Newey: “Formula 1 Aşırı Sınırlayıcı Oldu”

yazar:

kategori:

Formula 1 tasarım gurusu Adrian Newey, Formula 1’in mevcut döneminin çok aşırı kısıtlayıcı olması ve motorların ön plana çıkması nedeniyle spordan ayrıldığını belirtti.

2014 kurallarıyla birlikte motorlar ön plana çıkarken aerodinami arka plana düştü.

Newey “RB11 zaman açısından Formula 1 kariyerimde tamamen ona odaklanmadığım ilk aracım oldu.”

“Ancak önemli paketlemelerde ve bazı detaylarda hep dahil oldum.”

“Gerçekte kuralları daha açık tutma konusunu aşırı harcamaya sebep olabileceği için orta yolu bulma zor. Ancak bunu pek önemsemiyorum çünkü zaten rüzgar tüneli ve CFD konusunda da kısıtlamalar var.”

“Ancak kurallar daha açık olursa bir takımın büyük avantaja sahip olma ihtimalinden korkuluyor. Ancak böyle de tam tersi oldu.”

“Bana göre sürücü, şasi ve motor ön planda birlikte olmalı. Şu anda daha çok motor ön planda.”

“Şasi kuralları aşırı kısıtlayıcı oldu ve araçlar birbirlerine çok benziyorlar. Tasarımcı olarak farklılaştırmak zorlaştı. Yeni yerler keşfetmek zor. Çok aşırı kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Newey: “Formula 1 Aşırı Sınırlayıcı Oldu”” için 8 yanıt

  1. M1CHAEL “daha da sınırlayıcı olmalı ama bu şekilde deel neweyin istediği kafada hiç deel”

  2. Newey haklı sayılır. Son zamanlarda gelen kısıtlamaların haddi hesabı yok. Ama motor diğerlerinden bir tık önde olmalı. Çünkü bu bir aero veya lastik sporu değil. Bu bir motorsporu.

    1. Evet motorsporu ama motor şasi olmadan bir işe yaramaz bana göre her alanı geliştirilebilir ve yenilikçi olmalı.
      Newey çok farklı fikirler üretebilen bir adam ama ne zaman yeni bir şey yapsa 2010 dan beri sürekli engelleniyor. Bu da bir süre sonra adamın canını sıkar. Yaptığı şeyler spora zarar veren şeyler değil üstelik. Ama son kurallar spora zarar veren şeylerdi ve adam artık yeni bir şey üretemiyor çünkü koyulan kurallar yüzünden sınırlı bir gelişim yapabiliyor ve eminim ki kurallar dahilindeki en iyi parçaları tasarlamıştır. Ama bu kurallar onu mutlu etmediği için uzaklaştı, bence sonuna kadar haklı.

      1. Bence de haklı. Ben takımların devrim niteliğindeki yeniliklerinin yasaklanmasına da karşıyım. Tıpkı McLaren 2010 F-Duct, Red Bull 2011 difüzör, Mercedes 2012 DDRS gibi. Eğer bunlar serbest kalsaydı örneğin McLaren, Red Bull’un difüzörünün getirdiği avantajı eritmek için F-Duct’ı kullanacaktı. Hem teknik olarak hem de seyir zevki olarak yararlı olurdu bu.

        1. Aynen bu yenilikleri yasaklayıp Newey’in de dediği gibi araçların birbirine daha çok benzemesine sıradanlaşmasına neden oldular. Ben mesela bu burunların böyle iğrençleşmesinin sebebini Redbull u durdurmak için koyulan kurallardan biri olduğunu düşünüyorum çünkü Redbull burundan ciddi bir şekilde yere basma kuvveti elde ediyordu ve bu yeni burunların daha güvenli olduğunu da düşünmüyorum. Daha tehlikeli duruyorlar ve kaydırak gibi olmasından dolayı ciddi bir kaza araç herhangi bir şeyin altına girebilir ve girdiği anda direk pilotun kafasına ciddi bir darbe almasına neden olabilir.

          1. FIA ne istiyor ben anlamadım. Birisini durdurmak mı yoksa seyir zevkini artırmak mı? Zamanında Ferrari’yi durdurdular Red Bull geldi, Red Bull gitti Mercedes geldi. Cem Yılmaz’ın Grup indirimi repliği gibi. 🙂

            1. FIA biraz daha şansını zorlarsa en sonunda herkes FIA’ya 😀 FIA nın ne yapmaya çalıştığını gerçekten anlayamıyorum şunu deneyelim belki tutar gibi hareket ediyorlar. Ama Bay E bir şeylere yapacak gibi duruyor ve artık düzgün bir şey yapmak zorundalar bir hata daha kaldıramaz gibi bu spor umarım güzel olur.

  3. Sebastian vettel gibi bi aslanda bu yüzden sizden ayrıldı ama bazı fanlar bunu yanlış anladı gemiyi ilk o terketti kaçtı gitti tarzı yorumlar yaptı kalsaydı red bull da sürünecekti

    şimdi hedef ferraride 2016 yılında şampiyonluk mührünü basmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir