Massa: “Williams’ta Hayat Ferrari’ye Göre Daha Sakin”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams takımındaki daha sakin olan ortamın tekrar yüksek performans göstermesinde etkili olduğunu söyledi.

Ferrari kariyerine iyi bir şekilde başlayan ancak özellikle Fernando Alonso geldikten sonraki dönemde sıkıntılı bir süreç geçiren Massa, geçen sene Williams’a geçmişti. Yarışlarda çeşitli talihsizlikler yaşayan Massa, özellikle sezonun 2. yarısında gösterdiği performans ile dikkat çekmeyi başardı.

Massa “Williams’taki hayat kesinlikle daha sakin. Ferrari’deki kadar sıkı çalışmanız lazım ancak daha basit bir şekilde.”

“Sadece yarış önemli. Diğerleri çok fazla değil. Bu yüzden sadece aracı daha iyi yapmayı düşünüyoruz, yarışları düşünüyoruz.”

“Ferrari harika, güçlü ve güzel bir takım ancak çok fazla baskı var. Önemli olmayan bir çok şey vardı. Williams’ta sadece çalışma önemli.”

“En büyük sorun zihinseldi. Bir süre çok sıkıntı yaşadım ancak sonunda daha iyi oldu.”

“O açıdan geliştim ve insanlar Kimi’nin benden daha fazla zorlandığını gördü. Bu yüzden Ferrari o konuda daha zorlanan birisini buldu.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Williams’ta Hayat Ferrari’ye Göre Daha Sakin”” için 10 yanıt

  1. I improved that side and people have seen that Kimi (Raikkonen) struggles even more than I did. So maybe they (Ferrari) found someone who suffers (with it) even more.

    Çeviride bir sorun görünmüyor. Raikkonen’den bahsediyor.

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Sanırım aralarda sorular soruluyor onlara cevap veriyorlar ama yayınlarken düz bir konuşma gibi yayınlıyorlar. Anlam karmaşası oluşuyor. Rai’den bahsediyor ama son cümlede Rai’den 3 farklı şekilde bahsedebilir bu haliyle 😀

      1. Bence Massa’nın klasik bol you know’lu düşük cümleleri. Son cümlede bir önceki cümleyi tekrarlamış. En azından dediği anlaşılıyor, Alonso gibi şikana çikın demiyor 😀

        “Ben sıkıntı çekiyordum, Raikkonen ile benden de daha fazla sıkıntı çeken birini buldular” demiş.

        İpin ucunu kaçırırsak son cümlede Vettel’den bahsettiğini bile düşünebiliriz, ama sanmıyorum bunu.

        1. Erg - SaikoRaiko avatarı
          Erg – SaikoRaiko

          😀 Vettel çıkmaz ama..

          Ferrari o konuda daha zorlanan birisini buldu.

          Buradaki o konudan kasıt nedir mesela? Zihinsel mi? =)

          Ferrari harika, güçlü ve güzel bir takım ancak çok fazla baskı var. En büyük sorun zihinseldi.

          Demek ki baskıdan dolayı zihinsel bir sorun ortaya çıkmış. İyi de Raikkonen ilk defa Ferrari’de yarışmıyor, yabancı biri sayılmaz yani.. Başka bir çeşit, yeni bir baskı mı vardı son dönemde Raikkonen’in daha fazla zorlanacağı?

          Neyse, öncesinde bir soru olması ve ona göre bir cevap vermiş olması gerek bana göre. Bu haliyle durup dururken gereksiz konuşmuş gibi duruyor…

  2. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Son paragrafın ya çevirisinde bi eksiklik var, ya orjinal makaleyi yazanda hata var, ya da Massa’nın cümlelerinde kopukluk ve belirsizlik var. =)

  3. ScuderiaKimi avatarı

    “O açıdan geliştim ve insanlar Kimi’nin benden daha fazla zorlandığını gördü. Bu yüzden Ferrari o konuda daha zorlanan birisini buldu.” dedi.
    burda ne demek istediğini net şekilde anlayamadım , bir arkadaş anlatabilir mi acaba.

    1. Benim anladığım, o açıdan kastı, yaşadığı kaza sonrası zihinsel nedenlerden dolayı performans düşüklüğü idi ve bunun üstesinden geldim… Kimi nin ise zihinsel problemleri olmamasına karşın performansının kendisinden daha kötü oldugunu söylemeye çalışmış, yani bir nevi benden memnun değillerdi ama benden sonra gelen bendende beter duruma düştü gibisinden ima etmiş, hissi uyandırdı… tabı bende yanlış anlıyor olabilirim.

  4. Doğru demiş. Ferrari’de yarışmak birçok pilotun hayalî ama pilotun üstünde çok büyük bir baskı oluyor.

  5. Sahip olduğu tek düzenin “düzensizlik” olduğu, çağımızın ulaştığı standartlarin uç noktaları baz alındığında görece (hatta gerçekten) ilkel bir yaşam biçimine sahip, modernizasyondan ve inovasyondan nasibini almamış akdeniz toplumlarıyla, kuzey ikliminin sert ve zorlu şartlarını hayatın her alanında bir mücadele ve gelişim ivmesine çevirmeyi başaran ve sadece “gerekli” işlerle uğraşan soğuk cografya’ya transfer olmak Massa gibi latin kökenli ve uzunca bir süre italya’anlarla çalışmış biri için siyah ve beyaz kadar zıt olsa gerek.

  6. Son paragraf ilginç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir