Verstappen: 15-16 Yaşındaki İnsanlar F1 İçin Hazır Değil

yazar:

kategori:

Max Verstappen, FIA’nın Formula 1 için getirdiği yaş kısıtlamasını anladığını söylüyor.

17 yaşındaki Verstappen, mart ayındaki Avustralya GP’siyle beraber Formula 1 tarihinde yarışan en genç pilot olacak.

Bu karar birçok kesim tarafından eleştirildi ve FIA süper lisans kurallarını baştan aşağı değiştirdi. Yeni kurallara göre pilotların alt kategorilerde belirli bir puan alması ve en az 18 yaşında olması gerekiyor.

Toro Rosso ile yarışacak Hollandalı pilot ise FIA’nın 2016 yılı için getirdiği 18 yaş kısıtlamasının doğru bir karar olduğunu düşünüyor.

Verstappen “15 ya da 16 yaşındaki birisi Formula 1 için hazır değil. Onların karting yapması gerekiyor. Yani FIA’nın verdiği kararı anlıyorum. Ancak elbette yeni sözleşmeden dolayı mutluyum”

“Ancak yetenekli olan pilotlar Formula 1’den mahrum edilmemeli. Bu kurallar daha önce gelmiş olsaydı. Kimi Raikkonen gib bazı büyük isimler burada olamazdı”

“Açıkçası ben kendimi diğerlerine göre daha hazır hissediyorum”

“Çocukluğumdan beri Formula 1’i takip ediyorum. Kendim ve babam tüm yıllar boyunca kartingde beraber çalıştık. Bildiğim çok fazla şey var” dedi.


Yorumlar

“Verstappen: 15-16 Yaşındaki İnsanlar F1 İçin Hazır Değil” için 26 yanıt

  1. Bu çocuğun tek başına açıklama yapmaması lazım. PS3 modunda yaşıyor hayatı belli.

  2. Yeteneği yaşla ölçemezsiniz.Yetenekliyse 13 14 yaşındaki biri bile f1 pilotu olabilir.Ama Maldonada Massa gibi yeteneksizseniz 35 yaşında bile olsanız lisans almamanız gerekir.

    1. İnsanlar kendı yasıtlarını sever haklısın.

  3. MyN1Fernando avatarı

    17 gelecek dertler bitecek. 15-16 yetersiz ama 17 yaşındakiler mührü basar demiş.

  4. “Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

    Sözüyle ‘sabretmek lazım, bekleyip görmek lazım.’ demek geçiyor içimden ama Ziya Paşa ikinci cümleyle uyarısını koyuyor:

    “Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde”

  5. dll.filenotfound avatarı
    dll.filenotfound

    keske montaya filan da olsaydı. gider doverdi tokadı basardı cocuga 😀

  6. Yani hakkında çok bilgimin olmadığı ve karakterini bilmediğim bir insan hakkında yorum yapmak istemem ama resmen ben kapağı attım f1 e daha kimse gelmesin bu yaşlarda diyerek resmen alay ediyor bir de 15 16 sayısını veriyor ya benim gerçekten içim yandı ya f1 de edilen muhabbetlere bak

  7. şaka bir yana bu velet birisine ciddi şekilde çarpıp yaralanmasına hatta hayatını kaybetmesine neden olabilir ve bunun altından kimse kalkamaz … spada alonoya giren gro hatta mercedeste iken spin atan schuminin üzerine çıkan bir sauber vardı kimidi adını hatırlamıyorum ama az kalsın schumin kafasını biçecekti yani bu tecrübeli pilotlar bu tür kazalara karışabiliyorken bu 17 yaşındaki tecrübesi olmayan bir çocuk nasıl piste çıkarılır akıl almıyor gerçekten …

    1. tecrübeli sürücüler bile bunu yapıyorsa o yaştakine hiç bir şey denmemeli asıl. kazaya karışma olayı deneyimle düzelmiyor her zaman.

      1. tabiiki öyle zaten bunun adı kaza ama mesela raikkonen mi yada alonso mu kazaya karışma riski fazla yoksa daha yeni başlayan max mı daha riskli olur ? bence bu çocuk biraz daha tecrübelenmeliydi 20 yaşında başlasa kumaşı iyiyse zaten uzun seneler yarışır bu kadar erken yarışmasının nedeni nedir bir sponsoru vs mi var anlamadım en genç pilotu yarıştırıyoruz havası mı ? kaldı ki vergne gibi bir pilotu da yolladılar neyse konu dağılıyor ama tecrübe kazandırılmalıydı … yada en azından artık iş işten geçti takımdan birileri ona sakin olmasını hatırlatmalı sürekli.

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Marko, Max’in Senna gibi buyuk bir yetenek oldugunu soylemisti. Ona gore boyle yetenekler on yilda bir gelirmis. Bende pistte nasil surecegini merakla bekliyorum.

          1. bakalım artık başlasa da şu sezon görsek ama çok acemice hareketler yapacağını düşünüyorum nedense bu çocuğun …

    2. Spa’da Grosjean tecrübesizdi evet. Ama Şuminin tepesine çıkan Force India ile Liuzzi’ydi ve tecrübesiz sayılmazdı. Hatta şumi bile birkaç yarışta öndekine arkadan bindirdi. Singapur’daki çok tehlikeliydi mesela. Abdullah’ın dediği gibi tecrübeliler de yapabiliyor. Kaza her zaman olur, güvenliğini sağlamak gerek.

  8. Bu sene startlarda seni düşünemiyorum. Kesin biri döver seni

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Neyse ki Allah’tan 17 yaşındasın da kurtarıyorsun .. 16 yaşında olsan sen de öyle olacaktın.

  10. kıskanmayın cocugu, şahin sürmeye benzemez bu iş

  11. F1 de Justin Bieber vakası olmaz umarım. Redbull sırf en genç pilotu yarıştırmak için belki yetenekli olan birini harcarsa şaşırmam. Umarım iyi yetiştirirler.

  12. Adamın biri fırına gitmiş ve fırıncıdan 99 tane ekmek istemiş. Fırıncı da 100 tane ekmek vereyim demiş, adam da ”yuh o kadar ekmeği kim yiyecek” demiş.
    Verstappen’in açıklaması da aynı bu hesap, 15-16 yaşındakiler gitsin karting yapsın diyor. 17ye gelince birden f1e hazır oluyorsun yani…

  13. 15-16 yaşındakiler hazır değil, ama 17 yaşındakiler hazır. Başkası söyleseydi dalga geçerdim ama bu çocuk söyleyince normal karşıladım.

  14. Ergen’den ergence konuşmalar.

    1. Didem’den ufak html numaraları 😀

      1. Günay sagolsun html’lendik biz de 😀

  15. 15-16 derken 17 yasındakı velet kendısını 25 yasında falan sanıyor heralde, bukadar salakça bır açıklama görmedım uzun zamandır, bu ne şımarıklık.

  16. verstappen power avatarı
    verstappen power

    geliyoruz bekleyin!!!

    1. Eyvah eyvah.

      1. Ergenin ergen fanlari basladi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir