Williams, Düzlük Hızını Koruyacak

yazar:

kategori:

Williams takımı, 2015 Formula 1 sezonunda da aracının düzlüklerde hızlı olacak bir karakteristiğe sahip olduğunu açıkladı.

Düşük sürüklenme etkisine sahip olan aracıyla Williams geçen sene genelde düzlük sonunda en hızlı olan takımdı. Görünen o ki takım benzer yaklaşıma sahip olacak.

Pat Symonds “Geçen seneki hedeflediğimiz sürüklenme seviyemiz oldukça doğruydu.”

“Bu seviye bize çok iyi bir yarış arabası verdi ve sezon sonunda o araçla iyi sıralamalar geçirmeye başladık.”

“”Simülasyon ile bu tür hedefler koyuyoruz. Simülasyon her sene yeniden yapılmıyor. Sürekli olarak nerede olduğumuzu kontrol ediyoruz.”

“FW36’yı tasarlarken o simülasyonu takip ettik ve bu teknikleri FW37’de de sürdürdük.”

“Rekabet göreceli bir şey. Tabi ki ilerlememizi sağlayacak adımlar attık ancak henüz rakiplerimizin nerede olduğunu bilmiyoruz.”

“En azından geçen seneyi tamamladığımız yerden başlamamızı umuyorum. Geçen seneki gelişim oranımız gurur duyduğum şeylerden birisiydi.”

“Rakiplerimize göre aracımıza çok fazla performans kattık. Aynı felsefeyi devam ettireceğiz ve orada olup mücadele etmek istiyoruz.” dedi.

Jerez Testleri Maksimum Hızlar

1 Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307.6 km/h
2 Nico Rosberg (Mercedes) 307.6 km/h
3 Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306.8 km/h
4 Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303.3 km/h
5 Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303.3 km/h
6 Kimi Raikkonen (Ferrari) 300.8 km/h
7 Daniil Kvyat (Red Bull-Renault) 294.2 km/h
8 Jenson Button (McLaren-Honda) 277.6 km/h


Yorumlar

“Williams, Düzlük Hızını Koruyacak” için 3 yanıt

  1. Eee Williams, siz de çok iyi biliyorsunuz ki geçen senei hızı korumak değil, onu geliştirmek gerek.
    Sadece düzlük hızı üzerinden çok düz mantık bi yorum belki benimkisi ama, genel olarak da geçerli bu yorumum diğer taraftan. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali.

  2. aracın önündeki eğim diğerlerine göre gerçekten çok daha güzel

  3. McLarenist® avatarı

    Herkesin dilinde “geçen sene bıraktığımız yerden devam etmek” mottosu. Geçen sene bıraktığı yerden devam etme lüksüne sahip tek takım Mercedes. Şampiyon ortalama 1 sn. hız farkı ile yıl kapatmış iken ve bu yıl bu hızı arttıracağı da malum iken en iyiye en yakın takımlardan birinin “kaldığımız yerden başlamak..” ifadeleri f1 rekabetçiliğinin dilde bile yitirildiğini gösteriyor. Mercedes’in bu yılı da domine edeceği herkes tarafından kabullenilmiş, elbet anlaşılır ama biriniz de çıkıp, Mercedes ile çekişecek potansiyele geleceğiz şeklinde iddialı, taraftarları tabiri caiz ise azdıran, karşı olanları güldürmekten geri durdurmayan, ama sporun ruhu ile uyuşan iddialarda bulunsunlar. Hayatım zaten mahkemelerdeki gerçeklikler ve ciddiyetler üzerine kurulu, bari şu sporun tutkusuna uygun bir dozaj istencim çok görülmesin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir