Lopez: “Eski Kafalı F1 Yönetimi Sponsorları Engelliyor”

yazar:

kategori:

Gerard Lopez, daha fazla sponsorun Formula 1’e girmesine Formula 1 yönetiminin engel olduğunu düşünüyor.

Lopez “TV izlenme oranları azalırken pist üstündeki şov olağan üstü ancak daha da geliştirilebilir.”

“Spor genç taraftarlara ulaşmak zorunda. Onlara sadece TV aracılığıyla değil internet ve sosyal medya kullanarak da ulaşılmalı.”

“Dahası F1’in zeki bir pazarlama bölümü yok. Ticari açıdan ciddi anlamda bir çok fırsat var ancak bunlar değerlendirilmiyor. Sık sık görüştüğüm ve diğer sporlara da yatırım yapan uzmanlara göre Formula ” sadece dünya şirketlerini etkileyecek küresel bir platform. Ve bunun yanında bazı engellemeler de oluyor.”

“Potansiyel sponsorlar niçin isteğe rağmen spora girmiyorlar? Onları tutan ne? Modası geçmiş yönetim ve organizasyon mu onları engelliyor? Her sene 900 milyon dolar takımlara dağıtılırken sistem hala olması gerekenlere çok fazla verirken diğerlerine çok az veriyor.”

“Aradaki fark sürekli olarak artıyor ve bu durum F1’in imajına zarar veriyor. Bu yüzden Potansiyel sponsorlar bu spora yatırım yapma konusunda endişe duyuyorlar. Bu sorun kolay bir şekilde çözülebilir ancak ne yazık ki diğer takımların hiç birisi aynı vizyona sahip değiller.” dedi.

 


Yorumlar

“Lopez: “Eski Kafalı F1 Yönetimi Sponsorları Engelliyor”” için 3 yanıt

  1. FAster Inside avatarı

    Lopez F1’i çok daha iyi yönetebilecek kafada bir adammış gibi geliyor bana bu yüzden Lotus ile yollarını ayıran markaları da anlayabilmiş değilim. Geçen senelerde Rexona, Burn gibi markalarla çok eğlenceli çalışmalar yapmışlardı mesela benim için o markalara değer kattılar.

    1. Tırı F1 aracının üstünden atlatarak reklam yapabilen bir şirketin başında. Bende aynı şeyi düşünüyorum.

  2. dll.filenotfound avatarı
    dll.filenotfound

    pist ustundeki şov olağan ustu ? saka yapmış herhalde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir