Renault 1000 Beygir Motorların Maddiyatı Konusunda Endişeli

yazar:

kategori:

Renault, planlanan 1000 beygirlik motorların harcamaları dramatik şekilde yükseltmesinden endişe duyuyor.

F1 Strateji Grubu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda 2017’de daha güçlü motorlar olması için yeşil ışık yaktı. Bu kapsamda motorların 1000 beygiri aşması bekleniyor.

V8 motorlara dönülmesindense takımlar bu güce yakıt akış limiti kısıtını kaldırarak ve daha fazla yakıt kullanımına izin verilerek bunun başarılacağını düşünüyorlar.

Renault, bu konuda harcamaların yeteri kadar dikkate alınmadığını ve müşteri takımların motor bütçelerini daha fazla arttırmak istemediğini söyledi.

Cyril Abiteboul “Kişisel olarak bunu isterim ancak bunu ödemeleri için birisini bulmam lazım.”

“Küçük takımların ve bağımsız takımların güç ünitesindeki bütçe artışına hazır olmadıklarını duydum. Ancak aynı zamanda 200 beygir civarı daha istendiğini de duyuyorum. Bu durumda bunu nasıl başaracağız?”

“Bunu ödeyebilecek birileri varsa olmasını isterim. Mevcut araç ve sürücülerin 1000 beygir ile uğraşmasını isterim.”

“Ancak mevcut kurallar altında bunu başarmanın kolay ve ucuz yolu yok.”

“Özellikle yakıt konusunda ciddi değişiklikler yapmak gerekiyor ve bu da oyunu değiştiriyor.”

“İçten yanmalı motordaki bazı bileşenleri yeniden boyutlandırmak gerekiyor ancak bunu değiştirirseniz o zaman bataryaların ve MGU’nun da boyutunu değiştirmek gerekiyor.”

“Tüm güç ünitesini yeniden tasarlamak gerekiyor bu yüzden dikkatli olmak lazım.” dedi.


Yorumlar

“Renault 1000 Beygir Motorların Maddiyatı Konusunda Endişeli” için 10 yanıt

  1. yemedi. 😀 . adamlar şimdik beygirlere çıkamıyorlar. 1000 beygire nasıl çıksınlar. 😀 . eski motorlara dönelim bütçe demiyodunuz. 😀

  2. 1500 cc V6 turbo yıl 1986 12.500 rpm 1200 hp Kod adı Renault EF15

    İlerleyen yıllarda neden olmasın bebelere yokken bu çıkış 🙂

    1. O günün turbolarının kaç bar bastığını da yaz 🙂

  3. iyi de kucuk takim mi kaldi ki ???

  4. Mevcut kurallar ile olmuyorsa yıkacaksın tekrar yapacaksın 🙂
    Bu motorların üzerine daha fazla maliyet eklemek manasız ya gayet ucuz yüksek hacimli motorlar yapacaksın yada eski v8leri getireceksin. Tırı vırır aynı şeyleri konuşup duruyorlar 🙂

    1. Bizim motor bunu kaldırmaz diyorlar kısaca.

      Senin motor formülün ne merak ettim?

      1. Daha önce burada yazmıştım uzun uzun. Foruma da yazmışım okumadan pasteliyim bazı noktalarda fikrim değişmiştir belki 🙂 http://www.trf1.net/forum/baslik/2014-v6-turbo-motorlari-desteklenmeli-mi/page/2

        Kısaca ben göze alınabiliyorsa radikallikten yanayım F1’in pahalılığı değişmeli ağır dolayısıyla ucuz max 12-13k lık V6 yada V8 motorlar olmalı baştan üretilecekse Indyde ki motorlar çok daha iyi alternatif bana göre. Daha radikali ise mevcut lmp1 motorlarını yada markaların ellerinde ki hazıra yakın kıvamda ki V12 blokları (sport makineleri kastediyorum sadece renault’un elinde yok) daha fazla forged yani titanyum ile getirmeleri bana daha uygun geliyor. 1 motor milyonlarca euro olmamalı kısaca. Bu saydığım motorlar ve mgu üniteleri ile 1k hp gayet sıradan zaten araçların yapılarının değişmesi gerekiyor tabi o da radikal kararlarıma dahil. 🙂 Tüm F1 mantalitesi baştan ucuza tasarlanmalı.

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Şimdi de Reno istemiyor belli ki 🙂

    Reno’yu korku bastı .

  6. içine ettiler bu işin demeye çalışmış ama kibarca söylemiş bunlar harcamaları kısıyoruz dedikçe harcamalar artıyor ve sesi gitti f1 in şu sesi geri getirin de ne yaparsanız yapın renault da açıkcası harcamaları gerçekten düşünüyor mu müşteri takımlarını mı düşünüyor yani yoksa mercedes yine fark atar diye mi korkuyor ?

  7. Yani tam manasıyla ne yapsak olmuyor diyorlar bi yerden tutulsa diğer taraftan kopuyor adamlar da haklı şu gelinen duruma bak 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir