Button: Avustralya’da Kazanmayacağız

yazar:

kategori:

McLaren’in İngiliz pilotu Jenson Button, Avustralya’da zafer beklemiyor.

2010 yılında takıma katılan Jenson Button bu yıl, Hamilton, Perez ve Magnussen’den sonra 4. farklı pilotla yani çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso ile çalışacak.

2009’un dünya şampiyonu, sezonun ilk yarışında Jerez testlerinde en az tur atan takım olan McLaren’den galibiyet beklemiyor.

Button “Sezonun ilk yarışını kazanmak olası değil. Asıl amacımız biti çizgisine ulaşmak. Fakat belki podyum mümkün olabilir”

“Sezonun bizim için zor başlayacağını biliyorum. Her takım ve her üretici yeni jenerasyon güç ünitelerini çalıştıracak deneyime sahip. Ve biz de sezon içerisinde gelişeceğiz” dedi


Yorumlar

“Button: Avustralya’da Kazanmayacağız” için 8 yanıt

  1. Button’u severim ama çok zamansız konuşur. Barcelona’da büyük gelişme görürse yarış kazanabiliriz der. Hatta Ron Dennis’de öyle yapıyor biraz boş ve erken konuşmalar yapabiliyorlar ilk yarışa kadar hiçbirşey belli olmaz.

  2. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Bu nasıl bir demeç böyle yahu.. Hem podyumun mümkün olduğunu söyleyip hem de kazanmanın imkansız olduğunu söylemek 😀 Podyum mümkünse kazanmakta gayet mümkündür. Sanki arada 5-6 sıra fark var. İlk 10 mümkün ama kazanmak olası değil dese anlayacağım.. =)

    1. hakkaten nasıl demeç yahu? ancak şeyi unutmuşsun; o 2 mercedesle diğer takımları yenmek aynı şey değil. yani podyumun 3. slotunu almak, mercedesin diğerlerine özellikle yarışta attığı farkları düşününce, 2 ve 1.i almaktan çok çok daha kolay.

      1. Erg - SaikoRaiko avatarı
        Erg – SaikoRaiko

        Filanca takım falanca takım performansı ayrımından öte bir durum bu.. Yoksa Mercedes etkenini düşünmediğimden değil.. Podyuma çıkabiliriz diyen kazanmanın imkansız olduğunu söyleyemez, podyumun üst basamağı 1-2 aracın/pilotun sorun yaşamasına bakar 5-6 aracın değil olağanüstü mucizevi bir uzaklık değil yani, geçen sene de Ricciardo ve RedBull için aynı şey geçerliydi ve neredeyse son 2 yarışa kadar Ricciardo şampiyonayı kazanmaya kafa yordu her ne kadar optimist bir tutum sergilemiş olsa da gerçekçilik payı da gayet vardı…

        “Kazanmak mı? Biraz şanslı olursak neden olmasın” diyebilirdi mesela

        Zaten hangi takımın ne kadar hızlandığı, Mercedes’in belki de gelişim falan kaydedemediği dayanıklılık sorunu yaşayıp yaşamayacağı belli bile değil henüz. O yüzden Button’da biraz boş konuşmuş bu konuşmanın üzerinden tartışmakta biraz boş. Bana göre halâ tutarsız ve biraz saçma bir demeç öyle de kalacak büyük ihtimalle =)

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Nerede olduklarını kendileri de bilmedikleri için demeçler biraz tutarsız geliyor. Şimdilik bence McLaren için podyum da imkansız. Aracın tasarımı gerçekten çok şeyler vaad ediyor ama belli bir hıza ulaşmaları sezonun ikinci yarısını bulacaktır diye düşünüyorum.

    3. Belki herşeyi hesaba katarak podyum sonucuna ulaşmıştır? 5. 10. oluruz ama şansa bala podyum mümkün matematiği.

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    25.

  4. Okuyanlara komik gelebilir ama bu beklentinin yuksek oldugunu gosteriyor. Podyumdan bahsetmis ve bu mumkun olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir