Jordan: "Belki de Yeteri Kadar Hızlı Olmadığını Gördü"

yazar:

kategori:

Eddie Jordan, Michael Schumacher’in Formula 1’e geri dönmesi için hem fiziksel imkânlarına hem de kazanabileceğine tam olarak güvenebilmesi gerektiğini düşünüyoru. Emekli Alman pilot, Bugün yaptığı açıklama ile Massa’nın yerine geçemeyeceğğini açıkladı.

Michael Schumacher’in yapacağı sonraki testler beklenirken motosiklert kazası nedeniyle zarar görmüş boynui kendisinin geri dönüşüne engel oldu. Eski takım patronu Eddie Jordan ise, bu kararda fiziksel eksikliğin yanında gururun da etkili olduğuna inanıyor.

Jordan: “Şaşırdım. Herşeyden önce aslında onun geri döneceğine şaşırmıştım. Çünkü bu, büyük ve cesur bir hamleydi. Yine de teste çıktı, 2007 aracını kullandı, takımı etrafında buldu ve bugün tekrar teste çıkacaktı. Şaşırdım çünkü daha iki hafta önce  bütün Formula 1 pilotlarına karşı karting yaptı ve onları yendi. Bu yüzden kararı için iki neden var: a) motosiklet kazasından kalan rahatsızlık aslında bizim ilk düşündüğümüzden daha ciddi; ikinci neden ise bu modern günlerde yarışlardaki G-kuvvetine karşı boynun sorumluluğu çok zorlayıcı ve o bunu fiziksel olarak başaramıyor.”

Schumacher’in yerine Badoer’in getirilmesi ile Jordan, emekli Alman pilotun spordaki statüsünü sorguladı.

Jordan: “İçimdeki şüphe diyor ki belki de yeteri kadar hızlı değildir ve şanını sürdürmek istiyordur. Şüphesiz bütün gerçekleri bilmiyoruz ama bu, göz önünde tutulacak bir konu. O, kurnaz bir karakter ve en iyi potansiyelini bilir. Açık olalım; yarışabilseydi (diğerlerine göre boynuna daha az yük geleceği Valensiya’da) ve sonrasında da Spa’da onu yenmek gerçekten zor olacaktı. Çünkü orası, onun asıl pisti”

“Açıkçası bunu yapıp yapamayacağına bakmak için çok zaman harcadı; hatırlayın, bugün veya dün değil bu. İki hafta ve çok yoğun bir antrenmandı; sonunda da 40 yaşında geri dönüş için fiziksel olarak yeterli olmadığını söyledi. İnanın ki (Schumacher), yarışlar kazanmak için geri dönerdi, bu yüzden açıkça şimdi bunu yapamayacağını biliyor”


Yorumlar

  1. can bundy nasil bir su aciklarsan sevinirim tsk ler

  2. "İçimdeki şüphe diyor ki belki de yeteri kadar hızlı değildir ve şanını sürdürmek istiyordur."

    son yarışın galibi lewis'in ağzından sular akarken….

  3. bu adam hep konusuyor ya olsun yada olmasin laf lsun diye her seye yorum yapiyor

  4. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Saçmalık, o yarışacağını açıkladı zaten virajlarda kaç G kuvveti başa ve boyuna biniyor Jordan bey bunu unutmuşa benziyor sağlık her şeyden daha önemli.

  5. Belki de, ama fiziksel bir sorunu cikmasaydi Schumi`nin yarisacagina eminim..

  6. Bence güzel konuşmuş net bir şekilde fikirlerini açıklamış.Malzemelik bi durum yok.Fesat insanlar için malzemedir her konu zaten.Sizin en ufak açığınızda dilleridnen düşemezsiniz.Ama burda Jordan güzel konuşmuş.Her neden olabilir demiş asıl önemlisi Schumi'nin kararı

  7. Al işte gerçi bu tür son dakika haberleri F1 de çok oluyor.

  8. Normal bir açıklama. En azından saçmalamamış. Boyun ve G-Force tanımı gayet açıklayıcı.

  9. Adamlara malzeme çıktı
    şimdi sezon sonuna kadar bunu konuşurlar biri atar öbürü tutar digeri atar bi başkası tutar,

  10. hah, aferin. iyice ustune gidin. te allam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir