Domenicali: "Yeni Kurallar İşe Yaramadı"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali kural değişiklikleri konusunda Formula 1’in daha iyisini yapması gerektiğine inanıyor ve geçişi arttırmak adına yapılan bu seneki yeni düzenlemelerin işe yaramadığını söylüyor.

Bu sezonun başında aerodinamik anlamda çok büyük değişiklikler yapılarak yarışlarda geçişleri arttırıp, seyir zevkini ön plana çıkarmak planlanmıştı. Griddeki dengeler değişip, yarış kazanan isimler farklılaşsa da pist üzerindeki mücadele artmadı ve geçiş yapmak yine geçmişte olduğu gibi zor.

Domenicali bu seneki bu durumdan çıkarılan derslerin gelecekte yapılacak değişikliklere etki edeceğini düşünüyor ve başarıya ulaşmak için daha fazla çalışmaları gerektiğini söylüyor.

“2009 kuralları daha fazla geçiş olması için kabul edildi, amaç buydu. Ancak şunu söylemek zorundayım ki, yarışlara bakarsanız bu hedefe şimdiye kadar ulaşılamamış olduğunu görürsünüz. Bu da şu anlama geliyor ki, eğer değişiklik yapacaksanız böyle önemli bir şey yapmadan önce hedefinizin gerçekten ne olduğundan emin olmanız gerekiyor.”

“Gerçekleşen olay gridin değişmesi ve daha fazla rekabet eden araçlar oldu. Yeni kurallara baktığımızda söyleyebileceğimiz tek şey bu.”


Yorumlar

  1. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Evet, tek yaradığı şey (!) otomobillere çirkin görüntü vermek oldu.

  2. Benim fikrim cift katmanli difuzor olmasi gerektigi gibi yasaklansaydi cok daha fazla gecis olacakti. Bir sekilde arkadaki takip eden araci kirli havadan kurtarmak gerekiyor, su durumda difuzor arkaya cok fazla kirli hava birakiyor..

  3. Sezon başında downforce seviyeleri ortaya çıkınca düşünüldüğü gibi geçişin olmayacağını anlamıştık zaten. Bir çok şey boş bir yatırıma dönüştü. Geçiş için kers gibi teknolojiler ile uğraşılacağına klasik F1 araçlarına dönülse istenilen daha çabuk gerçekleşir ve başarıya ulaşma ihtimali artar. Aerodinaminin şuanki durumundan vaz geçilmediği sürece geçiş çalışmalarının başarıya ulaşması mümkün değil. Planlanmayan başka noktalar açıklar kullanılmaya başlanıyor. Çok parçalı, kanatlı acayip görünümlü makineler yerine standart kanatlı, sert hatlı makineler bunu sağlar. Aerodinamik kayıp motor ve yürür aksamdan kapatılabilir. Bana göre tek ihtimal var. 80 ve 94 yılları arasındaki aerodinamiye dönülmesi gerekiyor. Şükür ki sonunda bu anladılar ve 90'lara dönücez kararını aldılar. Gelecekten bu sebeple umutluyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir