ortaklık, denenmemiş bir kompozisyon, yeni teknolojiler, takımdan ne yapmasını bekliyorsun? Sezon ortasına kadar gerçekçi hedeflerinizi gelişim odaklı tutmalısınız. Bunun dışındaki tüm beklentiler hayale yakın olur, elbet hayal olur diyerek henüz teknolojisi hakkında içerik bilgisine sahip olmadığımız bir yapıya haksızlık da etmiş olmayalım. McLaren gelişim noktasında bir çok otoriteyi utandırmış bir takım. İnşallah dediğin gibi geribildirimler erkenden gelmeye başlar ve her hafta performans noktasında kademe kademe ilerleyebiliriz. Ama Barselona’da bir şey olmazsa ümitler tükenir demek spor mantığı ile çok bağdaşmakta mı sence? Bi’ daha düşün derim. Selamlarımla.

      1. Sezon başını baz alarak bir yorum yaptım ben. Elbette zamanla gelişecektir ama dedikleri gibi iyi bir araç varsa ortada, potansiyelini göstermesi lazım.

  11. Bunu söyleyen Martin olsaydı ciddiye dahi almazdım açıkcası.

  12. Bu tip potansiyelli karmaşık araçlarda da bi sorunu çözersin diğer taraftan problem türer,en son bu kadar potansiyelli diyip öve öve bitirilemeyen geçen seneki Lotus vardı sezon başlangıcı da buna benzer ama o araçla bunu kıyaslamamak lazım bu Mclaren’de ciddi potansiyel olabilir problemler bir bir çözüldüğü takdirde.En azından görüntü olarak,uzmanlara da göre elle tutulur radikal bişeyler yok değil

  13. 2.bir wow vakası mi ne ?

  14. Mclaren bir an önce şu paketleme saplantısından kurtulup sorunlarını çözmeli. Daha tam güçte motoru çalıştıramadılar. Elin oğulları( Mercedes ve Ferrari) testlerin 3. ve 4. günde aero parçaları test etmeye başladı.

  15. inşallah mercedese rakip çıkabilir mclaren de rekabetli bir sezon izleriz olamazlarsa da daha önce dediğim gibi 2.3.4.5. araçlar birbirlerine yakın olsunlar da onların çekişmeleri heyecan katsın bu seneye …

  16. FerrariFanTR avatarı

    bizim wooww sadece 1 cümleden ibaretti ama bunlar 2 haftadır susmadı. tamam arka taraf en iyisi.

  17. MyN1Fernando avatarı

    Ne abarttılar şu aracı ya.Hadi bakalım görelim.

  18. Ferrarinin “wow” ları bitti bunların ki başladı…

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu araç sürpriz yaparsa şaşırmam

  20. Uvvv Bu diğerleri için kötü haber sanırım.Gerilim artıyor mu ne…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir