Sauber’in Barcelona Programı Belli Oldu

yazar:

kategori:

Sauber, Barcelona’da gerçekleştirilecek sezonun ikinci test programını açıkladı.

Takımdan yapılan açıklamada Felipe Nasr testlerin 1. ve 4. gününde, Marcus Ericsson’un ise 2. ve 3. gününde piste çıkacağı duyuruldu.

Sauber Jerez testlerindeki üçüncü günü zirvede tamamlamıştı.


Yorumlar

“Sauber’in Barcelona Programı Belli Oldu” için 2 yanıt

  1. Barcelona testlerinde 2013’le 2014 pole pozisyonu derecelerini karşılaştırdım.

    2013’te Mercedes Barcelona testlerinde Rosbergle 1.20. 100 küsür bir derece yapmış. Alonso Ferrari ile 1.20.4 yapmış. Bu iki derece sondan bir önceki gün kaydedilmiş.

    2014’teki pole’e baktım. Hamilton 1.25.400 yapmış. Nereden bakarsanız 5.2 saniye fark. Ferrari 1.27.2 yapmış. Yaklaşık 6.8 saniye fark. Ferrari ve Mercedes arasındaki 2014 yılındaki farkın sebebi galiba buydu. Arada 1.7 saniye fark var. Araçlar tamam yavaşlamışta 2013’e göre az yavaşlayan 2014’ün en hızlısı olmuş.

    Katalunya pist uzunluğu 4.6, Jerezinki 4.4 km. İkisi de boğa tasarımında gibi. Jerez biraz daha elastik. Ben buradan bir tur derecesi tahmini yapacam. Bu sene Katalunyada 1.22-1.23 görmek sürpriz olmaz. Katalunyada gördüğümüz derece de 2.5 ay sonraki yarışta hemen hemen gerçekleşecek derece olur.

    Sauber haberinde biraz da Saubere değineyim. Felipe Nasr bu takımı ekonomik olarak ihya etti. Genç ve gelecek vaadetmesi sebebiyle Brezilya hükümeti Massaya vermediği desteği veriyor. Galiba soyadından anlaşılacağı üzere Lübnan göçmeni veya ailesi soylu bir petrol kralının akrabası olabilir. O sebeple parasının olması sürpriz değil.

    Açılışı da kapanışı da o yapıyor. O ne isterse takım onu uyguluyor.Yanılma payım da yüksek ama sanki bu sene Nasr faktörüyle geçen seneki Force India gibi Sauberde büyük bir atılım yapacak. Rahat rahat puanlar alacaklarından şüphem yok. Toro Rossoyu geçebilecekler mi? merakım o yönde.

  2. Fantezi yapmışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir