Lopez: 2014’ün Tek Suçlusu Renault Değil

yazar:

kategori:

Lotus 2014 yılında yavaşlığın faturasını Renault’a çıkarmanın doğru olmadığını düşünüyor.

Enstone merkezli ekip 4. sırada tamamladığı 2012 ve 2013 yıllının ardından bu yıl kabus gibi bir sezon geçirmiş ve ancak dokuzuncu olabilmişti.

Takımın sahibi Gerard Lopez, bu zorlu sezondaki tek suçlunun Renault olmadığını söylüyor.

Lopez “Yeni Mercedes motoru fark yaratacak. Ancak 2014 yılındaki felaket sezonun tek suçlusu Renault değildi” dedi.

Lopez, bir sene önce 100 çalışanı ile yollarını ayırmalarının ardından özellikle aerodinamik ve CFD alanında yeniden 50 kişi aldıklarını söylüyor.

“İyi insanların ayrıldığına dair birçok şey söylendi. Ancak doğru olan şey 2012 ve 2013 araçlarından sorumlu olan teknik ekip, ünlü olan bir kaç isim dışında takımda duruyor”

“Bedel ödedik ve öğrendik. Çalışan sayısı değil, işini verimliliği önemli. 850 çalışan ile yıllarca 500 çalışanın yaptığı işi yapamayan ekipler biliyorum”

Lopez ayrıca Lotus ve Caterham’ın ayrılmasının ardından sadece Red Bull ile bağlantılı takımlara motor sağlayan Renault’u eleştirdi.

“Sadece bir takımın sorunlarına odaklanmamak onlar için yaralı olurdu”


Yorumlar

“Lopez: 2014’ün Tek Suçlusu Renault Değil” için bir yanıt

  1. Sadece bir takımın sorunlarına odaklanmamak onlar için yararlı olurdu

    Şasi de iyi değildi evet. Ama şu cümle Renault’nun geçen sene ne kadar umutsuz olduğunu ortaya koyuyor. En pahalı ve en kötü motorla birlikte bir takımın batmasında etkili olurken bir diğerini de sıkıntıya sokup kaçırdılar. Şimdi Red Bull ve zaten hiçbir şeyden şikayet etmeyen Toro Rosso’ya bedava motor versinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir