Montoya, Schumacher'in Hızlı Olacağına İnanmıyor

yazar:

kategori:

Juan Pablo Montoya eski rakibi Michael Schumacher’in geri dönüşünün haklı bir gerekçeye dayandığı konusunda şüpheli.

Kolombiyalı pilot Bild gazetesine verdiği demeçte, “Şu anki Ferrari pilotlarından hızlı olabilecek mi? Bu beni şaşırtır aslında ama ne olacağını asla bilemezsiniz.” diye konuştu.

33 yaşındaki Montoya, Maranello merkezli takımın Schumacher’in F60’ını hızlandırmak için çok çalışacağını düşünüyor.

“Eminim onun dönüşü için daha iyi göründüğünü garanti etmek adına yeni parçalar geliştirmekle uğraşacaklar”

FIA başkanı Max Mosley ise Schumacher’in dönüşü konusunda daha iyimser: “Michael Schumacher yavaş olamaz.”

Michael Schumacher ise Felipe Massa’nın boşalan koltuğuna geçmesinin tek nedeninin Ferrari’ye olan sadakati olduğunu söylüyor.

“Eğer tek aradığım adrenalin olsaydı, bir uçaktan atlardım.”


Yorumlar

  1. :)))
    yorumlar güzel, zamanında ferrari pit ekibini az deli etmedi montoya 🙂 en büyük amacı schumiye geçmekti, deli gibi saldırıyordu pistte 🙂 özledim o günleri

    bu arada montoya kötü niyetli bir açıklama yapmamış sadece fikrini söylemiş. fikrinin olumsuz olması bu yorumlara mahal vermiş. kendi fikridir, saygı göstermek lazım.

  2. kimiyi geçebileceğini sanmıyorum, podyuma çıkabilmesi de araca bağlı

  3. İyi ropörtajları elbette var hırsını biliyoruz ama Schumiyi sevmiyor 🙂 F1 Racingde mesela ''Schumiyi geçip cehenneme yollamak çok güzeldi'' felan demişti 2004 Spa içindi sanırım. Açık açık Schumiyide sevmediğini söylüyordu. Yoksa bizim Montoyaya bir lafımız yok.

  4. fatih küskü avatarı

    valla umutcum,ben yığınla iyi roportajını gosterebilirim sana,onun hızıyla ve yarıscılığıyla ilgili olarak..en az 3-5 roportaj vardır f1racingde cıkmıs,eski takipçiler anımsayabilir,hem ben burda çok olumsuz bir demeç görmüyorum,dogal olarak kaç senedir yarısmıyor ve takım arkadasını gecerse sasısırım demiş ve yine de ne oalagı bilinmez demiş,bunun neresi kötü yav,çıkar herkese 1 saniye fark atar mı demesi lazım olumlu konusabilmesi için:Dd

  5. Yok Fatih sen beni yanlış anladın ben gereksiz konuşmuş vs demedim ''Klasik Montoya'' derken Montoya Schumi hakkında olumlu konuşmaz sende bilirsin. O yüzden klasik dedim.

  6. fatih küskü avatarı

    sevgili umut''klasik montoya'' derken?
    adamın her demecini carpıtmayın yahu,neymiş ''gereksiz bir acıklamaymış,zaten kimse ondan iyi şeyler beklemiyormus''
    yav adam kendi kendine konuşmuyor ya,bu konuyla ilgili birşey sorulmuştur o da fikrini belirtmiştir ve sonunda yine de ne oalcagını bilemezsiniz demiş,neresi gereksiz bunun? senin yazmış oldugun yazıdan daha gereksiz değil bana kalırsa..
    napsın yani cevap vermiyorum mu desin,o zaman da hangi kulbu takacaksınız merak ediyorum..
    demece gelicek olursak,ben onunla aynı fikirde değilim,schumi nin hızlı oluşu beni şaşırtmaz,çünkü ondaki kazanma azmini ve hırsını ben dunyadaki çok az sporcuda gördüm bugune kadar..

  7. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Bencede Schumi malesef yavaş olacak.Umarım bizi şaşırtır.

  8. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Yok, bence hemen hemen aynı hızda olacaklar. Ferrari'nin Schumiyi üstün göstermek için Kimi'nin otomobilinin setupunu biraz farklı yapması veya sıralamalarda daha ağır araçla piste çıkarması olabilecek ihtimallerden? Bazı yarışlarda bunu Rubens Barrichello'ya da yapmışlardı, Ferrari'nin bu huyundan nefret ediyorum, grrrrr'^+^+&%%+/!!!!!!!

  9. 1 Saniye mi ?! Arkadaş yani kusura bakmada senin kafan biraz dağınık ne dediğini bilmiyorsun. Bahsettiğin kişi kim farkında mısın ?

  10. Kimi'den yavaş olacağı zaten kesin, eğer Kimi'den hızlı olursa Kimi Ferrari'de barınamaz… Önemli olan Kimi'den ne kadar yavaş olacağı ben 1 saniyeye kadar yavaş olmasını bekliyorum…

  11. Schumacher uçacak, birinci olacak, pole kapacak, en hızlı turu atacak diyen bir kişi yok ki zaten. Montoya'nın açıklaması gereksiz olmuş.

    Schumacher'in o kadar süreden sonra yarışması bile büyük cesaret ürünüdür zaten. Hem Schumi taraftarı olan olmayan herkes çok sevindi geri dönmesine…

  12. Mutlaka ferrari gelişirken diğer takımların boş kalacağını söylemedim zaten bunu söylemekte aptallık olur. Özellikle bu sezon hemen hemen tüm takımların her yarış için en az 0.2 sn kazanması gerekir ki en azından pozisyonunu korusun.

    Diğer yandan hamiltonun zaferine gelince!.. Bu mclarenin öyle çok fazla gelişmesinin bir ürünü değildir. Eğer öyle olsa almanya öncesi redbull dan 0.7 sn daha yavaş olan bir takımın 2 yarış içerisinde ondan 0.5 sn hızlı olması mümkün değil. Ki buna benzer bir açıklama daha sezonun yanılmıyorsam 3 yarışından sonra hamiltondan ve mclarenden geldi. Mclarenin en güçlü olacağı 2 yarış almanya ve macaristan diye. Öyle de oldu.

  13. e tabi ferrari gelişirken diğer takımların eli armut toplamıyor ama.. McLaren zaferi alıcak kadar geliştiyse bi dahaki yarışa daha da gelişirek yine zaefere ulaşır bu durumda çok rahatça o mantıkla düşünürsek..
    Ben Montoya'ya katılıyorum açıkçası.. Bence Schumi Kimi'den daha yavaş kalıcaktır bu sezon muhtemelen..

  14. Klasik Montoya.

  15. Ferrari patronu dahil, buradaki çoğu insan schumiden öyle dillere destan bir performans beklemiyor. Ancak ben onun bu yıl sezon sonuna kadar yarıştığı ve ferrari gelişimini devam ettirdiği taktirde en az 1 zafer ve 2 podyum beklediğimi belirtmiştim.

    Hatta biraz daha ileriye gidip onun gelmesi ile ferrarinin daha şimdiden 0.2-0.3 sn kazandığını da dile getirdim. Hala da aynı kanıdayım. Şchumi mutlaka ve mutlaka 1 zafer kazanacak.

  16. enzo ferrari avatarı

    Biz schumacherden son sıradan kalkıp yarısı kazanmasını beklemiyoruz ki,onu kırmızılar içinde görüp tekrardan piste görmek bize yeter ama Almanyada olsun macaristanda olsun mclaran ile gelişme gösterdik podyumu zorlayabilecek performansı ortaya koyabildik.Valencia zaten gecişe uygun olmayan bir pist geciş yapacak uygun bir yeri yok zaten,tek sansımız sıralamalar ve kers .eğer ferrari macaristan ve almanyadaki gelişmeleri bir adım daha ileri atabilip polu alırsa işte o zaman schumi yarısı kazanabilexcek performansı gösterebilir.Yarısta podyumda olmasa bile bize yeter ,yeterki onu tekrardan pistlerde bir yarıslık olmasına rağmen görelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir