Prost: "Schumacher Doğru Olanı Yaptı"

yazar:

kategori:

Alain Prost, Michael Schumacher’in geri dönmek konusundaki arzusunu anladığını ancak boynundaki endişeler nedeniyle kararından vazgeçmesinin doğru olduğunu düşündüğünü söylüyor. Prost, Schumacher’in geri dönmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

“Dönmek için olan arzusu ve motivasyonunun kaybolması zaman alır. Michael ve benim kasklarımızı kenara koyma sebeplerimiz farklıydı ancak rekabetçiyken duyulan istek harika. Eğer fiziksel açıdan riskleri varsa Schumacher’in verdiği karar çok doğru. Boyun motor sporlarında çok önemli ve eğer ağrı varsa mide bulantısı hissedebilir ve görüş zorluğu çekersiniz.”

Prost, Alman pilotun performans konusundaki endişeler nedeniyle böyle bir karar verdiği söylentileri üzerine de konuştu.

“Scumacher sağlık sorunları nedeniyle vazgeçmiş gbi görünüyor. Üç yıldır F1’de değil ve hazırlanmak için sadece üç haftası vardı. Yarışmayı bıraktığınızda vücudunuz hemen değişir, pilot aynı şekilde tepki veremez. Ben 1993’te 8 ayın ardından geri döndüğümde en iyi seviyeyi bulmam çok zor olmuştu.  Schumacher’in zamana ihtiyacı olabilir.”

“1994’te McLaren benden kokpite geçmemi istedi. Üç gün test yaptım ama bir şeylerin eksik olduğunu hissettim. Hızlıydı ancak şampiyonluk için gereken baskıyı idare etme isteği yoktu. Ardından bir yıl sonra Jean Todt Ferrari’de Schumacher’in takım arkadaşı olarak ona yardım etmemi istedi. Açıkça iki numara olacaktım ki bu sorun değildi. Neredeyse oluyordum ama olmadım. Nedenleri de aynıydı.”


Yorumlar

  1. 94 yılına dair söylediği çok hoş. Geçmişe dair ufak bir anektod daha öğrenmiş oldum. O yıl böyle birşey olduğunu hatırlamıyordum.

  2. bidahaki yarışta düzelirse geçer kokpite.ama massa iyileşirse bilemem

  3. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Schumi sağlık sorunu olmasaydı yarışmaktan asla vazgeçmezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir