Renault, 2015’teki Motor Gelişim Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

Renault, 2016 Formula 1 sezonunda motorda daha büyük gelişme kaydedebilme adına taktiksel olarak bu sezon motor gelişimini geciktireceğini açıkladı.

FIA’nın sezon içerisinde motor gelişimine izin verileceğini açıklamasıyla birlikte motorların 32 alanda gelişimine müsaade edilecek.

Renault, sezon içerisinde gelişime izin verilmesine rağmen farklı bir yol uygulayacağını ve sezonun son bölümlerinde motoru geliştireceğini açıkladı. Bu hamlenin gelecek seneye faydası olması bekleniyor.

Cyril Abiteboul “Sadece gelecek yarışları ve gelecek seneyi değil, gelecek seneleri de düşünüyoruz.”

“Anlaşma yenilemeden önce sadece 2 senelik birlikteliğimiz olacak olsa da, gelişim alanlarına yapacağımız paranın hakkını vermeliyiz.”

“Bu kararda ve bu sezonki gelişimde stratejik olarak çok düşündük.”

“Sakin olmalıyız. Hatalı olmadığımı düşünüyor ve buna inanıyorum. Sezon içerisindeki motor gelişimi için performans konusunda yeteri kadar iyi adım attığımızı düşünüyorum. Ve bu şekilde sadece 2015 için değil, 2016 için de en doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum.”

“Seçeneklerimiz var. Bu seneki motorun gelişimi için kaynaklarla nasıl oynayacağımıza bakacağız ya da gelecek seneki kuralları biraz erkene getirebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Renault, 2015’teki Motor Gelişim Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor” için bir yanıt

  1. Anladığım kadarıyla Renault 2014 yılından bu evreye kadar yaptığı değişiklikten emin olsa gerek ki güncellemeleri 2016 motorunda da etkili kullanmak istiyor umarım almış olduklaru bu karar doğrudur ve başarıyı getirir.

    Renault performans ve güvenirlik için bir çok temel değişiklikler yaptı bunların motoru daha dayanıklı ve daha fazla güçlü yaptığını söylemek mümkün. Kuralların izin verdiği limitte içten yanmalı motorun yanma odası tamamen yeniden tasarlandı kaldı ki yanma odası gücün baş kaynağıdır ne kadar verimli olursa güç yakıt tüketimi o kadar iyi olur. Yeni bir egzoz sistemi,yeni bir ERS sistemi yeni bir kompresör tasarımı ve verimliliği kısacası 2014 motorundan çok az tasarım ve teknik özelliğin 2015 motoruna aktarıldığını söylemek mümkün kurallar çerçevesinde bakalım bu tür değişiklikler neler kazandıracak.

    Total yakıt ve yağ verimliliğinde ne kadar limitte olacak bu iki bileşen motorlar arası 30-40 bg kazandırığı söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir